Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γιατί ο ΠΑΟΚ γράφει ιστορία φέτος στην Ευρώπη

Δημοφιλή

Μία στιγμή. Μία απειροελάχιστη στιγμή. Μία μικρή επαφή με την μπάλα, στο σωστό χρόνο, στο σωστό σημείο, μπορεί να αλλάξει μία ολόκληρη σεζόν, ακόμα και την ιστορία ενός συλλόγου.

Αυτό το γκολ του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, που έφερε έκσταση χαράς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης έχει τόσες πολυεπίπεδες προεκτάσεις, που μπορεί να μνημονεύεται για καιρό, ίσως και για χρόνια.

Καταρχήν, είναι το πρακτικό κομμάτι, το βαθμολογικό. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου, στο +3 από τους Γερμανούς και βάζει υποθήκη για την πρωτιά που έχει τεράστια διαφορά από την δεύτερη θέση.

Κι αυτό, διότι η πρωτιά του ομίλου σε στέλνει στους «16» του Conference League (τρία νοκ-άουτ από τον τελικό της OPAP Arena για τους πιο ονειροπόλους), ενώ η δεύτερη θέση ένα γύρο πιο πριν στην φάση νοκ-άουτ, όπου θα αντιμετωπίσεις κάποια ομάδα που τερμάτισε τρίτη σε όμιλο του Europa League. Η διαφορά είναι συγκλονιστικά μεγάλη.

Αν ο Δικέφαλος καταφέρει να πάρει τα δύο κολλητά παιχνίδια με την Αμπερντίν -κάτι απολύτως εφικτό- αφ’ ενός μεν εξασφαλίζει την πρόκριση του και αφ’ ετέρου θα πάει στην Γερμανία την 5η αγωνιστική, έχοντας την δυνατότητα να καπαρώσει την πρωτιά με πολλά αποτελέσματα, ακόμα και με ήττα!

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο ΠΑΟΚ ήδη διάγει μία ιστορική σεζόν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που φτάνει σε 5 συνεχόμενες ευρωπαϊκές νίκες, κάτι που ουδέποτε είχε επαναλάβει.

Παραμένει αήττητος εκτός συνόρων σε 8 παιχνίδια, όμως τα επιτεύγματα του παίρνουν και διεθνείς διαστάσεις, αφού αυτή τη στιγμή είναι 4ος σε όλη την Ευρώπη σε ότι αφορά την συγκομιδή βαθμών (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους πρόκρισης σε ομίλους), που προκύπτουν μόνο από τα αποτελέσματα εντός γηπέδων!

Πρώτη είναι η Φενερμπαχτσέ που διατηρεί το απόλυτο με 8 νίκες σε ισάριθμα ευρωπαϊκά παιχνίδια φέτος, ακολουθεί η Πλζεν από την Τσεχία με 7 νίκες και μία ισοπαλία και έπονται ο ΠΑΟΚ μαζί με την Γαλατασαράι που έχουν αμφότεροι 6 νίκες, δύο ισοπαλίες και καμία ήττα ως τώρα!

Περισσότερες ευρωπαϊκές νίκες φέτος από τον Δικέφαλο έχουν τόσο η Φερεντσβάρος, όσο και η Καραμπάχ (αμφότερες από 7), όμως το έχουν πετύχει σε 10 παιχνίδια, έχοντας αμφότερες από μία ήττα στην φετινή τους πορεία.

Ο ΠΑΟΚ ΚΟΥΒΑΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η προσπάθεια της Ελλάδας να επανακτήσει την 15η θέση και να βγάλει ξανά δεύτερη ομάδα στο Champions League και να πάρει 5ο εισιτήριο στα Κύπελλα Ευρώπης από την μεθεπόμενη σεζόν έχει ως βασικό πυλώνα τον ΠΑΟΚ.

Η χώρα μας έχει συγκεντρώσει φέτος συνολικά 5.200 βαθμούς, που είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση μέχρι στιγμής σε όλη την Ευρώπη, όμως μόνο ο Δικέφαλος με τα αποτελέσματα του, της έχει προσφέρει τους 1800 από αυτούς, ήτοι το 34,6% των συνολικών βαθμών, που έχουν συγκεντρώσει φέτος και οι 5 ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη! Κι έπεται συνέχεια…

Διότι, ο ΠΑΟΚ απαντάει στην εγχώρια τοξικότητα με πράξεις, με έργα, με νίκες, με αριθμούς, με επιτυχίες, με ποδόσφαιρο…

*Είμαστε ακόμα στην 2η αγωνιστική των ομίλων του Conference League είναι ακόμα εξαιρετικά νωρίς μέσα στην σεζόν. Η στοχοπροσήλωση της ομάδας πρέπει να μένει υποχρεωτικά μόνο στο επόμενο παιχνίδι, αυτό της 26ης Οκτωβρίου στο «Πιτόντρι» απέναντι στην Αμπερντίν, όμως θέλοντας και μη, το μάτι πηγαίνει και λίγο παρακάτω.

Ο πρώτος στόχος που ήταν η είσοδος στους ομίλους επετεύχθη. Ο δεύτερος που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση, έχει μπει στα σκαριά, πάει καλά, αφού μόνο ο Δικέφαλος, η Πλζεν, η Σλόβαν Μπρατισλάβας και η Φενέρ ξεκίνησαν στους ομίλους με 2 στα 2.

Από εκεί και μετά, ότι έρθει είναι κέρδος. Ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να επαναλάβει την πορεία της προπέρσινης σεζόν, όταν έφτασε ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης (αποκλείστηκε από την Μαρσέιγ) και γιατί όχι να πάει ακόμα πιο μακριά, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ στην ιστορία του. Το ρόστερ του είναι πολύ καλύτερο και πιο βαθύ από εκείνο πριν από δύο χρόνια και αν ρίξει κανείς μία ματιά σε όλες τις ομάδες του Conference League -με εξαίρεση ίσως την Άστον Βίλα και ενδεχομένως την Φενέρ- δεν υπάρχει κάποια που να φαντάζει ως ανυπέρβλητο εμπόδιο (κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσες και ποιες ομάδες από το Europa League θα περάσουν από τα νοκ-άουτ και θα βρεθούν στους 16 του Conference League). H ευρωπαϊκή συνέχεια της σεζόν προβλέπεται συναρπαστική…


Τελευταία νέα

Δουλειά στην τακτική και ρεπό για τον ΠΑΟΚ

Την προετοιμασία του για τους τρεις «τελικούς» του πρωταθλήματος συνεχίζει ο ΠΑΟΚ, με τον Ράζβαν Λουτσέκου να δουλεύει στην...

Στην ίδια κατηγορία