Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Φουλ για τον 23ο τελικό

Δημοφιλή

Τον τίτλο της πιο πετυχημένης ομάδας των τελευταίων χρόνων στη διοργάνωση του κυπέλλου θέλει να διατηρήσει ο ΠΑΟΚ, που καλείται σήμερα (ώρα έναρξης στις 19.00) απέναντι στη Λαμία να κάνει το πρώτο και καθοριστικό βήμα πρόκρισης στον 23ο τελικό της ιστορίας του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τέσσερα από τα οκτώ τρόπαια τα έχει κατακτήσει τα τελευταία έξι χρόνια. Επιπλέον, ο Δικέφαλος έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία δεκαοχτώ παιχνίδια του στη διοργάνωση, τον περσινό τελικό από τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ δίνει το «παρών» σε ημιτελική φάση κυπέλλου για όγδοη σερί σεζόν (και για 11η τα δεκατρία τελευταία χρόνια). Στις επτά (συνεχόμενες) προηγούμενες μέτρησε πέντε προκρίσεις (διαδοχικά κόντρα σε Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΚ και Ολυμπιακό) και δύο αποκλεισμούς από τον Ολυμπιακό (ο ένας από αυτούς, το 2016, στα χαρτιά).

Συνολικά από τη σεζόν 1978-79 (όταν καθιερώθηκαν τα διπλά παιχνίδια στην ημιτελική φάση) και μετά, ο ΠΑΟΚ μετρά δώδεκα προκρίσεις και εννέα αποκλεισμούς. Στο ίδιο διάστημα, βρέθηκε έντεκα φορές ως φιλοξενούμενος στον πρώτο ημιτελικό, όπως, δηλαδή, συμβαίνει τώρα κόντρα στη Λαμία. Από αυτές, στις επτά πήρε την πρόκριση για τον τελικό (τρεις κόντρα στην ΑΕΚ, δύο απέναντι στον Παναθηναϊκό και από μία εναντίον του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού) και στις άλλες τέσσερις γνώρισε τον αποκλεισμό (από Παναθηναϊκό, Απόλλωνα Σμύρνης, Πανιώνιο και ΑΕΚ).

 

Προηγούμενο άρθροΆλλο πράγμα…
Επόμενο άρθροΛίγα θέλει αυτός ο ΠΑΟΚ


Τελευταία νέα

Από τη Νιγηρία στη Θεσσαλονίκη μόνο για τον Εκόνγκ

Μπορεί ο Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ να είναι εκτός αγωνιστικής δράσης, λόγω της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε, προκειμένου να αποκατασταθεί...

Στην ίδια κατηγορία