Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Φερέιρα: Ο ξένος προπονητής με τους περισσότερους τίτλους στην Βραζιλία!

Δημοφιλή

O Άμπελ Φερέιρα είναι ο ξένος προπονητής με τους περισσότερους τίτλους στη Βραζιλία. Ο Πορτογάλος πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, όπως σημειώνει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), έχοντας φτάσει στις 30 Οκτωβρίου 2020 στην Παλμέιρας, έχει πλέον κατακτήσει 8 τρόπαια σε διάστημα μόλις 2,5 χρόνων!

Ισοφάρισε το ρεκόρ όλων των εποχών του Ουρουγουανού Φέλιξ Μάγκνο που κέρδισε επίσης 8 τίτλους, μεταξύ 1943 και 1959. Αλλά η συλλογή του περιλαμβάνει μόνο τα εθνικά πρωταθλήματα: 1 τίτλος του πρωταθλήματος «Καταρινέζε» με την Αβάι, 2 «Μινέιρο» με Ατλέτικο Μινέιρο και 5 «Παραναένσε» με την Κοριτίμπα.

Αντίθετα η λίστα του Άμπελ Φερέιρα, περιλαμβάνει 3 διεθνή τρόπαια (2 Copa Libertadores και 1 Recopa Sudamericana). Οι επόμενοι προπονητές σε αυτή την κατάταξη είναι ο Χουάν Σέλι (Αργεντινή), με 7 τίτλους (μεταξύ 1964 και 1990) και Βεντούρα Καμπόν n (Ουρουγουάη), με 6 (μεταξύ 1944 και 1951). Και οι δύο, όπως και ο Μάγκνο, κέρδισαν μόνο περιφερειακά και εθνικά τουρνουά.


Τελευταία νέα

Οργή της οικογένειας Φύσσα για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

«Προσβολή στα θύματα της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους» χαρακτηρίζουν, με δήλωση τους, οι συνήγοροι της οικογένειας του...

Στην ίδια κατηγορία