Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

EURO 2024: Θα λείψουν μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου

Δημοφιλή

Αρκετά είναι τα αστέρια του ποδοσφαίρου που δεν θα παρευρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας, το προσεχές καλοκαίρι για το EURO

Με την ολοκλήρωση των τελικών των Play Off  Nations League, ξεκαθάρισε το τοπίο κι έγιναν γνωστές όλες οι ομάδες των ομίλων.

Η Ελλάδα κράτησε το μηδέν για 120 λεπτά αλλά ταυτόχρονα έμεινε «άσφαιρη» κόντρα στη Γεωργία, στον τελικό με φόντο την τελική φάση του EURO 2024 κι έτσι η υπόθεση πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, η επίσημη αγαπημένη αποδείχτηκε πιο άστοχη καθώς Μπακασέτας και Γιακουμάκης δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, με αποτέλεσμα οι «γαλανόλευκοι» να απουσιάζουν από ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση.

Όσον αφορά στους ομίλους του EURO, η Γεωργία τελικά κι όχι η Ελλάδα θα βρίσκεται στον έκτο όμιλο με την Πορτογαλία. Εκτός από την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο, που ξεχειλίζει από ποιότητα θ’ αντιμετωπίσει τους γείτονες Τούρκους και την Τσεχία. Από τους υπόλοιπους ομίλους ξεχωρίζουν οι μάχες Ιταλίας – Ισπανίας για τον δεύτερο όμιλο, ενώ στον τέταρτο θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες Γαλλία και Ολλανδία, όπως και στα προκριματικά, εκεί που ήταν παρούσα και η «γαλανόλευκη».

Ωστόσο, ενώ μερικά από τα μεγαλύτερα και καλύτερα αστέρια θα ταξιδέψουν για τη διοργάνωση, υπάρχουν ακόμα πολλά τεράστια ονόματα που δεν θα βρίσκονται στο Euro τον Ιούνιο – είτε λόγω μη πρόκρισης είτε λόγω τραυματισμών. Παρακάτω είναι μια ενδεκάδα με ταλέντα παγκόσμιας κλάσης που δεν θα συμμετέχουν στο EURO.

Ο Τιμπό Κουρτουά είναι ο πρώτος που θα απουσιάσει από τη μεγάλη αυτή ευρωπαϊκή διοργάνωση, εξαιτίας ενός εφιαλτικού τραυματισμού. Ο Βέλγος κίπερ της Ρεάλ, υπέστη ρήξη χιαστού στην αρχή της σεζόν και αφού πλησίασε στην επιστροφή του, η ατυχία του χτύπησε ξανά την πόρτα καθώς υπέστη ρήξη του εσωτερικού μηνίσκου του δεξιού γόνατος, με αποτέλεσμα να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για δεύτερη φορά μέσα σε μία χρονιά.

Στα μετόπισθεν, ο Βορειοϊρλανδός αμυντικός της Λίβερπουλ, Κόνορ Μπράντλεϊ, έχει αναδειχθεί ως εξαιρετικό ταλέντο αλλά δεν θα ακολουθήσει τα «τρία λιοντάρια», ενώ ο Μπεν Γουάιτ της Άρσεναλ αρνείται να κληθεί στην Αγγλία σε μια κατάσταση που έχει μπερδέψει τους φιλάθλους του Νησιού.

Ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βίκτορ Λίντελοφ, είναι ένας από τους τρεις Σουηδούς παίκτες υψηλού προφίλ που θα χάσουν, μαζί με τον Ντέγιαν Κουλουσέφσκι και τον Βίκτορ Γκιοκερές της Τότεναμ και της Σπόρτινγκ, αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα, η Αυστρία προκρίθηκε, αλλά θα μείνει χωρίς τον αρχηγό της Νταβίντ Αλάμπα, τον δεύτερο παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης που υπέστη ρήξη χιαστού. Επιπλέον, ο 19χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα και της Ισπανίας Γκάβι βρίσκεται στο περιθώριο μετά από επέμβαση στο γόνατο.

Ο Σάντρο Τονάλι αποκλείεται να εκπροσωπήσει την Ιταλία λόγω της απαγόρευσης στοιχηματισμού του, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει μέχρι το τέλος Αυγούστου 2024. Και τέλος, τόσο ο Μάρτιν Έντεγκααρντ όσο και ο Έρλινγκ Χάαλαντ, δύο από τους καλύτερους παίκτες της Premier League δεν θα συμμετέχουν στο Euro, καθώς η Νορβηγία δεν κατάφερε να περάσει στην τελική φάση της διοργάνωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μπάσκετ: Χωρίς Τάουνς κόντρα στο Μαρούσι ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δίνει ματς- τελικό όγδοης θέσης, υποδεχόμενος το Μαρούσι στο Παλατάκι, με τον Στάθη Νερατζάκη να αποφασίζει να...

Στην ίδια κατηγορία