Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ετοιμοι για τον τίτλο των πρωταθλητών!

Δημοφιλή

Μετά την Κ-15, άλλη μια ομάδα από τις υποδομές του ΠΑΟΚ, η Κ-17, φιλοδοξεί να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή αγωνιστική περίοδο, κατακτώντας τον τίτλο στο φάιναλ φορ, που θα διεξαχθεί επίσης στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου. Tην ερχόμενη Πέμπτη στις 20.00 θα αντιμετωπίσει στο β΄ ημιτελικό την ΑΕΚ και, σε περίπτωση πρόκρισης, θα αγωνιστεί στον τελικό (τρεις ημέρες αργότερα) κόντρα στο νικητή του άλλου ημιτελικού (Ολυμπιακός-Αρης).

H oμάδα των Πέτρου Τσιαπακίδη και Εμπενίζερ Χάγκαν… απαλλάχτηκε νωρίς από το άγχος της πρόκρισης στο φάιναλ φορ, νικώντας (2-1 στην παράταση) τον Ολυμπιακό τον περασμένο Νοέμβριο στον τελικό της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, που είχε διεξαχθεί στο γήπεδο του Παναιτωλικού, στο Αγρίνιο.

Στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, έστω κι αν δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο, οι νέοι του ΠΑΟΚ τερμάτισαν πρώτοι στο β΄ όμιλο με 41 βαθμούς (2ος ο Αρης με 28) με απολογισμό δεκατρείς νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες (τέρματα 34 υπέρ και 13 κατά).

Σ’ ό,τι αφορά το ρόστερ και τις συμμετοχές, ο παίκτης, που δεν έχασε ούτε ένα από τα 27 παιχνίδια της σεζόν, είναι ο Ιορδάνης Κεσίδης (εξτρέμ). Ωστόσο, ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές (23) στην αρχική ενδεκάδα είναι  ο Βασίλης Παπαγεωργίου (κεντρικός χαφ).

Στους βασικούς συμπεριλαμβάνονται κι οι Μανόλης Τσομπάνης (25 παρουσίες), Κώστας Πολυκράτης, Στάθης Πανικίδης (από 22), Μάριος Καλαϊτσίδης, Κώστας Καραϊωάννου (από 20), καθώς κι οι Γιώργος Κούπενος και Θόδωρος Παπαευθυμίου (από 16).

Ο Κώστας Βρύζας μέτρησε 21 συμμετοχές (οι δώδεκα στο αρχικό σχήμα), από δεκαπέντε οι Μάριος Μυλωνάς και Γιώργος Μπάκας, από δεκατέσσερις οι Γιώργος Koσίδης, Aνέστης Mύθου και Γιώργος Σαπάνης, από δεκατρείς οι Γρηγόρης Πολιτάκης, Νίκος Τόλιος και Παναγιώτης Τσίτσκας και από δέκα οι Δημήτρης Χατσίδης, Αλκιβιάδης Αβράμπος, Κώστας Βυρσωκινός και Παύλος Τσιότας.

Ακόμη, ο Τρύφων Καλιόγλου αγωνίστηκε σε εννέα παιχνίδια, ο Αντόνιο Ζούμπι σε επτά, ο Κώστας Αρβανίτης σε τρία, ενώ οι Μπέντρι Ντούνγκα και Γιώργος Τέλο μέτρησαν από δύο παρουσίες. Από μία συμμετοχή κατέγραψαν οι Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ, Λοΐζος Παπαδημητρίου, Κώστας Xατζηγαβριήλ και Θανάσης Ζιώγας.

Στη θέσεις του τερματοφύλακα, τις περισσότερες συμμετοχές έχει καταγράψει ο Βασίλης Τσιντσόλης (δεκατρείς) και τον ακολουθούν οι Στάθης Μπελερής (εννέα) και Βαγγέλης Κατσαρός (πέντε).

Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Χατσίδης με δέκα τέρματα, από οχτώ γκολ πέτυχαν οι Πολιτάκης και Βρύζας, επτά ο Καλαϊτσίδης, από τέσσερα οι Μύθου, Τσομπάνης και Παπαγεωργίου, τρία ο Τόλιος, από δύο οι Αβράμπος, Ζούμπι, Πολυκράτης και Τσιότας, ενώ από ένα γκολ σημείωσαν οι Σαπάνης, Μυλωνάς, Κοσίδης, Καραϊωάννου και Κεσίδης.

ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ Κ-19

Ας σημειωθεί ότι τέσσερις παίκτες, άλλος λιγότερες κι άλλος περισσότερες, έχουν καταγράψει από φέτος συμμετοχές με την Κ-19, στην οποία θα ενταχθούν πλήρως από την επόμενη σεζόν. Αυτοί είναι οι Χατσίδης, Πολιτάκης, Κούπενος και Πανικίδης. Φυσικά, είναι κι ο Σνάουτσνερ, ο οποίος ηλικιακά ανήκει στην Κ-17, αλλά φέτος αναδείχθηκε σε βασικό στέλεχος της Κ-19.

Πέρσι το φάιναλ φορ του πρωταθλήματος Κ-17 είχε διεξαχθεί στο Βόλο και στον τελικό της διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει του Αρη με 2-0 στην παράταση. Στο παρελθόν η Κ-17 του Δικεφάλου είχε φθάσει άλλες τέσσερις φορές στον τελικό, κατακτώντας δύο φορές το τρόπαιο, το 2020 εναντίον του Ολυμπιακού στη Λαμία και το 2016 εναντίον της Ξάνθης στο Περιστέρι (το 2019 και το 2015 ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στους τελικούς του Αγρινίου).


Τελευταία νέα

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ για τον χαμό του Νίκου Τζαντζαρά

Σοκαρισμένη είναι η οικογένεια του Δικεφάλου, μετά τον χαμό του Νίκου Τζαντζαρά, με τον Α.Σ. ΠΑΟΚ να εκδίδει συλλυπητήρια...

Στην ίδια κατηγορία