Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Έπαιξαν» για τον ΠΑΟΚ, παίζουν αλλού

Δημοφιλή

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε κι είναι η ώρα του απολογισμού. Αλήθεια, σε ποιες ομάδες συνεχίζουν την καριέρα τους τα βασικά ονόματα, που πρωταγωνίστησαν για τον ΠΑΟΚ στο μεταγραφικό παζάρι;

Πριν καταλήξουν στον Αλι Σαμάτα, οι άνθρωποι του Δικεφάλου είχαν εξετάσει κι άλλες λύσεις για τη θέση του βασικού φορ. Οι πιο βασικές ήταν του Εμπαγέ Ντιάν και του Μανόλο Γκαμπιαντίνι.

Ο Ντιάν, μετά το τέλος της θητείας του στο πρωτάθλημα της Τουρκίας με τη φανέλα της Καραγκιουμρούκ, είχε θέσει εξαρχής σε προτεραιότητα το οικονομικό. Συνεπώς, καμία έκπληξη δεν προκάλεσε το γεγονός ότι συμφώνησε με την Αλ Καντισίγια, ομάδα Β΄ κατηγορίας της Σαουδικής Αραβίας, με την οποία ο 31χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Τον ίδιο, ουσιαστικά, δρόμο, ακολούθησε κι ο Γκαμπιαντίνι, ο οποίος δεσμεύτηκε με τριετές συμβόλαιο με την Αλ Νασρ. Ο 31χρονος Ιταλός φορ άφησε πίσω του τη Γένοβα και τη Σαμπντόρια και πλέον δηλώνει κάτοικος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ακόμη περισσότερες ήταν οι εναλλακτικές επιλογές για τη θέση του εξτρέμ. Μία από αυτές ήταν και του Πιόνε Σίστο, ο οποίος ολοκλήρωνε τη θητεία του στη Μίντιλαντ. Ο 28χρονος Δανός (με καταγωγή από το Σουδάν) αποφάσισε μόλις πριν από λίγες ημέρες (14 Σεπτεμβρίου) να μετακομίσει στην Τουρκία, βάζοντας την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Αλάνιασπορ.

Ακόμη πιο κοντά στον ΠΑΟΚ είχε βρεθεί ο Βίρχιλ Μισιτζάν. Ο 30χρονος Ολλανδός (με καταγωγή από το Σουρινάμ) εξτρέμ ήταν ελεύθερος από την Τβέντε, καταλήγοντας κι αυτός στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας και την ομάδα της Αλ Τάι.

Πριν αποφασιστεί η απόκτηση του Μπάμπα, οι άνθρωποι του Δικεφάλου είχαν εξετάσει την περίπτωση του Ντάλμπερτ. Τελικά, ο 30χρονος Βραζιλιάνος αριστερός μπακ επέστρεψε στην πατρίδα του για χάρη της Ιντερνασιονάλ, στην οποία, πάντως, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας λίγων μηνών (μέχρι το Δεκέμβριο), μια και πέρσι δεν είχε ούτε μια συμμετοχή στην Ιταλία με τη φανέλα της Ιντερ.

Για έναν άλλο Βραζιλιάνο, τον 21χρονο Ρεϊνιέρ, υπήρξε η προοπτική δανεισμού του από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο νεαρός επιτελικός μέσος παραχωρήθηκε δανεικός την 1η Σεπτεμβρίου στη Φροζινόνε, μετακομίζοντας έτσι στην κεντρική Ιταλία.

Παρά τις σχετικές προσπάθειες, τελικά ο Νεμάγια Μαξίμοβιτς παρέμεινε στην Ισπανία και στην ομάδα της Χετάφε, με την οποία ο 28χρονος διεθνής Σέρβος αμυντικός χαφ εξακολουθεί να είναι βασικός κι αναντικατάστατος.

Άλλος ένας παίκτης, που προτίμησε τα χρήματα της Σαουδικής Αραβίας (έστω και αν αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία της χώρας) είναι ο Αρίς Μπελκεμπλά. Πιο συγκεκριμένα, ο 29χρονος Αλγερινός κεντρικός χαφ μεταπήδησε από την Μπρεστ στην Οχοντ (συμβόλαιο ενός έτους).

Εξάλλου, στην Τουρκία επέστρεψε ο 30χρονος Δημήτρης Πέλκας, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός χρόνου με την Μπασακσεχίρ.

Η τελευταία επιλογή—πριν τον Ντεσπόντοφ-για τις θέσεις των εξτρέμ ήταν ο Σέαντ Χαξαμπάνοβιτς (φωτ.). Ο 24χρονος Μαυροβούνιος επρόκειτο να έρθει στον ΠΑΟΚ ως δανεικός από τη Σέλτικ, στο φινάλε, ωστόσο, της μεταγραφικής περιόδου έκανε… μπάσιμο η Στόουκ κι έτσι ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται πλέον στην Τσάμπιονσιπ (υποχρεωτική οψιόν αγοράς δύο εκ. ευρώ στο τέλος της σεζόν).


Τελευταία νέα

Ο Μίχελ στοχεύει στην Ευρωβουλή!

Πλώρη για το ευρωκοινοβούλιο έβαλε ο Λούμπος Μίχελ, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προσεχείς εκλογές του...

Στην ίδια κατηγορία