Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ενας… σούπερ τελικός με την Αϊντραχτ

Δημοφιλή

Το γκολ του Κουλιεράκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα της 5ης Οκτωβρίου με την Αϊντραχτ, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 του αγώνα της Τούμπας, επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να παίξει για δύο αποτελέσματα στο παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης στη Φρανκφούρτη, που είναι κι ο άτυπος τελικός για την πρωτιά στον όμιλο. Θεωρώντας ως δεδομένο (αν και στο ποδόσφαιρο απολύτως τίποτα δεν πρέπει να προεξοφλούμε) ότι στην τελευταία αγωνιστική της 14ης Δεκεμβρίου, ο μεν ΠΑΟΚ θα νικήσει την Ελσίνκι στην Τούμπα, η δε Αϊντραχτ θα επικρατήσει της Αμπερντίν στη Σκωτία, ο αγώνας στη Γερμανία θα κρίνει το ποια ομάδα θα κερδίσει την πρώτη θέση και μαζί το πλεονέκτημα να βρεθεί απευθείας στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ.

Πραγματικά είναι πολύ σπουδαίο αυτό που διακυβεύεται στη Φρανκφούρτη. Σκεφτείτε: Αν ο ΠΑΟΚ τα καταφέρει κόντρα στην Αϊντραχτ (είτε φέρει ισοπαλία, είτε καταφέρει να διπλασιάσει τις νίκες του απέναντι στους Γερμανούς), θα παίξει για τους «16» της διοργάνωσης στις 7 και 14 Μαρτίου, όταν δηλαδή θα έχει ήδη ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ (για τις 10 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα των πλέι οφ). Αν τελικά η ομάδα του Λουτσέσκου τερματίσει 2η στον όμιλο, τότε θα είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στην Ευρώπη από το Φεβρουάριο (15 και 22 του μηνός), μήνα στον οποίο, όχι μόνο το πρωτάθλημα θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά και το κύπελλο θα έχει φθάσει στην ημιτελική του φάση, όπου, αν δεν έχουν προηγηθεί εκπλήξεις, ο ΠΑΟΚ θα έχει ν’ αντιμετωπίσει έναν από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Το κίνητρο της επιτυχίες για τους παίκτες του Δικεφάλου είναι πραγματικά μεγάλο, το ίδιο, όμως, ισχύει και για την Αϊντραχτ, που ως το «μεγαλύτερο» όνομα του ομίλου, θα θεωρηθεί ως πλήγμα στο γόητρό της ενδεχόμενη αποτυχία να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Φυσικά, ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ δεν τα καταφέρει στο παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης, κανείς δεν θα πρέπει να τα βάψει μαύρα. Στο κάτω-κάτω, πριν την έναρξη των αγώνων στη φάση των ομίλων, η… προβλεπόμενη σειρά κατάταξης ήταν πρώτη η Αϊντραχτ και δεύτερος ο ΠΑΟΚ. Το ότι κατάφερε ο Δικέφαλος να διεκδικεί-με όχι λίγες πιθανότητες-να αφήσει πίσω του την ομάδα της Φρανκφούρτης, συνιστά από μόνο του μια απόδειξη της ευρωπαϊκής του προόδου.


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία