Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ένα video για την τυφλή οπαδική βία

Δημοφιλή

Με αφορμή την πρόσκληση ενδιαφέροντος από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δυο δημιουργοί από την Θεσσαλονίκη, ο Μίλτος Τόσκας, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και ο συνεργάτης του, Τάσος Τσιφτσής, αποφάσισαν την υλοποίηση μιας ταινίας μικρού μήκους που ενσωματώνει τον πλουραλισμό, αναδεικνύει μία διέξοδο στον αθλητισμό μακριά από τους πειρασμούς της εποχής και αποτελεί φόρο τιμής στα θύματα της που έχασαν άδικα της ζωή τους για μία φανέλα, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου των δημιουργών που συμπληρώνουν:

«Η οπαδική βία αποτελεί μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στη Θεσσαλονίκη εδώ και περίπου δύο δεκαετίες. Η κοινωνική κρίση σε συνδυασμό με τις εντεινόμενες ανισότητες οδηγεί στην παραβατικότητα. Καλά οργανωμένες ομάδες συμφερόντων εκμεταλλεύονται νεαρά παιδιά που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και τα μετατρέπουν σε φθηνά κι αναλώσιμα γρανάζια μηχανών.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως το ποδόσφαιρο κι οι ομάδες, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, είναι το ομορφότερο δεύτερο πράγμα.

Ελπίζουμε να γίνει η αφετηρία για μία νέα εποχή…».

Δείτε το παρακάτω:


Τελευταία νέα

Τάισον: «Οι ΠΑΟΚτσήδες μεγαλώνουν το κλαμπ»

Τρομερές τοποθετήσεις από τον Τάισον που ξέσπασε σε κλάματα κατόπιν του εντός έδρας αποκλεισμού από την Κλαμπ Μπριζ στο...

Στην ίδια κατηγορία