Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ένα… τανκ στα 17 του!

Δημοφιλή

Ο πυρετός της δημιουργικότητας. Τη λάμψη που φέρνει στα μάτια η προσμονή του καινούργιου. Το καινούργιο είναι προφανώς, ο Στέφανος Τζίμας. Έμαθε τα βασικά, πήρε την πρώτη ύλη, δίπλα σε ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρει το έργο “φτιάχνω ομάδα που αθροίζει αποτελέσματα, ανεβαίνει κατηγορία”. Τους ενδιαφέρει, ομάδα που παίζει σωστά το ποδόσφαιρο. Αρα, παράγει σωστούς ποδοσφαιριστές.

Πολύ πριν όλοι αρχίσουν να ασχολούνται μαζί του η FORZA έκανε μια πρώτη ακτινογραφία της πορείας του μόλις 17 ετών Στέφανου Τζίμα. Σήμερα, δύο μήνες αργότερα, σε πλήρη επίγνωση ότι το καλύτερο πάντοτε υπάρχει και θα μπορούσε να επιτευχθεί, παρά ταύτα δεν έχω πολλές αναστολές να επισημάνω την ικανοποίηση που υπάρχει εντός του ΠΑΟΚ για εκείνον.

Η ώρα του νεαρού άσου ίσως να έφτασε, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως ο Στέφανος Τζίμας, αν και γεννημένος το 2006, έχει καταφέρει να τοποθετήσει το όνομα του στην κουβέντα γύρω από την άκρως εντυπωσιακή δουλειά στις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες, όπου βρίσκεται σχεδόν μια δεκαετία, ζει και μεγαλώνει ποδοσφαιρικά χέρι – χέρι με τον ΠΑΟΚ.

Άξιος συνεχιστής της παράδοσης που δημιουργεί ο «Δικέφαλος» στην παραγωγή επιθετικών, καθώς ο Τζίμας θεωρείται ως φυσική συνέχεια των Τζόλη και Κούτσια. Στο προφανές ερώτημα «Κούτσιας ή Τζίμας», που τέθηκε πάνω στο τραπέζι όταν προέκυψε η πρόταση της Σικάγο Φάιαρ για τον Κούτσια, η εξέλιξη και οριστικοποίηση της μεταγραφής του 19χρονου φορ «έδειξε» ότι η επιλογή ήταν ο Τζίμας. Ένας πολλά υποσχόμενος φορ με σωματικά προσόντα και δύναμη, με ευφυία, καλή τεχνική και έφεση στο γκολ αποτελεί το «next big thing» του ΠΑΟΚ, το  project που επιλέχθηκε να στηριχθεί για την «επόμενη μέρα».

Στο περσινό πρωτάθλημα Κ17, αν και μικρότερος ηλικιακά, αναδείχθηκε σε… πολυβόλο με 16 γκολ σε μόλις 17 ματς. Εφέτος ξεκίνησε να παίζει βασικός στην Κ19, έγινε ο αρχηγός της εθνικής Παίδων και πολύ γρήγορα έφτασε στον ΠΑΟΚ Β’.

Οι «ασπρόμαυροι» φρόντισαν να βελτιώσουν τις συνθήκες διδασκαλίας, καθώς μιλάμε για ένα παιδί που πηγαίνει στη Β’ Λυκείου, παραμένει να είναι άριστος μαθητής και όσοι τον γνωρίζουν είναι σίγουροι πως θα δώσει του χρόνου Πανελλήνιες Εξετάσεις προκειμένου να συνδυάσει το ποδόσφαιρο με τις σπουδές.

Στην περίπτωσή του η οικογένεια είναι το «Άλφα και το Ωμέγα». Από το 2013 όταν και ο μικρός άφησε τον Μέγα Αλέξανδρο Καλαμαριάς και εντάχθηκε στις ακαδημίες του «Δικεφάλου» ήταν δίπλα του. Και το κυριότερο; Σε αντίθεση με πολλούς γονείς δεν δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα στον ΠΑΟΚ, δεν ενόχλησαν ποτέ τους ανθρώπους τους, γιατί ήθελαν τα πράγματα στη ζωή του Στέφανου να έχουν μια φυσιολογική εξέλιξη, αν και ο μικρός έφτασε να αγωνίζεται απέναντι σε ποδοσφαιριστές δύο και τρία χρόνια μεγαλύτερους.

Παιδί της πόλης, μεγάλωσε παρέα με τον μεγαλύτερο κατά ένα χρόνο αδερφό του, Χρήστο, ο πατέρας τους, Δημήτρης, χωρίς να το επιδιώξει τους έβαλε από πολύ νωρίς στο χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, μοιράζοντας αναγκαστικά το χρόνο ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη! Βλέπετε, ο Χρήστος αγωνίζεται στην Κ19 του Aρη, μάλιστα υπάρχουν πολλές φορές που πρέπει η οικογένεια να μοιραστεί για να τους δει από κοντά στα παιχνίδια των δύο ομάδων. Για παράδειγμα, τον περασμένο Οκτώβριο ο Στέφανος έπαιζε με την Κ19 του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, την ίδια ώρα που ο Χρήστος ετοιμαζόταν να παίξει με τον Άρη στο Βόλο σ’ ένα ματς που σηματοδοτούσε τη μεγάλη επιστροφή του στα γήπεδα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό (χιαστός) τον Δεκέμβριο του 2021.

Εκείνη την Κυριακή τα δύο αδέρφια όχι μόνο έπαιξαν αλλά ως φορ και οι δυο τους αποδείχθηκαν καθοριστικοί για τις ομάδες τους. Ο Στέφανος σκόραρε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Στέλιου Μαλεζά και ο αδερφός του μπήκε ως αλλαγή και στο 88ο λεπτό ισοφάρισε σε 3-2 για τους «κίτρινους» στο ματς του Βόλου.

Ο Στέφανος Τζίμας είναι ένας σύγχρονος φορ, γρήγορος, δυνατός, εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, που δουλεύει με την ίδια ευχέρεια δεξί κι αριστερό, με καλή σωματοδομή και καλές εκτελέσεις.

«Είναι ένα πραγματικό τανκ για την ηλικία του», λένε μεταξύ σοβαρού κι αστείου στον ΠΑΟΚ, την ίδια ώρα η ιστοσελίδα «footballtalentscout.net» (ασχολείται με την ανάλυση των νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών) τον πέρασε από… κόσκινο μη διστάζοντας να τον χαρακτηρίσει ως «νέο Ιμόμπιλε»!


Τελευταία νέα

Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την Κλαμπ Μπριζ (video)

Η Κλαμπ Μπριζ πήρε την νίκη στην Τούμπα και μαζί το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Conference League, εκεί...

Στην ίδια κατηγορία