Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκλεισε με νίκη τα φιλικά

Δημοφιλή

Τελευταίο φιλικό παιχνίδι ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν είχε σήμερα (28/9) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχθηκε στο Παλατάκι τον Α.Σ. Καρδίτσας. Ο εν λόγω αγώνας ήρθε μερικές μέρες μετά την ήττα του Δικεφάλου στην Καρδίτσα από την τοπική ομάδα και αποτέλεσε την τελευταία «πρόβα» για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, καθώς την ερχόμενη Τετάρτη κάνει πρεμιέρα στη σεζόν απέναντι στην Ντιζόν για το Basketball Champions League.

Σε «θρίλερ» εξελίχθηκε η αναμέτρηση στο PAOK Sports Arena, σε ένα ματς που φαινομενικά έλεγχε ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο. Η απόδοση των παικτών έπεσε στο τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω ακόμη και με 15 πόντους. Παρόλα αυτά, οι καλαθοσφαιριστές του Άρη Λυκογιάννη έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση στην τέταρτη περίοδο και πήραν τη νίκη με 80-75.

Αρκετά βελτιωμένος αμυντικά εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα συγκριτικά με την προηγούμενη φιλική αναμέτρηση στην Καρδίτσα. Ο Δικέφαλος δεν άφησε πολλούς χώρους στον αντίπαλο, ενώ έδειξε τις διαθέσεις του από νωρίς.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ξεκίνησε το ματς με 2/2 τρίποντα από Φράνκε και Ράιλι, έχοντας ως στόχο να βελτιωθεί και στο περιφερειακό σουτ.

Στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου υπήρξαν δύο αποβολές, αυτή του Χρήστου Σαλούστρου από την πλευρά του ΠΑΟΚ και του Σαϊντ Πρίτζετ, οι οποίοι πιάστηκαν στα χέρια, με τον διαιτητή Πουρσανίδη να τους διώχνει από το παρκέ.

Ο Δικέφαλος εμφανίστηκε σοβαρός και στις δύο πλευρές του παρκέ και ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με 26-17.

Δυσκολεύτηκε αρκετά ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Καρδίτσα να βρίσκει λύσεις τόσο περιφερειακά, όσο και κάτω από τη ρακέτα. Ο Άρης Λυκογιάννης ζήτησε από τους παίκτες του να μην χάνουν τα ριμπάουντ και δίνουν την ευκαιρία στους αντιπάλους να βγάλουν νέες επιθέσεις.

Στα μισά της περιόδου ο Δικέφαλος προηγούνταν με δύο πόντους (33-31), με την Καρδίτσα να είναι σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο μέρος.

Ο Γιαννίκ Φράνκε ήταν αυτός, που κατάφερε να βάλει εκ νέου μπροστά τους «ασπρόμαυρους» πετυχαίνοντας επτά διαδοχικούς πόντους (40-35).

Παρόλα αυτά, οι «ασπρόμαυροι» έπαθαν black out στα τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο, βγάζοντας κακές άμυνας, επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (42-43).

Ο Δικέφαλος μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με στόχο να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, ώστε να φύγει με τη νίκη από το PAOK Sports Arena. Παρόλα αυτά, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, με την Καρδίτσα να εμφανίζεται αρκετά δυνατή σε άμυνα κι επίθεση.

Μάλιστα, στα μισά της τρίτης περιόδου ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με εννιά πόντους (44-53), χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Ο Αθηναίου πέτυχε ένα τρίποντο, βάζοντας την Καρδίτσα μπροστά με 12 πόντους, αναγκάζοντας τον κόουτς Λυκογιάννη να πάρει τάιμ άουτ. Η Καρδίτσα προηγήθηκε με 12 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (56-68), με το έργο του Δικεφάλου να είναι δύσκολο.

Δυνατή ήταν η εκκίνηση των «ασπρόμαυρο» στο τέταρτο δεκάλεπτο και μπήκαν για να ροκανίσουν τη διαφορά όσο περισσότερο γίνεται. Με τρία τρίποντα και δύο καρφώματα του Νέιτ Ρένφρο, ο Δικέφαλος έφτασε μία ανάσα από την Καρδίτσα (69-70), ξεσηκώνοντας το Παλατάκι!

Ο Νίκος Τσιακμάς αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ 2.5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, προκαλώντας ανησυχία στις τάξεις του ΠΑΟΚ. Τελικώς, ο Δικέφαλος επικράτησε με 80-75 στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας του, βγάζοντας αντίδραση σε ένα ματς, που φαινομενικά είχε «στραβώσει».

ΠΑΟΚ – Α.Σ. Καρδίτσας: 80-75

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 42-43, 56-68, 80-75


Τελευταία νέα

Το κόλπο γκρόσο της Κλαμπ Μπριζ με τον Ιγκόρ Τιάγκο

Το περασμένο καλοκαίρι, πολύ πριν ο ΠΑΟΚ ασχοληθεί με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ, επικοινώνησε ξανά με την Λουντογκόρετς για έναν...

Στην ίδια κατηγορία