Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εκανε ένα βήμα πίσω

Δημοφιλή

Η FORZA εξηγεί τη βελτίωση του ΠΑΟΚ στα πέντε παιχνίδια πριν την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, με τους αριθμούς να δείχνουν ένα πισωγύρισμα.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε από την έδρα του Ατρομήτου ουσιαστικά με άδεια χέρια. Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή ισοπαλία των «ασπρόμαυρων» με γκολ και το κακό για τον Δικέφαλο είναι πως από τις τέσσερις ισοπαλίες, οι τρεις ήρθαν με τον αντίπαλο να ισοφαρίζει. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός πως, πλην της μοναδικής αναμέτρησης που έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει προηγηθεί μόνο σε δύο αναμετρήσεις.

Βάζοντας από τη μια πλευρά τις 10 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και από της άλλη τα πέντε παιχνίδια στα οποία ο ΠΑΟΚ έκανε ισάριθμες νίκες (τέσσερα για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο) πριν από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, καταγράφονται δυο δεδομένα. Από τη μια πλευρά φαίνονται όλα όσα βελτίωσε ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στο σερί νικών. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται το σε ποιο «ταμπλό» μπορεί να μπει η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, στην οποία ο Δικέφαλος έφυγε από τα νούμερα που έγραψε στη διάρκεια του απόλυτου σερί.

ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ

Χωρίζοντας τις επιδόσεις του ΠΑΟΚ σε αμυντικές και επιθετικές, διαπιστώνεις εύκολα πως το πρόβλημα του Δικεφάλου στο ματς με τον Ατρόμητο είναι πως επιθετικά είχε την εικόνα των πέντε τελευταίων επίσημων αγώνων και ανασταλτικά είχε την εικόνα των 10 πρώτων αγωνιστικών. Στα πρώτα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε κατά μέσο όρο έξι ευκαιρίες ανά 90λεπτο και στα παιχνίδια που έκανε το 5/5 ανέβηκε στις 9.25 ανά 90λεπτο. Στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ δημιούργησε 9 ευκαιρίες, πιάνοντας τον μέσο όρο της… εποχής Κωνσταντέλια. Και το λέμε αυτό διότι ο κοινός παρονομαστής στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις, σε σχέση με τις 10 προηγούμενες είναι ο 19χρονος μεσοεπιθετικός.

ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ «ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Στο αμυντικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ «θυμήθηκε» την εικόνα που είχε στα πρώτα 10 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος δεχόταν κατά μέσο όρο τέσσερις ευκαιρίες ανά 90λεπτο, και στα πέντε τελευταία παιχνίδια πριν την επίσκεψη στο Περιστέρι, είχε μειώσει τις ευκαιρίες του αντιπάλου στις δυο. Ο Ατρόμητος, όμως ήρθε και έκανε επτά ευκαιρίες, όσες δηλαδή του έκαναν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός στα μεταξύ τους παιχνίδια του πρώτου γύρου. Και όλα αυτά σε μια αναμέτρηση στην οποία ο Δικέφαλος δεν είχε δώσει δικαιώματα στους Περιστεριώτες στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης.

Ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα στο Περιστέρι, μιας ακόμα «ασθένειας» την οποία ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να «γιατρέψει» στα τελευταία παιχνίδια και επανεμφάνισε απέναντι στον Ατρόμητο έχει να κάνει με την απόσταση των γραμμών του. Ο Δικέφαλος χρειάστηκε να κάνει πολλές περισσότερες πάσες άνω των 25 μέτρων στο Περιστέρι, σε σχέση με αυτές που κατέγραψε στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, εκεί που ακόμα και στις αντεπιθέσεις που έβγαλε, είχε συνεργασίες μεταξύ παικτών σε καλές αποστάσεις. Ο Ατρόμητος κατάφερε να αποσυντονίσει τον ΠΑΟΚ και να δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό ανάμεσα στους παίκτες που βρισκόταν πίσω αλλά και μπροστά από τους Σβαμπ και Αουγκούστο, κάτι που φάνηκε στον τρόπο με τον οποίο προσπαθούσε να επιτεθεί ο ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο 35′ και στο 75′ την αναμέτρησης, όταν και οι γηπεδούχοι τον έβγαλαν από τον ρυθμό που είχε δώσει στο ματς και έφτασαν στην ισοφάριση, αφού πρώτα είχε προειδοποιήσει με μια σειρά από απειλές προς την εστία του Κοτάρσκι. Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι πως στο Περιστέρι, για μια ακόμα φορά πλήρωσε μια κακή βραδιά, στην οποία δεν πέτυχε δεύτερο γκολ, που αποδεδειγμένα το έχει ανάγκη για να «καθαρίζει» τα ματς.

ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΟΥ

Ένα κομμάτι της βελτίωσης του ΠΑΟΚ στο σερί των πέντε διαδοχικών νικών πριν την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο είχε να κάνει με την συνεισφορά των ακραίων του σε άμυνα και επίθεση. Στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, αυτό δεν συνέβη, με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα άκρα, είτε της άμυνας είτε της επίθεσης, να έχουν μικρή προσφορά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως ο Ράφα Σοάρες και Αντρέ Βιεϊρίνια δεν έγραψαν ούτε ένα εύστοχο γέμισμα μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή στην αναμέτρηση. Και το πρόβλημα είναι σύνθετο καθώς, ο αριθμός των προσπαθειών ήταν πενιχρός, καθώς από τους δυο Πορτογάλους έγιναν συνολικά τρία γεμίσματα, όλα άστοχα. Ο Λευτέρης Λύρατζης, που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Βιεϊρίνια, πρόσθεσε ένα ακόμα άστοχο γέμισμα. Το παζλ συμπληρώνεται με το 1/11 γεμίσματα που είχαν συνολικά οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Κάλεντ Νάρεϊ. Συνολικά, τα γεμίσματα των ακραίων στο ματς με τον Ατρόμητο είχαν ποσοστό ευστοχίας 6%…


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία