Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Εχει μάθει να είναι νικητής

Δημοφιλή

Από τους πρωταγωνιστές της μέχρι τώρα πορείας της Κ-19 του ΠΑΟΚ είναι ο Θόδωρος Καλόγηρος.

Ανήκει στο Δικέφαλο από το 2018, όταν και αποκτήθηκε από την Αγία Παρασκευή Βόλου. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον είχα δει ν’ αγωνίζεται για πρώτη φορά από κοντά σε ένα τουρνουά, όταν ήταν ακόμη έντεκα χρόνων. Τους έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή, τα χρόνια που ακολούθησαν διαπίστωσαν την εξέλιξή του στην Αγία Παρασκευή και το καλοκαίρι του 2018 προχώρησαν στην απόκτησή του. Ο Καλόγηρος, πάντως, πρόλαβε να κάνει και μερικές συμμετοχές στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Θεσσαλίας με την προηγούμενη ομάδα του, που του έβγαλε δελτίο μόλις συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα χρόνια του. Την περασμένη σεζόν έπαιξε για πρώτη φορά με την Κ-19 (συνολικά δεκαπέντε συμμετοχές), ενώ φέτος ο Στέλιος Μαλεζάς τον έχει συμπεριλάβει στο γκρουπ των βασικών.

Ο Αλέξανδρος Μαλακασιώτης, υπεύθυνος της ακαδημίας της Αγίας Παρασκευής, μας λέει: «Mε τον πατέρα του, τον Μίλτο Καλόγηρο (σ. σ. αγωνίστηκε για δώδεκα χρόνια στον Ολυμπιακό Βόλου σε επίπεδο Β΄-Γ΄ κατηγορίας) υπήρξα συμπαίκτης (1991-94). Και σε ηλικία 4,5 ετών εντάχθηκε στην ακαδημία μας, η οποία εξελίχθηκε ως η δεύτερη οικογένειά του, μια και παρέμεινε εδώ για σχεδόν μια δεκαετία. Για δύο χρόνια ήμουν κι ο προπονητής του. Χαιρόσουν να τον βλέπεις να παίζει μέσα στο γήπεδο. Ο Θόδωρος έχει ποδοσφαιρικό εγωϊσμό. Από πολύ μικρός, που άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο, δεν ήθελε να χάνει ποτέ. Tα έδινε όλα μέσα στο παιχνίδι για να βοηθήσει την ομάδα του, δεν συμβιβάζονταν με την ήττα. Εχει μάθει ν’ αγωνίζεται και να φεύγει νικητής από το γήπεδο. Από μικρός αγωνίζονταν ως επιτελικός μέσος, φορώντας τη φανέλα με το Νο 10. Τον διέκρινε, βέβαια, ανέκαθεν το ομαδικό πνεύμα. Και παρά το ότι διαθέτει ξεχωριστές ικανότητες, δεν ήταν ποτέ ατομιστής, παρά επιδίωκε να είναι δημιουργικός και ωφέλιμος για το σύνολο. Με το χαρακτήρα του έδειχνε από μικρός ότι θα κάνει καριέρα. Θεωρώ ότι θα ήταν ήδη στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ αν δεν είχε κάποιους τραυματισμούς, εξαιτίας της αργής σωματικής του ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση, παίκτες σαν κι αυτόν δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι. Και η δημιουργία δεύτερων ομάδων, που αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ 2, είναι ένα θετικό γεγονός για τους νεαρούς παίκτες. Τους δίνει μια διέξοδο και τους απεγκλωβίζει από το πρωτάθλημα νέων, όπου παίζουν συνεχώς μεταξύ τους και πολλές φορές δεν μπορείς ν’ αντιληφθείς τις πραγματικές δυνατότητές τους».

Από την ίδια ακαδημία έχει αναδειχθεί κι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας (είναι κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος του Καλόγηρου), που επίσης αγωνίζεται στην ίδια θέση. Μπορεί να γίνει κάποια σύγκριση μεταξύ τους; «Οι δύο παίκτες έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Κωνσταντέλιας έχει μια διαφορετική φινέτσα, τον θέλεις να είναι συνέχεια με την μπάλα στα πόδια. Βγάζει πιο ποιοτικά ατομικά χαρακτηριστικά, μπορεί να ξεσηκώσει τον κόσμο στην κερκίδα με μία-δύο ενέργειες του. Από την άλλη, και τερματοφύλακα να βάλεις τον Καλόγηρο, θα είναι αυτός που πρέπει να είναι» λέει ο Μαλακασιώτης.

 

Προηγούμενο άρθροΞεκάθαρος ο Τζίμας
Επόμενο άρθροΔυσάρεστα νέα για Βιεϊρίνια


Τελευταία νέα

Έστειλε ηχηρό μήνυμα ο ΠΑΟΚ (pic)

Φορώντας λευκά μπλουζάκια στα οποία αναγράφονταν πάνω το μήνυμα «όλες απαντάμε, αν αγγίξεις μία», εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο οι...

Στην ίδια κατηγορία