Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εχει αυτά που ψάχνει ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε μια στοχευμένη κίνηση με τη συμφωνία του με τον Τάισον. Η περίπτωση του 35χρονου Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού προέκυψε στην πορεία και όταν έπεσε στο τραπέζι, ακούστηκε ομόφωνα το «ναι».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ προσθέτει στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στη δύση της καριέρας του. Όμως η περίπτωση του Τάισον είναι διαφορετική από αυτές των Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Σίντζι Καγκάβα που έρχονται πρόχειρα στο μυαλό, καθώς είναι και οι πλέον πρόσφατες. Η FORZA επιχειρεί να καταγράφει τις αγωνιστικές διαφορές που έχει η περίπτωση του Τάισον από τις προηγούμενες.

Ο ΤΑΪΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ

Ο Τάισον έλυσε το συμβόλαιό του με την Ιντερνασιονάλ σε μια περίοδο στην οποία ήταν ενεργό μέλος της. Ο Βραζιλιάνος βρισκόταν στην προετοιμασία της ομάδας της Βραζιλίας, έχοντας αγωνιστεί στα τρία τελευταία φιλικά της παιχνίδια ενόψει του πρωταθλήματος του Ρίο Γκράντε, που ξεκινά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και αποτελεί την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, λίγο πριν την έναρξη του εθνικού πρωταθλήματος. Με τις σχέσεις του Τάισον με τη διοίκηση της Ιντερνασιονάλ να έχουν «χαλάει» και το συμβόλαιό του να λήγει, οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της εύρεσης ομάδας και το όνομά του έπεσε στο «ασπρόμαυρο» τραπέζι.

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 37 ΑΓΩΝΩΝ

Μια σημαντική αγωνιστική παράμετρος έχει να κάνει με τον ορισμό αγώνων του Τάισον στην καριέρα του. Τα τελευταία 10 ημερολογιακά χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022, ο Τάισον έχει μετρήσει 372 επίσημες αναμετρήσεις, με την ημερολογιακή χρονιά που είναι τις λιγότερες να είναι το 2014, όταν και έγραψε 31..

ΠΑΙΖΕΙ ΟΠΩΣ… ΘΕΛΕΙ Ο ΡΑΖΒΑΝ

Ο θερμικός χάρτης του Τάισον, στον οποίο καταγράφονται οι κινήσεις τους στις πέντε τελευταίες επίσημες αναμετρήσεις με τη φανέλα της Ιντερνασιονάλ, δείχνουν πως πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή κομμένο και ραμμένο στα αγωνιστικά πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει να έχει στο ρόστερ του παίκτες που να μπορούν να αγωνιστούν τόσο στο αριστερό άκρο όσο και στον άξονα, σε έναν ρόλο πλάγιου οργανωτή. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε, ο Λουτσέσκου έχει αξιοποιήσει τα χρόνια παρουσίας του στον ΠΑΟΚ τόσο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ όσο και τον Ομάρ Ελ Καντουρί.

ΕΧΕΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΟΜΒΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

Στις καρτέλες των μεσοεπιθετικών, οι τρεις τομείς που κοιτάζει κάποιος είναι οι key pases, οι τελικές προσπάθειες και τα γεμίσματα. Τόσο στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του όσο κυρίως τα δυο τελευταία χρόνια – καθώς αυτά είναι που μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι του «διαβάσματος» του Τάισον- ο Βραζιλιάνος έχει κάτα μέσο όρο δυο γεμίσματα, και τουλάχιστον μια key pass και μια τελική.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ ΑΤΟΥ

Το στοιχείο που αναζητά ο Ραζβάν Λουτσέσκου, και τελευταίο το έχει βρει στον Γιάννη Κωνσταντέλια, δεν είναι άλλο από το κουβάλημα της μπάλας με ταχύτητα. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα πλέον πρόσφατα αγωνιστικά δεδομένα του Τάισον, που δείχνουν τόσο τα κουβαλήματα της μπάλας όσο και την ταχύτητά του με τη μπάλα στα πόδια. Αυτό ήταν άλλωστε το κύριο θέμα συζήτησης όταν το όνομά του Βραζιλιάνου στο τραπέζι. «Ξέρουμε την ποιότητά του. Έχει αντοχές;» Οι απαντήσεις που πήραν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ από τις βάσεις δεδομένων ανάλυσης ήταν πειστικές.

ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ

Η ικανότητα στο ένας εναντίον είναι κάτι που αν το έχεις δεν το χάνεις, με τον Τάισον να μετρά το 2022 70 ντρίμπλες, με το ποσοστό επιτυχίας του να φτάνει το 68%. Το συνολικό ποσοστό μονομαχιών (είτε για να κρατήσει είτε για να πάρει τη μπάλα) αγγίζει το 44%.

Προηγούμενο άρθροΟι απουσίες και τα σχέδια
Επόμενο άρθροΠάει για την έκπληξη


Τελευταία νέα

Αλύγιστος και φέτος ο ΠΑΟΚ

Ακόμη μία εκπληκτική σεζόν διανύει το γυναικείο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ, το οποίο χρειάζεται έναν βαθμό στα τρία τελευταία παιχνίδια,...

Στην ίδια κατηγορία