Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δυο λόγια για τον Ράζβαν Λουτσέσκου

Δημοφιλή

Όταν ο Λουτσέσκου επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2021, έτυχε να συναντηθούμε κάπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μόλις είχε τελειώσει μια χρονιά περίεργη για τον ΠΑΟΚ, που ναι μεν είχε πάρει το κύπελλο, αλλά η όλη κατάσταση δεν σου έβγαζε μεγάλη αισιοδοξία, όχι μόνο επειδή τερμάτισε 26 βαθμούς πίσω από τον πρώτο.

Το ρόστερ φαίνονταν κορεσμένο, το Financial Fair Play ήταν πάντα πάνω από το κεφάλι του ΠΑΟΚ, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μυστήρια, το περιβάλλον όχι τόσο φιλόξενο για την ιδιοκτησία της ομάδας. Δεν ήταν το καλοκαίρι του 2017, που έγιναν ανατροπές και ήρθαν στην Τούμπα παιχταράδες, όπου βρήκαν άλλους παιχταράδες, για να δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα, που απογείωσε τον ΠΑΟΚ.

Μου έκανε τρομερή εντύπωση η αισιοδοξία του Λουτσέσκου, και η χαρά που μαρτυρούσαν τα μάτια του που γυάλιζαν, για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. Πρωτίστως μου είχε κάνει εντύπωση η χαρά του που επέστρεφε σε μια ομάδα, από την οποία έφυγε ασφυκτιώντας μετά το νταμπλ για να ηρεμήσει, πριν από δύο χρόνια. Και έχοντας μάλιστα πέσει και στα μάτια αρκετών, που ΟΚ, μπορεί να βλέπουν ποδόσφαιρο, αλλά ίσως να μην καταλαβαίνουν και πολλά.

Εκείνο το μεσημέρι, μου έκανε εντύπωση πόσο χαρούμενος ήταν που γύρισε σε μια ομάδα, που πολλοί στη Θεσσαλονίκη δεν έβλεπαν σπουδαία προοπτική και έδειχνε τόσο σίγουρος ότι έκανε το σωστό.

Μετά την πρώτη χρονιά που είχε φυσιολογικές διακυμάνσεις, αλλά και μια σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία, και τελείωσε με το τρομερό νταβατζηλίκι του Λαόθ στον τελικό του ΟΑΚΑ, όλοι πιστεύαμε ότι αυτή η χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη.

Το καλοκαίρι στη Σόφια, μετά από εκείνο το στραπάτσο από τη Λέφσκι, τον έβλεπα να περπατά για να πάει στην αίθουσα τύπου μετά το παιχνίδι και σκεφτόμουν τί έκανε όλο το καλοκαίρι και πως μπορεί να εξηγήσει αυτό το “ρεμπέρ ασκέρι” που είδαμε μέσα στο γήπεδο, που εντέλει κατάφερε να ξεφτιλιστεί στην Ευρώπη και να υποθηκεύσει το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Φάνηκε ότι κάπου μπερδεύτηκε στην αναδόμηση του ρόστερ και στην καλοκαιρινή προετοιμασία, έχασε πολύτιμο χρόνο.

Όταν στις αρχές Αυγούστου συνειδητοποίησε ότι αυτό θα είναι το ρόστερ για φέτος, ξεκίνησε να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει ίσως καλύτερα από τους περισσότερους. Να φτιάξει ένα δυνατό γκρουπ μ΄ αυτούς που έχει, να πάρει ότι έχει να δώσει ο καθένας και να δημιουργήσει μια ομάδα που θα αρνείται ότι υπάρχει καλύτερη απ΄ αυτήν.

Φέτος του πήρε λίγο παραπάνω χρόνο, αν και τώρα που το σκέφτομαι, και τη χρονιά του κλεμμένου πρωταθλήματος, τόσο του πήρε, να κάνει τον ΠΑΟΚ… τούρμπο.

Στις αρχές της σεζόν, δεν ήθελα να αμφιβάλω, κάπου πίστευα ότι έχοντας δει αυτές τις προηγούμενες σεζόν του, αργά ή γρήγορα ο ΠΑΟΚ θα ξαναγίνει τούρμπο, άλλωστε το ρόστερ του μπορεί να μην είναι βαθύ, αλλά όποιος το χαρακτηρίζει “ανεπαρκές”, μάλλον έχει ένα πρόβλημα ποδοσφαιρικής αντίληψης.

Ημουν σίγουρος ότι το γυρίσει με την προϋπόθεση “να είναι ο Λουτσέσκου 100% εδώ”.

Την προπερασμένη Κυριακή στη Λεωφόρο δεν έμεινε καμιά αμφιβολία. Έκανε τόσο κρότο το πέρασμα του ΠΑΟΚ, ήταν τόσο εμφατικά τα όσα έκανε, που τρόμαξαν όλοι οι αντίπαλοί του.

Δεν ξέρω τί κατάληξη θα έχει αυτή η σεζόν, μπορεί την καλύτερη, μπορεί την χειρότερη. Το βέβαιο είναι ένα. Αυτό ο άνθρωπος, για τον οποίο και τον ΠΑΟΚ ισχύει το “κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι”, κατάφερε με την μαγκιά του να φτιάξει μια ομάδα, που είναι ξεκάθαρα ομάδα τίτλων.


Τελευταία νέα

Ευχές για ΠΑΟΚτσήδικη υπερηφάνεια σε Σαββίδη

Τα 33 του χρόνια κλείνει σήμερα (28/3) ο Γιώργος Σαββίδης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν παρέλειψε να δώσει τις...

Στην ίδια κατηγορία