Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δύο χρόνια χωρίς τον Καλύβα

Δημοφιλή

Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια, από την ημέρα που ο Γιώργος Καλύβας, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Τον Ιανουάριο του 1996, υπό την πίεση του κόσμου και της κάκιστης πορείας του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ο Βουλινός πήρε την απόφαση να αποχωρήσει. Προς αυτήν την κατεύθυνση συνέτειναν και οι ενέργειες βετεράνων παικτών (Κούδας, Ορφανός, Αποστολίδης, Μπέλλης). Έτσι, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 1996 έπεσαν οι υπογραφές στη μεταβίβαση των μετοχών προς τον Γιώργο Καλύβα (ανέλαβε την προεδρία) και μια τεχνική εταιρία της Αθήνας (το όνομα του Γιώργου Μπατατούδη θα γίνονταν γνωστό δύο μήνες αργότερα). Ο Καλύβας είχε την υποχρέωση να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε μια νέα εποχή, έχοντας ως συνεργάτες στη διάρκεια των μηνών που ακολούθησαν βετεράνους παίκτες (Ορφανός, Κούδας, Αποστολίδης), αλλά και τους Λ. Κασάμπαλη, Γ. Τσιτουρίδη, Κ. Τσιούλα, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Λ. Σκύφτα, Στ. Καλαφάτη, Β. Γκροζούδη, Π. Μαβίδη και Ι. Τρυπάνη. Επί των ημερών του έγινε η μεταγραφή του Ζήση Βρύζα από την Ξάνθη, ενώ το καλοκαίρι του 1996 είχε οργανωθεί στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσής του στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής το παγκόσμιο συνέδριο των οργανωμένων οπαδών του Δικεφάλου. Τον Αύγουστο του 1998, όταν είχε αναμιχθεί στον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο Καλύβας διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος.


Τελευταία νέα

Φερστάπεν: «Ούτε με 250 εκ. στη Mercedes»

Μεταγραφικό «ντόμινο» αναμένεται στην Formula 1 μετά την ανακοίνωση της μετακίνησης του Λιούις Χάμιλτον στην Ferrari το 2025, καθώς...

Στην ίδια κατηγορία