Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δούκας: «Μοιάζει τρελό, αλλά ζητούσαν ένα θαύμα»

Δημοφιλή

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας με ανάρτηση του έστειλε το δικό του μήνυμα για την ανάσταση του Θεανθρώπου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Άλλους έσωσε, τον εαυτό του δε δύναται να σώσει, ας κατεβεί τώρα από το σταυρό και θα πιστέψουμε..» ήταν μερικές από τις ομορφιές που ακούστηκαν από τους σταυρωτές του Χριστού.

Μοιάζει τρελό, αλλά ζητούσαν ένα θαύμα για να πιστέψουν, χωρίς ωστόσο να αμφισβητήσουν αυτά ήδη είχε κάνει.Αποδέχονταν ότι θεράπευσε ασθενείς, ότι έκανε τον παράλυτο να περπατήσει, ότι ανέστησε τον Λάζαρο, αλλά αφού δεν κατέβηκε από τον Σταυρό…

Αν εκείνοι οι πιο απλοί και εξοικειωμένοι με την φύση άνθρωποι ήταν τόσο τυφλοί και θολωμένοι που δεν έβλεπαν αυτό που και οι ίδιοι παραδέχονταν, φανταστείτε πόσο δυσκολότερο είναι για τον περισσότερο υλιστή, εγωιστή, αχόρταγο, άνθρωπο του σήμερα, να αποδεχτεί τον Χριστό, τα έργα, τους λόγους και την Ανάσταση που γιορτάζουμε σήμερα.

Η εικόνα της κηδείας ενός εκ των θυμάτων των Τεμπών όπου συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν με χαμόγελα τον νεκρό, είναι ότι πιο κοντινό στο νόημα και τον συμβολισμό της σημερινής ημέρας.

Και ενισχύεται περισσότερο από τα θεόπνευστα λόγια του πατέρα, που μέσα σε λίγα λεπτά ανέδειξε την χαώδη απόσταση γήινου σκότους και ουράνιου φωτός. https://www.youtube.com/watch?v=cHR4a6kAB9E

Όταν κάθε αναφορά σε θέματα θρησκείας ερμηνεύεται από τους θολοκουλτουριάρηδες ως «ωραίο παραμυθάκι» και κάθε μήνυμα που πηγάζει από αυτήν ως σκοταδισμός, όχι μια διδαχή ή μια παράδοση μιας άλλης εποχής, αλλά μια πράξη, ένα γεγονός και μερικά λόγια του πατέρα, περικλείουν όλη την υπερβατικότητα της πίστης και όσων πηγάζουν από αυτήν.

Καλή Ανάσταση σε όλους


Τελευταία νέα

Η τελευταία διακοπή προπονήσεων της σεζόν

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα απολαύσουν το διήμερο ρεπό που τους...

Στην ίδια κατηγορία