Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Διέλυσε την ΑΕΚ σε φιλικό ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ακόμη ένα φιλικό έδωσε σήμερα (23/9) ο ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο πέμπτο κατά σειρά φιλικό παιχνίδι και το πρώτο για το τουρνουά Μαυροσκούφεια.

Η ομάδα του Φώτη Τακιανού ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος του αγώνα και στα δύο μέρη του παρκέ, καταφέρνοντας να πάρει διαφορά ακόμη και 17 πόντων.

Τελικά, οι «ασπρόμαυροι» με καλή εμφάνιση και στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησαν της ένωσης με σκορ 113-75.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Φλάτεν, Γκίλμορ και Τσαϊρέλη ως την αρχική πεντάδα της αναμέτρησης.

Αρκετά βελτιωμένος αγωνιστικά εμφανίστηκε ο Δικέφαλος σε αυτό το φιλικό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με την ίδια πεντάδα, όπως το παιχνίδι με τον Κολοσσό, ωστόσο η εικόνα του ήταν τελείως διαφορετική. Αρκετά καλός στο επιθετικό κομμάτι, ενώ κράτησε και ανασταλτικά ήταν θετική η παρουσία του.

Το προβάδισμα το είχε η ομάδα του Φώτη Τακιανού στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου, αν και η Ένωση ισοφάρισε σε 19-19 στο τελευταίο λεπτό. Βέβαια, το τελευταίο λεπτό οι «ασπρόμαυροι» έκαναν φοβερά πράγματα, παίρνοντας προβάδισμα με έξι πόντους (29-23). Ο Έλβαρ Φρίντρικσον κατάφερε να πετύχει ένα σπουδαίο τρίποντο, μετά από κλέψιμο της μπάλας στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου μέρους.

Ακόμη καλύτερος και οργανωμένος εμφανίστηκε στο παρκέ ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας να αυξήσει κατά πολύ τη διαφορά του από την ΑΕΚ. Εξαιρετική λειτούργησε το δίδυμο Φρίντρικσον-Τσιακμά στα γκαρντ, με τον πρώτο να πετυχαίνει το ένα τρίποντο μετά το άλλο.

Με φόρα πέρασε στο παρκέ και ο Λαουρίνας Μπελιάουσκας, πετυχαίνοντας δύο σερί τρίποντα και παίρνοντας παράλληλα αρκετή αυτοπεποίθηση. Τα συναπτά τρίποντα του Λιθουανού ανέβασαν τη διαφορά στους 17 (46-29).

Δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη η ένωση από τα 6.75, καθώς προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό του ΠΑΟΚ χωρίς επιτυχία. Περίπου 1.5 λεπτό πριν το ημίχρονο ο Δικέφαλος ήταν στο +17 (51-34).

Τελικά, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν μείωσαν τη διαφορά στους 15, διαμορφώνοντας το 55-40 του ημιχρόνου.

Αποφασισμένη να «κλέψει» το παιχνίδι εμφανίστηκε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο στα μισά της τρίτης περιόδου, ο Δικέφαλος βρήκε δύο τρίποντα με Τσιακμά και Σχίζα αυξάνοντας και πάλι τη διαφορά στους 16 (65-49), αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να πάρουν τάιμ άουτ.

Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να εκτελούν βολές εκατέρωθεν. Αν και δεν μπήκαν πολύ δυναμικά οι «ασπρόμαυροι» στο τρίτο μέρος της αναμέτρησης, εντούτοις στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι ξαναζωντάνεψε, με τους Μπελιάουσκας και Σχίζα να ευστοχούν από τα 6.75.

Με 31 πόντους στην επίθεση για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος, με τον Τσιακμά να βάζει ακόμη ένα τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτου, διαμορφώνοντας το 86-57 του τρίτου δεκαλέπτου.

Δεν σταμάτησε ούτε στην τέταρτη περίοδο η ομάδα του Φώτη Τακιανού, η οποία με αρκετή διάθεση και αυτοπεποίθηση κυριάρχησε στο παρκέ κόντρα στην Ένωση.

Ο Δικέφαλος επτά λεπτά πριν τη λήξη του ματς αύξησε τη διαφορά του στους 35 (!), όντας σε καλή ημέρα στο περιφερειακό σουτ. Ο Φώτης Τακιανός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς Έλληνες παίκτες στο τέταρτο μέρος, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 40 (108-68). Στο παρκέ πέρασαν οι Σωτηρίου, Κωνσταντινίδης και Σκουλαριώτης καταγράφοντας κι αυτοί λεπτά στο φιλικό.

Διαδικαστικά ήταν τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ θριαμβεύει με 113-75!

Τα δεκάλεπτα: 29-23, 55-40, 86-57, 113-75


Τελευταία νέα

Κουλιεράκης: «Πέρασαν από μπροστά μου όλες οι εικόνες μου με τον ΠΑΟΚ»

Εστω κι αν έλειπε από το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης πανηγύρισε το ίδιο με τους συμπαίκτες...

Στην ίδια κατηγορία