Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί»

Δημοφιλή

Φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 2012 έως το 2016, όποτε και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ακολουθώντας εν συνεχεία το… προπονητικό μονοπάτι, διατελώντας κομμάτι του τιμ της ΑΕΚ (2016-17), των Τρικάλων (2107-18), του Ολυμπιακού (2018-20) και της ρωσικής Αβτοντορ, ενώ από το 2016 βρίσκεται στο τιμ της Ρίτας Βίλνιους, ως άμεσος συνεργάτης του Γκιέντριους Ζιμπένας.

Ο λόγος για τον Γιώργο Δέδα, ο οποίος μίλησε στη FORZA για τις επικείμενες «μάχες» της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της play in φάσης του Baskeball Champions League, με «φόντο» την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης!

«ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩ ΦΙΛΟΥΣ»

«Έχω έρθει ξανά αντιμέτωπος με ελληνικές ομάδες, όμως οι αγώνες με τον ΠΑΟΚ σαφώς και θα είναι λίγο περισσότερο ξεχωριστοί. Φόρεσα τη φανέλα της ομάδας στα τελευταία χρόνια της καριέρας μου και συνδέθηκα μαζί της, όπως και με τον κόσμο. Έχω πολλούς φίλους στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη, χαίρομαι πολύ που θα τους συναντήσω ξανά» ήταν το αρχικό σχόλιο του Γιώργο Δέδα, που ερωτηθείς για το αν στην ομάδα του είδαν με… θετικό μάτι την «διασταύρωση» με τον Δικέφαλο, απάντησε: «Ο αρχικός μας στόχος όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων, ήταν να μπούμε στα play in, γνωρίζοντας πως το πλεονέκτημα για την απευθείας πρόκριση το είχε η Τενερίφη, όπως και αποδείχθηκε Πετύχαμε τον στόχο μας και μάλιστα κερδίσαμε και το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Μετά το τέλος του πρώτου γύρου αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τον αντίπαλό μας στα play in, σαφώς και γνωρίζουμε πως ο ΠΑΟΚ έχει τη δική του δυναμική και δεν μπορούμε να τον υποτιμήσουμε. Δεν υπάρχει άλλωστε εύκολος αντίπαλος στη διοργάνωση, κάτι που επίσης αποδείχθηκε».

«ΤΑ ΓΚΑΡΝΤ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ»

Σε ό,τι αφορά το πως αντιμετωπίζει γενικότερα η Ρίτας το BCL, ο 42χρονος προπονητής υπογράμμισε: «Σαν ομάδα δεν έχουμε θέσει προτεραιότητες. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά για εμάς και έτσι τα αντιμετωπίζουμε. Στο πρωτάθλημα Λιθουανίας ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στους τελικούς, γνωρίζοντας πως φαβορί είναι η Ζαλγκίρις,  στο Κύπελλο θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος, στην Ευρώπη ο στόχος μας είναι πλέον να φτάσουμε στους «16». Είχαμε τα προβλήματά μας λόγω μίας ίωσης που χτύπησε ολόκληρη την ομάδα, αλλά πλέον έχουμε συνέλθει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ξεκάθαρο φαβορί, αλλά θεωρώ πως έχουμε ένα προβάδισμα λόγω του πλεονεκτήματος της έδρας. Ο ΠΑΟΚ άλλωστε είναι μία πολύ καλή ομάδα όπως έδειξε και κόντρα στην ΑΕΚ, με την δύναμη να κρύβεται στα γκαρντ του. Δεν πρέπει βεβαίως να παραβλέψουμε και τους ψηλούς της ομάδας. Σε γενικές γραμμές, είναι μία ομάδα με έναν καλό προπονητή που βρίσκεται σχεδόν τρία χρόνια στον πάγκο, μία ομάδα που ξέρει τι ζητάει στο παρκέ και ο κάθε παίκτης της γνωρίζει τον ρόλο του σε αυτή».

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ»

Η κουβέντα με τον Γιώργο Δέδα, ολοκληρώθηκε με τον – πρώην συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ – Βαγγέλη Μαργαρίτη. «Δεν υπάρχουν λόγια για τον Βαγγέλη. Είναι 40 χρονών και αγωνίζεται με την ίδια θέληση και αποτελεσματικότητα που είχε πριν δέκα χρόνια. Αποτελεί μεγάλο κομμάτι του ΠΑΟΚ και στην δημιουργία και στην άμυνα, ασφαλώς θα δώσουμε την δέουσα προσοχή για να τον περιορίσουμε» ήταν τα λόγια του.


Τελευταία νέα

Πρόωρη «λύση» της συνεργασίας του Ουάρντα με Πανσερραϊκό

Την πρόωρη κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Αμρ Ουάρντα ανακοίνωσε η ΠΑΕ Πανσερραϊκός στα social media...

Στην ίδια κατηγορία