Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δεν τα κατάφερε στα Παλέ ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ mateco στο Αλεξάνδρειο, αφού γνώρισε την ήττα με 77-63 από τον Άρη για την 18η αγωνιστική της Basket League.

Το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό της αναμέτρησης, τη στιγμή που ο Δικέφαλος ήταν αρκετά άστοχος, ενώ και τα πολλά λάθη του στοίχισαν.

Από πλευράς «ασπρόμαυρων» ξεχώρισε ο ΜακΝίς ( 20π.), ο οποίος πάλευε μόνος του στην επίθεση. Οι επιδόσεις του ΠΑΟΚ mateco στο επιθετικό ριμπάουντ ήταν απογοητευτικές, με το σύνολο του Τακιανού να καταγράφει μόλις πέντε!

Μετά τη σημερινή (11/2) ήττα, ο ΠΑΟΚ mateco βρίσκεται στο 8-10 στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ενώ έπεται διακοπή στη Basket League.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Τάουνς, Ουίλιαμς, Άλστον και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Δυναμικά μπήκε στο παρκέ ο Δικέφαλος, αφού έτρεξε σερί 0-5 χάρη σε τρίποντο του Ουίλιαμς και καλάθι του ΜακΝίς. Μάλιστα, ο Τάουνς λίγα λεπτά αργότερα ευστόχησε από τα 6.75, κερδίζοντας και φάουλ, κρατώντας τη διαφορά στους πέντε (3-8).

Οι γηπεδούχοι απάντησαν με Χάρελ και Τολιόπουλο (8-8), ωστόσο ο ΠΑΟΚ mateco βρήκε χώρους κάτω από τη ρακέτα και πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Άλστον και ΜακΝίς ήταν εντυπωσιακοί κάτω από τη ρακέτα, ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά στους πέντε (11-16) στα μισά της πρώτης περιόδου.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να επιτεθούν από την περιφέρεια, κάτι που σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν, έχοντας 3/6 τρίποντα μετά από πέντε αγωνιστικά λεπτά. Ο Άρης προσπέρασε με δύο βολές του Τολιόπουλου, μετά από αντιαθλητικό φάουλ που του έκανε ο ΜακΝίς τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Μάλιστα, σε αυτό το χρονικό σημείο ένας φίλος του Άρη έχασε τις αισθήσεις του και η αναμέτρηση «πάγωσε» για μερικά λεπτά. Στην επανέναρξη του αγώνα Σταρκ και Μποχωρίδης έβαλαν ξανά τους «κίτρινους» μπροστά στο σκορ (22-18), ενώ ο δεύτερος σκόραρε με βολές λίγο αργότερα, φτάνοντας στο +4 (24-20).

Με άστοχες βολές του Σανόγκο, ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος με το σκορ να είναι το 24-22.

Με τρίποντο ξεκίνησε ο Άρης το δεύτερο δεκάλεπτο, αφού ο Σανόγκο σκόραρε στα πρώτα δευτερόλεπτα. Η ομάδα του Καστρίτη ήταν αρκετά εύστοχη στο περιφερειακό σουτ, κάτι που δυσκόλεψε αρκετά τον ΠΑΟΚ.

Στα μισά της δεύτερης περιόδου οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 6/14 τρίποντα, τη στιγμή που ο Δικέφαλος είχε 2/3, επιχειρώντας ελάχιστες προσπάθειες πίσω από τα 6.75.

Ο Χάρελ βρήκε διαδοχικά καλάθια για τους γηπεδούχους, ενώ οι «ασπρόμαυροι» έμειναν κοντά στο σκορ χάρη σε Μίχαλακ και Τσαϊρέλη (32-31) στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Με ΜακΝίς βρήκε το πρώτο καλάθι εντός πεδιάς ο ΠΑΟΚ, μετά από αρκετή ώρα, τη στιγμή που ο Άρης ήταν ασταμάτητος στην επίθεση. Παρόλα αυτά, η διαφορά δεν ξέφυγε δύο λεπτά, πριν το ημίχρονο, με τον Περσίδη να σκοράρει σε βολές και να ανεβάζει τη διαφορά ξανά στους πέντε (40-35).

Με μια βολή του Τσιακμά και εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο του ματς, με το σκορ να είναι στο 40-36.

Οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος έχοντας 55% στο δίποντο και 40% στο τρίποντο, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν 46% και 30% αντίστοιχα. Απόλυτη ισορροπία υπήρξε στα ριμπάουντ, καθώς κάθε ομάδα «μάζεψε» από 18, ωστόσο η ομάδα του Τακιανού κυριάρχησε στα… λάθη, έχοντας οκτώ έναντι τριών, που σημείωσε ο Άρης.

Με πολλή ένταση εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Άρη να κρατά σταθερά το προβάδισμα.

Επιθετικά ο Άρης βρήκε λύσεις με τον Ντε Σόουζα, ωστόσο ο Δικέφαλος δεν άφησε τους γηπεδούχους να απομακρυνθούν στο σκορ. Ο Ουίλιαμς με δύο εύστοχες βολές στα μισά της τρίτης περιόδου, μείωσε σε 45-42.

Οι «κίτρινοι» σκόραραν με Μποχωρίδη και Μπλούμπεργκς φτάνοντας στο +7, αλλά ο Φρίντρικσον ήταν εκεί για να μειώσει και πάλι τη διαφορά (51-47) δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου.

Με τον Χάρελ να «πυροβολεί» από μακριά ο Άρη έφτασε ξανά στο +7, αλλά ο ΜακΝίς κάρφωσε άμεσα (54-49). Ο Μπάνκστον κάρφωσε και ο Μαργαρίτης στον αιφνιδιασμό σκόραρε για το 58-51 της τρίτης περιόδου.

Η διαφορά ανέβηκε, με την ομάδα του Καστρίτη να φτάνει για πρώτη φορά στο +10 με τον Χάρελ και τον Μπάνκστον να έχουν τον πρώτο λόγο στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ mateco προσπάθησε αρκετά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης για να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου ο Άρης κρατούσε το προβάδισμα δέκα πόντων (65-55), με τον Δικέφαλο να δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει μια ορθολογική επίθεση.

Από μια βολή πέτυχαν ΜακΝίς και Σταρκ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, κρατώντας τη διαφορά σταθερά στους δέκα (66-56). Το πρόβλημα των «ασπρόμαυρων» ήταν εμφανές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Δικέφαλο να έχει μόλις δύο μετά από 37 αγωνιστικά λεπτά.

Με τον Τολιόπουλο να βάζει το ένα τρίποντο πίσω από το άλλο, η διαφορά πήγε να ξεφύγει, αλλά ο ΜακΝίς έκανε φιλότιμη προσπάθεια ροκανίζοντας τη διαφορά.

Ο Άρης επικράτησε με 77-63, με τον ΠΑΟΚ να κάνει μία ακόμη εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, όταν ΠΑΟΚ mateco και Άρης θα έρθουν αντιμέτωποι στα «Δύο Αοράκια» για τον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Έβριζαν την νεκρή μητέρα του Ιβάν Σαββίδη εν χορώ!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 30′ στο Χαριλάου, με τον Μπράντον Τόμας να εκμεταλλεύεται την άψογη ατομική ενέργεια και την...

Στην ίδια κατηγορία