Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Δεν σβήνει ο φόρος τιμής στα αδικοχαμένα αετόπουλα

Δημοφιλή

Φόρο τιμής στους νεκρούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη αποτίνει ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου με μία ιδιαίτερη κίνηση δεδομένου πως τα ονόματά τους είναι αναγραμμένα σε τοίχο θεματικού πάρκου, παραμένοντας ανεπηρέαστα από την αναβάθμιση και τον καθαρισμό του κατόπιν απόφασης του Δήμου. Επί της ουσίας, η αφορμή δόθηκε από τον αγιασμό των υδάτων ανήμερα των Θεοφανείων και το θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας (ΘΕΠΑΝ) στη Δημοτική Ενότητα του Κορδελιού επιλέχθηκε από τη νέα δημοτική αρχή για αυτό το σκοπό.

Στο χώρο και κυρίως στο σιντριβάνι του πάρκου, όπου έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού, κατέστη ανάγκη να γίνει εκτεταμένος καθαρισμός, μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων με αποτέλεσμα τα συνεργεία του δήμου να δουλέψουν εντατικά για να τον ευπρεπίσουν. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το μοναδικό σημείο που δεν τροποποιήθηκε με εντολή του δημάρχου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη, ήταν ένας «τοίχος μνήμης…». Μια πλευρά στην οποία με γκράφιτι είναι γραμμένα τα ονόματα των έξι παιδιών, φιλάθλων του ΠΑΟΚ, που έχασαν τη ζωή τους σε τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 4 Οκτωβρίου 1999.

Αναφορικά με την απόφαση που πάρθηκε να μην πειραχτεί ο τοίχος μνήμης, ελήφθη σε ένδειξη σεβασμού προς τα αδικοχαμένους φίλους του ΠΑΟΚ. Ένα τραγικό γεγονός που αποτύπωσαν, γράφοντας τα ονόματα των παιδιών που χάθηκαν, σε χώρο του θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου – Κορδελιού, φίλαθλοι και μέλη του Συλλόγου ΠΑΟΚ Κορδελιού. Μια συγκινητική ενέργεια που τιμά τη μνήμη τους, και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες να θυμούνται εκείνη την ημέρα.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του δημάρχου «η διοίκηση Αλεξανδρίδη με αυτή την κίνηση, αποτίνει φόρο τιμής στη μνήμη των νεαρών φιλάθλων που έφυγαν τόσο άδικα και πρόωρα από τη ζωή. Δείχνει σεβασμό στους νεκρούς φιλάθλους και ζητά από όλους τους φιλάθλους όλων των ομάδων να σέβονται και να προστατεύουν τους δημόσιους χώρους, γιατί ανήκουν σε όλους τους πολίτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σιμόπουλος: «Δεν έχω σχέση με το σχόλιο για το Άρης-ΠΑΟΚ»

Ο βουλευτής της Νεας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος προέβη σε διευκρινιστική δήλωση αναφορικά με το σχόλιο που έγινε από τον...

Στην ίδια κατηγορία