Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Conference: Τα σενάρια για την πρωτιά του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ένας βαθμός χωρίζει πλέον τον ΠΑΟΚ και την Άιντραχτ στον 7ο όμιλο του UEFA Conference League.

Ο Δικέφαλος έμεινε στο 2-2 με την Αμπερντίν χθες (9/11), ενώ την ίδια στιγμή η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κέρδισε με 0-1 την Ελσίνκι για την 4η αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Πλέον, η κατάσταση στην κορυφή θα ξεκαθαρίσει στο επερχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι του 5ου ομίλου, όπου ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει στην Φρανκφούρτη την Άιντραχτ.

Οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται κάποιο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Γερμανούς, ώστε να παραμείνουν στην πρώτη θέση του ομίλου και να κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Φυσικά, είναι σημαντικό ο ΠΑΟΚ να τερματίσει πρώτος στον όμιλό του, καθώς θα εξασφαλίσει απευθείας εισιτήριο για τους «16». Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, η δεύτερη θέση δίνει εισιτήριο για τα μπαράζ, όπου θα αντιμετωπίσει μία ομάδα από αυτές που θα υποβιβαστούν από το Europa League.

Σε περίπτωση που ο Δικέφαλος φύγει με νίκη ή ισοπαλία από το Waldstadion θα έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Μια ενδεχόμενη νίκη θα τον φέρει οριστικά στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου. Ακόμη και η ισοπαλία θα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, καθώς την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει την Ελσίνκι στο γήπεδο της Τούμπας, η οποία έχει ήδη αποκλειστεί και είναι αδιάφορη βαθμολογικά.

Τα δεδομένα περιπλέκονται για τους «ασπρόμαυρους» σε ενδεχόμενη ήττα στη Γερμανία στις 30 Νοεμβρίου. Τότε, η Άιντραχτ θα φτάσει τους 12 βαθμούς και πλέον ο ΠΑΟΚ θα ψάχνει συνδυασμό αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική, ωστόσο θα έχει και πάλι ελπίδες για κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Είναι σημαντικό, βέβαια, να μην ηττηθεί με παραπάνω από ένα γκολ διαφορά στη Γερμανία, διαφορετικά τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τον Δικέφαλο. Αν ΠΑΟΚ και Άιντραχτ αναδειχθούν ισόπαλες, μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής, τότε θα ισχύσει το κριτήριο ισοβαθμίας για τη διαφορά των γκολ, εκεί όπου οι Γερμανοί έχουν το πάνω χέρι.

Το καλύτερο δυνατό σενάριο, βέβαια, είναι να μην ηττηθεί στην Φρανκφούρτη, ώστε να έχει αρκετές πιθανότητες για να αναδειχθεί πρώτος στον όμιλό του.

Η βαθμολογία μετά από 4 αγωνιστικές:

1. ΠΑΟΚ 10
2. Άιντραχτ 9
3. Αμπερντίν 2
4. Ελσίνκι 1

Τα κριτήρια ισοβαθμίας της UEFA:

1.Πόντοι στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
2. Διαφορά των γκολ στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
3. Τα γκολ υπέρ στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
4. Διαφορά των γκολ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
5. Γκολ υπέρ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
6. Εκτός έδρας γκολ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
7. Νίκες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
8. Εκτός έδρας νίκες στα παιχνίδια του ομίλου
9. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι (απευθείας κόκκινη = 3 πόντοι, κόκκινη με δύο κίτρινες = 3 πόντοι, κίτρινη = 1 πόντος)
10. Κατάταξη στην UEFA

Το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών:

5η αγωνιστική – 30/11
Ελσίνκι – Αμπερντίν
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική – 14/12
ΠΑΟΚ – Ελσίνκι
Αμπερντίν – Άιντραχτ Φρανκφούρτης


Τελευταία νέα

Ντέρμπι Σίτι-Γιουνάιτεντ για τον Μανδά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Ιταλία τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρονται για τον Χρήστο Μανδά. Ο...

Στην ίδια κατηγορία