Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η δομή του UEFA Europa Conference League μετά την φάση των ομίλων

Δημοφιλή

Μπορεί ακόμα να απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ωστόσο η UEFA ανακοίνωσε την ημερομηνία της κλήρωσης για τη φάση των «16» του UEFA Europa Conference League, παρότι πρώτα θα μεσολαβήσει ένας έξτρα γύρος Play Off, για τις ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες στους ομίλους τους, με αντιπάλους τους τρίτους του Europa League. Πιο συγκεκριμένα, η κλήρωση θα λάβει χώρα στη Νιόν, στις 23 Φεβρουαρίου, μια ημέρα μετά τα δεύτερα παιχνίδια των Play Off σε UEFA Europa League και UEFA Europa Conference League. Σε αυτή θα μπουν ως ισχυροί οι πρώτοι των ομίλων, και ανίσχυροι οι νικητές των ζευγαριών της έξτρα φάσης.

Παράλληλα, η UEFA σημειώνει πως ομάδες από την ίδια χώρα δεν θα μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους στη φάση των «16», κάτι που σημαίνει πως ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωποι μεταξύ τους, εφόσον κάποια από αυτές τις ομάδες ή και όλες «υποβιβαστούν» στο Conference League. H μοναδική ελληνική ομάδα που έχει ελπίδες να προκριθεί απευθείας στη φάση των «16», χωρίς την ενδιάμεση φάση, είναι ο ΠΑΟΚ, που αυτή τη στιγμή είναι πρωτοπόρος του έβδομου ομίλου με 10 βαθμούς, και για να διατηρήσει αυτή τη θέση θα πρέπει να μην ηττηθεί από την Άιντραχτ στη Γερμανία, και σε περίπτωση ισοπαλίας να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική την Ελσίνκι στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Ελλάδας εφόσον μεταφερθούν στο UEFA Europa Conference League θα χρειαστεί να αγωνιστούν στα Play Off που θα διεξαχθούν μέσα στον Φεβρουάριο και να αποκλείσουν κάποιον δεύτερο της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τα παιχνίδια της φάσης των «16» είναι προγραμματισμένα για τις 7 Μαρτίου, με τις ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα, στις 14 του ίδιου μήνα. Αυτά των Play Off, είναι προγραμματισμένα για τις 15/2 με τα δεύτερα παιχνίδια στις 22 του ίδιου μήνα. Πιθανότατα, η κλήρωση των Play-Off θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.

Μπορείτε να διαβάσετε με ένα κλικ εδώ το σχετικό κείμενο που δημοσίευσε η UEFA.


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία