Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Χάρης Αϊβαλιώτης: «Στον ΠΑΟΚ βρήκα το λιμάνι μου!»

Δημοφιλή

Ήρθε στη Θεσσαλονίκη το 2021 και συνεχίζει να φορά το σκουφάκι του ΠΑΟΚ, για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Ο τερματοφύλακας της ομάδας πόλο του Δικεφάλου, Χάρης Αϊβαλιώτης μιλά στη FORZA για τους λόγους που τον κράτησαν στη Θεσσαλονίκη, την πικρία που του άφησε η περασμένη σεζόν, αλλά και το «δέσιμο» του με την ομάδα.

Τι γεύση σου άφησε η περσινή σεζόν;

«H περσινή χρονιά μας άφησε μια μικρή πικρία που δεν βγήκαμε Ευρώπη. Η ομάδα ήταν ανταγωνιστική στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω στα δύσκολα παιχνίδια, και ουσιαστικά δεν αντέξαμε τις μετακινήσεις, στο δύσκολο πρόγραμμα που κληθήκαμε να το αντιμετωπίσουμε».

Είσαι αισιόδοξος για φέτος; Θα μπορέσετε να διαχειριστείτε αυτή την πραγματικότητα;

«Φέτος θα το διαχειριστούμε, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Θα προσπαθήσουμε πάλι να κυνηγήσουμε την εξάδα όπως κάναμε και πέρσι, κι αν μπορέσουμε να πλασαριστούμε και λίγο πιο ψηλά, για να επιστρέψουμε και πάλι στην Ευρώπη».

Παραμένεις στον ΠΑΟΚ για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Το περίμενες αυτό όταν ερχόσουν στην ομάδα, το 2021;

«Είναι η τρίτη μου χρονιά εδώ. Εξ αρχής μου άρεσε το κλίμα της ομάδας και της πόλης, αν και δεν περίμενα ότι θα φτάσω να βρίσκομαι τρία χρόνια εδώ. Είχα βάλει σκοπό να κάνω τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις για να κατασταλάξω, είμαι παίκτης που δεν θέλει να αλλάζει εύκολα ομάδες. Μια περίοδο άλλαζα κάθε χρόνο ομάδες, πλέον νομίζω πως βρήκα το λιμάνι μου στον ΠΑΟΚ».

Τι σου αρέσει στη Θεσσαλονίκη;

«Αρχικά η μετακίνηση που είναι εύκολη. Επίσης, αυτό που μου αρέσει είναι οι έξοδοι που θα κάνουμε με τους συμπαίκτες μου. Είμαστε μαζί σχεδόν κάθε μέρα, πέραν των προπονήσεων. Αυτό ήταν ένα μεγάλο συν για να μείνω στη Θεσσαλονίκη. Είσαι μια παρέα, όχι μόνο συμπαίκτες. Δεν μιλάς μόνο για πόλο».

Ποιες ήταν οι πιο «δυνατές» εμπειρίες των πρώτων δύο χρόνων;

«Ως καλύτερη εμπειρία κρατώ τις δύο φάσεις του Eurocup. Πήγαμε πολύ καλά και στις λεπτομέρειες δεν συνεχίσαμε. Πικρία μου φέρνει το φινάλε της περασμένης αγωνιστικής σεζόν, που δεν καταφέραμε να μπούμε στην πεντάδα, ενώ είχαμε τις δυνατότητες. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ δείχνει μια σταθερότητα, δεν είναι λίγο να είσαι κάθε χρόνο στην εξάδα, για μια ομάδα που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και έχει συνεχώς μεγάλες μετακινήσεις. Όλο αυτό οφείλεται στον βασικό κορμό της ομάδας, αλλά και το ότι έχει τρία χρόνια τον ίδιο προπονητή, τον κόουτς Χατζηθεοδώρου».

Με τη σεζόν να έχει ξεκινήσει, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Να μπορέσει να βοηθήσει τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ γενικότερα, αλλά κι εμάς τον πόλο. Τους χρειαζόμαστε και θέλουμε να πλησιάσουν κοντά μας. Όταν έχεις έναν τέτοιο λαό, τον θέλεις κοντά σου. Να δημιουργήσει μια «καυτή» έδρα, σε αγωνιστικά πλαίσια»

Θεωρείς ότι το πόλο έχει τη θέση που το αξίζει στην Ελλάδα, δεδομένων και των μεγάλων επιτυχιών της Εθνικής;

«Νομίζω ότι το άθλημα  δεν προβάλλεται σωστά, για να μπορεί να το παρακολουθήσει ο καθένας. Το πόλο είναι ένα δύσκολο άθλημα, με κανόνες που δεν τους καταλαβαίνουν πολλοί. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η Ελλάδα βρίσκεται σε τοπ επίπεδο, δεν είναι λίγα αυτά που έχει κάνει η Εθνική Ελλάδας, ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούν».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Μια… νορμάλ καθημερινότητα θα έλεγα. Η μέρα θα ξεκινήσει με προπόνηση ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και η ξεκούραση, ενόψει της δεύτερης, απογευματινής, προπόνησης. Συνοπτικά το πρόγραμμα είναι προπόνηση, ξεκούραση, προπόνηση κι αρκετός ύπνος, για να αποφορτιστείς τόσο σωματικά όσο και πνευματικά».


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία