Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Άργησε να «ξυπνήσει» ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Κατώτερος των προσδοκιών ήταν ο ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος γνώρισε την ήττα από το Λαύριο με 89-85 για την 2η αγωνιστική των Play out της Basket League. O Δικέφαλος «λύγισε» από την ευστοχία της ομάδας της Λαυρεωτικής, η οποία σκόραρε από παντού, προκαλώντας προβλήματα στο σύνολο του Νεραντζάκη. Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται πλέον στο 9-15, χάνοντας ακόμη μία ευκαιρία για να ανέβουν στην βαθμολογία των Play out. Από τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισαν οι Μίχαλακ (18 π.), Πόρτερ (14π.) και ΜακΝίς (14π.).

Ο Στάθης Νεραντζάκης επέλεξε τους Φρίντρικσον, Πόρτερ, Σχίζα, Άλστον και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα. Δυναμική ήταν η εκκίνηση των δύο ομάδων στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη, αλλά να βρίσκουν διαδρόμους για να σκοράρουν. Οι γηπεδούχοι βρήκαν καλάθια με τον Θόρντον, ενώ ο Δικέφαλος είχε αρκετούς πρωταγωνιστές στην επίθεση. ΜακΝίς, Ουίλιαμς και Πόρτερ έκαναν υπερπροσπάθεια και στα δύο μέρη του παρκέ, κρατώντας τη διαφορά του αγώνα (12-13). Στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου ο Στάθης Νεραντζάκης μετρούσε μία απώλεια, αυτή του Σταύρου Σχίζα, ο οποίος αποχώρησε από το παρκέ κουτσαίνοντας.

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο στην πρώτη περίοδο, με τους «ασπρόμαυρους» να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα. Ο εκπληκτικός ΜακΝίς έκανε τα πάντα στο παρκέ, έχοντας οκτώ πόντους (4/4 δίποντα) στα πρώτα εννιά λεπτά της αναμέτρησης. Με τις βολές του Τσαϊρέλη διαμορφώθηκε το 22-24 του πρώτου δεκαλέπτου.

Το τρίποντο του Μίχαλακ έφερε διαφορά πέντε πόντων στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ωστόσο ο Καστανέδα απάντησε άμεσα και μείωσε στους δύο (27-29). Το αντιαθλητικό φάουλ του Μουρ στον Τσαϊρέλη, έφερε και πάλι τον Δικέφαλο στο +4 (27-31) επτά λεπτά πριν το ημίχρονο.

Περίπου δύο λεπτά έμεινε χωρίς καλάθι ο ΠΑΟΚ mateco, χάνοντας τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη κάτω από τη ρακέτα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Μέξα να μειώσει και τελικά να ισοφαρίσει με τους Μουρ και Χόρχλερ (31-31) στα μισά της δεύτερη περιόδου. Με διαδοχικά καλάθια του Φρίντρικσον ξεκόλλησε επιθετικά τους Θεσσαλονικείς, ωστόσο η ομάδα της Λαυρεωτικής ήταν αξιόμαχη, με τους Χόρχλερ και Μουράτο να τιμωρούν κάθε αδράνεια του Δικεφάλου (37-37).

Στο +3 έφτασαν οι γηπεδούχοι ένα λεπτό πριν το ημίχρονο (42-39), με τον Μουράτο να σκοράρει και τον κόουτς Νεραντζάκη να ζητά τάιμ άουτ. Η αστοχία των «ασπρόμαυρων» στο περιφερειακό σουτ, στοίχισε στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Ο Τσιακμάς πέτυχε ένα τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, γράφοντας το 47-42 του πρώτου ημιχρόνου.

Με τρίποντο του Φλάτεν ξεκίνησε η τρίτη περίοδο και τον Πόρτερ να αστοχεί και πάλι από μακριά (50-42). Μάλιστα, ο Μουράτος συνέχισε την ευστοχία του Λαυρίου από μακριά, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 11 (53-42). Το καλάθι-φάουλ του Πόρτερ Τζούνιορ έδωσε «ανάσα» στον Δικέφαλο, ενώ στη συνέχεια ο Μίχαλακ σκόραρε από μακριά. Με το καλάθι του Φρίντρικσον ο ΠΑΟΚ μείωσε στους πέντε (55-50).

«Κόλλησε» επιθετικά η ομάδα του Νεραντζάκη με τους Μουράτο και Μουρ να πετυχαίνουν διαδοχικούς πόντους, ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά στους δέκα (60-50) στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Πόρτερ και Μίχαλακ «πυροβόλησαν», μειώνοντας και πάλι στους πέντε (60-55).

Το σύνολο του Κώστα Μέξα έφτασε στο +12 (68-56) με τους Μουράτο και Φλάτεν να «τιμωρούν» από μακριά τον ΠΑΟΚ, έχοντας 10/19 τρίποντα μέχρι το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. Στην εξίσωση του σκοραρίσματος για τους γηπεδούχους μπήκε και ο Καστανέδα, ο οποίος κρατούσε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό στο τελευταίο λεπτό της περιόδου (72-62). Ο Δικέφαλος έμεινε πίσω με δέκα πόντους στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, έχοντας μπροστά του ένα… βουνό να ανέβει.

Το καλάθι του Αρσενόπουλου στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, μείωσε στους οκτώ (72-64). Η διαρκής ευστοχία του Λαυρίου στο τρίποντο, έχοντας ποσοστό κοντά στο 50%, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον ΠΑΟΚ mateco. Ο Θόρντον σκόραρε από μακριά με μεγάλη ευκολία, φτάνοντας τη διαφορά στους 12 (76-64).

Τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο των «ασπρόμαυρων». Παρόλα αυτά, ο Μίχαλακ με τα μακρινά του σουτ, αλλά και οι προσπάθειες των Φρίντρικσον και ΜακΝίς έφεραν και πάλι τη διαφορά στους δέκα (81-71) στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου. Το τρίποντο του KPJ ήταν σημαντικό, καθώς μείωσε στους επτά (81-74) πέντε λεπτά, πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Με το κάρφωμα του ΜακΝίς οι «ασπρόμαυροι» μείωσαν προσωρινά, αλλά ο εξαιρετικός Μουράτος δεν αστοχούσε από μακριά (84-76).

Ο Δικέφαλος το «πάλεψε» στα τελευταία λεπτά, φτάνοντας μία ανάσα από μια μεγάλη ανατροπή, που δεν ήρθε ποτέ. Τελικά, ηττήθηκε με 89-85 από το Λαύριο για την 2η αγωνιστική των Play out. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Κυριακή 14 Απριλίου, όταν ο Δικέφαλος θα υποδεχθεί την Καρδίτσα στο Παλατάκι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Παρακολουθούν την κατάσταση του Εκόνγκ στην Νιγηρία

Ο Γούιλιαμ Τροστ Εκόνγκ τραυματίστηκε στα πρώτα παιχνίδια με την Εθνική Νιγηρίας στο Κόπα Άφρικα, ωστόσο συνέχισε να αγωνίζεται,...

Στην ίδια κατηγορία