Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Απίθανος Φρίντριξον έκανε Triple-Double!

Δημοφιλή

Ο Έλβαρ Φρίντριξον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην εντυπωσιακή νίκη του ΠΑΟΚ στην έδρα της Γαλατασαράι (77-88), με τον Ισλανδό πόιντ γκαρντ να πετυχαίνει triple double!

Ο 28χρονος γκαρντ του Δικεφάλου ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 19 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ, βγάζοντας +19 στο efficiency, αποτελώντας τον κορυφαίο της αναμέτρησης κόντρα στην Γαλατάσαραϊ. Ο Φρίντριξον, μάλιστα έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που σημειώνει triple double σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά τον Μπιλ Έντουαρντς.

Ο Έντουαρντς στις 29 Σεπτεμβρίου του 1999 (δηλαδή στην τελευταία Ευρωλίγκα υπό την αιγίδα της FIBA) πέτυχε με τον ΠΑΟΚ triple double κόντρα στην Σολέ, καθώς ο Αμερικανός φόργουορντ μέτρησε 24 πόντους (3/6τριπ.), 15 ριμπάουντ- τα έξι επιθετικά- και 10 ασίστ στο ενεργητικό του.

Ο Φρίντριξον δεν κατάφερε μόνο να πετύχει triple double, αλλά παράλληλα έγραψε ιστορία. Έγινε ο τρίτος παίκτης του BCL που καταφέρνει να σημειώσει triple double.+ Αγωνίστηκε 34 λεπτά στην Sinan Erdem Arena, καταγράφοντας 19 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ, κάνοντας ρεκόρ στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο triple double είχε κάνει ο Κρις Κράμερ το 2017 με τη φανέλα της Όλντεντμπουργκ κόντρα στη Μουράμπει Ουσάκν με 16π., 10ρ., 13ασ., ενώ έπειτα ακολούθησε ο Άρνας Μπουτκέβιτσιους της Νεπτούνας τον Νοέμβριο του 2017 σε ένα ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ με 19π., 13ρ., 10ασ.


Τελευταία νέα

Η παραδοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το άδοξο φινάλε της σεζόν των Μιλγουόκι Μπακς, αλλά και για τον τραυματισμό που...

Στην ίδια κατηγορία