Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για τα ισραηλινά αντίποινα στο Ιράν

Δημοφιλή

Την απάντησή του στην επίθεση του Ιράν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους προετοιμάζει το Ισραήλ, με το Πολεμικό Συμβούλιο να λαμβάνει τις σχετκές αποφάσεις και τον διπλωματικό πυρετό να εντείνεται, ώστε να αποφευχθεί μια ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, τα αντίποινα του Ισραήλ θα πραγματοποιηθούν γρήγορα, ενδεχομένως ακόμη και σήμερα. Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται αμερικανούς και δυτικούς αξιωματούχους, οι οποίο εξέφρασαν την ελπίδα πως θα βρεθεί δίοδος αποκλιμάκωσης της έντασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Channel 12 μετέδωσε πως στο Πολεμικό Συμβούλιο, συζητήθηκαν πολλές επιλογές ως προς τα ενδεχόμενα αντίποινα, με καθεμία από αυτές να είναι μια «επώδυνη» απάντηση κατά του Ιράν, η οποία όμως δεν θα πυροδοτήσει έναν περιφερειακό πόλεμο. Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στοχεύει επίσης να επιλέξει μια απάντηση στην ιρανική επίθεση του Σαββάτου την οποία δεν θα μπλοκάρουν οι ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται ένας διπλωματικός πυρετός με στόχο την αποκλιμάκωση, και παράλληλα με τις διεθνείς καταδίκες των κινήσεων του Ιράν, αυξάνονται και οι διεθνείς πιέσεις προς το Ισραήλ, να αποφύγει κινήσεις που θα οξύνουν την ένταση.

Σημειώνεται πως ισραηλινά ΜΜΕ, ανέφεραν πως ένα από τα σενάρια που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν είναι και αυτό μιας μαζικής αεροπορικής επιδρομής με αεροσκάφη F-35, τα οποία θα μπορούσαν να πετάξουν σε χωριστές διαδρομές για να χτυπήσουν τοποθεσίες σε ολόκληρη την επικράτεια.

Αυτό προϋποθέτει να πετάξουν κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Συρίας και Τουρκίας (παρά την αντίθεση αυτών των χωρών) και στη συνέχεια να διασχίσουν και το Ιράκ.

Τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να φτάσουν ταυτόχρονα ή κατά κύματα ώστε να πλήξουν αστραπιαία την ιρανική αεράμυνα σε δεκάδες πυρηνικές τοποθεσίες, τις οποίες θα υποδείξει η Μοσάντ και οι υπηρεσίες πληροφοριών των IDF.

Η κύρια αποστολή τους θα ήταν να εξαλείψουν την ισχυρή ασπίδα αεράμυνας του Ιράν, ένα αμυντικό σύστημα πολύ πιο εξελιγμένο από οτιδήποτε έχουν στη διάθεσή τους χώρες όπως ο Λίβανος και η Συρία ή οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ και η Χαμάς.

Επίσης, στο σενάριο αυτό, μέσω αεροπορικών επιδρομών θα μπορούσαν οι ισραηλινοί να διεισδύσουν στο ιρανικό έδαφος για την καταστροφή σημαντικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία