Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αναστασιάδης: «Είμαι πολύ περήφανος που έπαιξα στον ΠΑΟΚ»

Δημοφιλή

Την προπονητική του καριέρα συνεχίζει ο Τζόνι Αναστασιάδης, με τον ομογενή, και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Heidelberg United. Μάλιστα παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα για τους Έλληνες ομογενής της Αυστραλίας, «neoskosmos.com», όπου και μίλησε για το μεγάλο του δέσιμο για τον Δικέφαλο μεταξύ άλλων, εκθειάζοντας παράλληλα και τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Στην Ελλάδα πήγα τον Ιούλιο του 1988 αλλά τελικά ξεκίνησα για τον ΠΑΟΚ τον Δεκέμβρη. Τότε μου είχαν πει πως κάποιο πρόβλημα υπήρχε με το συμβόλαιό μου αλλά μετέπειτα έμαθα πως αυτή ήταν κάτι σαν δοκιμαστική περίοδος. Μάλιστα θυμάμαι την μέρα που υπέγραφα στα γραφεία της ομάδας, άκουσα κάποια στιγμή φωνές και πανηγύρια. Δεν κατάλαβα αρχικά τι συνέβαινε αλλά μετά από λίγη ώρα συνειδητοποίησα πως εκείνη την μέρα γινόταν η κλήρωση του Κυπέλου ΟΥΕΦΑ και ο ΠΑΟΚ είχε μόλις κληρωθεί με την Νάπολι του μεγάλου Μαραντόνα. Οι άνθρωποι της ομάδας πανηγύριζαν που θα φιλοξενούσαν ένα τέτοια σωματείο στη Θεσσαλονίκη. Στο δωμάτιό μου, που κοιμόμουν μέχρι να μπω στο αεροπλάνο για την Ελλάδα είχα αφίσα του Ντιέγκο, ένα μήνα μετά θα τον έβλεπα από τα δύο μέτρα να παίζει μπάλα μέσα στην Τούμπα. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Αυτό το γήπεδο είχε πάντα το κάτι μαγικό και αυτός ο σούπερ αστέρας πρόσθεσε λίγη ακόμα μαγεία με την παρουσία του εκείνο το βράδυ».

Δεν το συζητάει καν όταν τον ρωτάω αν ο Μαραντόνα ήταν ο κορυφαίος όλων των εποχών:

«Φυσικά. Ο άνθρωπος είχε κάτι το ιδιαίτερο, μιλούσε στην μπάλα που λένε. Τον έβλεπες πάνω στο χορτάρι και έμοιαζε με χορευτής. Αν δεν είχε τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν θα έκανε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στην καριέρα του».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου. Έζησα μοναδικές στιγμές, έπαιξα με τεράστιους συμπαίκτες και αντιπάλους και κατάφερα να χτίσω μια καριέρα σε ένα πρωτάθλημα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό. Είχαμε κάποιες πολύ καλές ομάδες εκείνα τα οκτώ χρόνια και είναι πραγματικά κρίμα που δεν καταφέραμε να σηκώσουμε κάποιο τρόπαιο. Είμαι πολύ περήφανος για εκείνη την περίοδο, κρατάω τον ΠΑΟΚ πολύ κοντά στην καρδιά μου και δεν χάνω ευκαιρία όποτε πάω πίσω στην Ελλάδα, να βρεθώ με τους παλιούς μου συμπαίκτες. Περνάω υπέροχα στην Θεσσαλονίκη, είναι μια πόλη που αναπνέει ποδόσφαιρο και κάθε αγώνας του ΠΑΟΚ είναι γιορτή. Λατρεύω να βρίσκομαι στην Τούμπα. Μάλιστα, θέλω κάποια στιγμή να φέρω τους πρώην συμπαίκτες μου για αγώνες επίδειξης εδώ στην Αυστραλία. Οι παλαίμαχοι της ομάδας θα γνωρίσουν πολύ αγάπη εδώ στα μέρη μας. Θα μπορούσαν να δώσουν παιχνίδια στη Μελβούρνη και το Σίδνεϋ και να προσφέρουν χαρά στους Έλληνες. Ελπίζω να το καταφέρω κάποια στιγμή».

Για το αν έχει όνειρο να προπονήσει τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τεράστιο κλαμπ. Δεν μπορεί κανείς προπονητής να βρεθεί σε αυτή την ομάδα από το πουθενά. Εγώ έχω ακόμα πολλά βήματα να κάνω για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο αλλά έχω μάθει στην ζωή μου πως όλα μπορούν να συμβούν όταν προχωράς στην ζωή βήμα βήμα. Το πρώτο βήμα θα ήταν να προπονήσω κάποια μικρότερη ομάδα στην Ελλάδα. Ας φτάσω εκεί πρώτα και μετά βλέπουμε ποιο είναι το επόμενο».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ και τον Ράζβαν Λουτσέσκου:

«Ο Λουτσέσκου κάνει απίθανη δουλειά. Έχει χτίσει ένα πολύ καλό σύνολο το οποίο στηρίζεται στα νέα παιδιά σε τέτοιο σημείο όσο καμία άλλη ελληνική ομάδα. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ με την εμπιστοσύνη που δείχνει στους παίκτες από τα τσικό, δείχνει τον δρόμο και στα άλλα μεγάλα κλαμπ που μοιάζουν να φοβούνται να στηριχθούν σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Όπως και εδώ στην Αυστραλία, τα μεγάλα κλαμπ πρέπει να αρχίσουν να επενδύουν περισσότερο στους γηγενείς ποδοσφαιριστές. Δεν γίνεται να φτιάξεις το πρωτάθλημά σου αν έχεις μόνο ξένους ποδοσφαιριστές»

Για το νέο του ξεκίνημα:

«Όταν άφησα τον Παγκύπριο για να ξεκινήσω ως βοηθός στην Western United οι άνθρωποι της ομάδας μου είχαν υποσχεθεί ότι σε ένα χρόνο θα αναλάμβανα χρέη πρώτου προπονητή. Ένας χρόνος πέρασε, δύο χρόνια πέρασαν ήρθε και ο τρίτος και παρέμενα βοηθός. Όταν τέλειωσε η περσινή σεζόν αποφάσισα ότι έπρεπε να επιστρέψω στα καθήκοντά μου ως πρώτος προπονητής σε κάποιο κλαμπ. Πλησίασα πρώτα ομάδες της A–League όπως την Newcastle και την Perth Glory, αλλά χωρίς τύχη. Τότε ξεκίνησα να μιλάω με κάποια κλαμπ του NPL. Ήρθα πολύ κοντά στην Ελλάς, αλλά τελικά αποφάσισα να διαλέξω τον Αλέξανδρο. Θέλω να ξαναφέρουμε το κλαμπ εκεί που ανήκει. Να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο κάνοντας πρωταθλητισμό και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε»


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE απεργεί!

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΜΘ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ...

Στην ίδια κατηγορία