Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Αναστασία Σιδηροπούλου: «Να είμαι εκεί, για τον ΠΑΟΚ!»

Δημοφιλή

Εννέα μήνες μετά από τη ρήξη χιαστού, επέστρεψε και πατάει γερά στα πόδια της. Η ταλαντούχα μέσος της πρωταθλήτριας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, Αναστασία Σιδηροπούλου, μιλά στη FORZΑ για την επιστροφή της στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και για το δύσκολο διάστημα που την κράτησε μακριά από αυτό που αγαπά.

Πως ένιωσες πατώντας ξανά χορτάρι, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που σε άφησε για καιρό εκτός;

«Εννέα μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό, ένιωσα τόσο μεγάλη χαρά που πάτησα ξανά χορτάρι, για κανονικό αγώνα. Μου βγήκε το πάθος που κρατούσα μέσα μου όλους αυτούς τους μήνες. Ένιωσα τόσα πολλά συναισθήματα, όλοι με χειροκροτούσαν, με ενθάρρυναν. Ήταν κάτι πολύ όμορφο».

Πως κατάφερες να διαχειριστείς όλο αυτό το διάστημα;

«Είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς. Ο τραυματισμός ήρθε σε μια περίοδο που ετοιμαζόμουν για τις πανελλήνιες, οπότε χρειαζόμουν αυτή τη διέξοδο, και δεν την είχα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο διάστημα, προσπαθούσα όσο μπορώ να είμαι δίπλα στην ομάδα, να συνεχίσω να είμαι μέλος της. Ευτυχώς είχα στήριξη από την οικογένεια μου, την ομάδα, τις συμπαίκτριες, το σταφ, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Τι άλλαξε στην καθημερινότητα σου;

«Όταν έμαθα τα νέα, δεν είχα όρεξη να κάνω τίποτα, σε μια κρίσιμη περίοδο για εμένα. Δοκιμάστηκα ψυχολογικά, αλλά στη συνέχεια, ίσως αυτή η ατυχία να με βοήθησε στην επιτυχία μου τελικά στις Πανελλήνιες, αφού κατάφερα να περάσω Φυσικοθεραπεία. Πήγαν όλα κατ’ ευχή και με την αποθεραπεία μου, οπότε τέλος καλό, όλα καλά!»

Πως αντιμετωπίζεις τον φυσιολογικό φόβο, επιστρέφοντας μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό;

«Υπάρχει ο φόβος, δεν φεύγει εύκολα. Όταν ξεκίνησα να κάνω προπονήσεις φοβόμουν, με τον παραμικρό πόνο, ο γιατρός με καθησύχαζε και συνέχιζα τη δουλειά. Ακόμα κι όταν μπήκα στο ματς, παρά το πάθος, στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχε ο φόβος μήπως χτυπήσω».

Ποιοι οι στόχοι σου για την τρέχουσα σεζόν;

«Ο στόχος μου παραμένει ο ίδιος. Να δουλέψω σκληρά για να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει εκεί που θέλει. Μέσα από αυτό θα έρθει και η ατομική βελτίωση. Μετά τον τραυματισμό, αυτό που θέλω πιο πολύ να είμαι εκεί για την ομάδα, ακόμα κι αν δεν είμαι σε θέση να αγωνίζομαι σε όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε το πρωτάθλημα και να διεκδικήσουμε ξανά του χρόνου τη θέση μας στο Champions League».

Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα; Θεωρείς ότι η ανταγωνιστικότητα του θα σας βοηθήσει;

«Η ανταγωνιστικότητα του φετινού πρωταθλήματος θα μας βοηθήσει μακροπρόθεσμα. Είναι σημαντικό που πλέον έχουμε αντιπάλους που μπορούν να μας «ζορίσουν» εγχώρια , ώστε κι εμείς να μπορούμε στο μέλλον να διαχειριστούμε καλύτερα τις δυσκολίες των ευρωπαϊκών παιχνιδιών».

Γενικότερα, πως βλέπεις τα βήματα προόδου στο ποδόσφαιρο Γυναικών στη χώρα μας;

«Σίγουρα δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο, θα θέλαμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, να ασχολείται με το ποδόσφαιρο Γυναικών. Θεωρώ όμως πως βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο, αν και σίγουρα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης».

Τι περιλαμβάνει πλέον η καθημερινότητα σου;

«Έχω μπει σε μια διαδικασία συνεχούς βελτίωσης. Θα ξυπνήσω, και θα διαβάσω, είτε για τη σχολή, είτε για το ποδόσφαιρο. ο στόχος είναι να με κάνω χαρούμενη, και γίνομαι μέσα από αυτά τα δύο. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να κάνω βόλτες, κυρίως στη φύση. Βέβαια, όποτε υπάρχει ο χρόνος και η δυνατότητα θα δουλέψω ατομικά, μιας και μου έλειψε να το κάνω αυτό τόσους μήνες».


Τελευταία νέα

Πλησιάζει στην Μπούντουτσνοστ πρώην του ΠΑΟΚ

Ο Ντέρεκ Ογκμπέιντε, ο οποίος έχει περάσει και από τον ΠΑΟΚ, είναι αρκετά πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του...

Στην ίδια κατηγορία