Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αλαφούζος: «Η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα!»

Δημοφιλή

Ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε συνέντευξη (ΣΠΟΡ FM) και, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε την ΑΕΚ ότι έκλεψε παιχνίδια με διαιτησίες!

Αναλυτικά: «Πριν αναφερθώ σε όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, να πούμε τι έγινε και πριν. Ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα γεγονότα, όταν παίξαμε με την ΑΕΚ 3-4 παίκτες της είχαν Covid. Μας το είχαν αποκρύψει. Δεν υπάρχει πλέον πρωτόκολλο, αλλά θα έπρεπε να μας το πουν. Δυστυχώς κολλήσαμε εκεί Covid. Είμαστε η μόνη ομάδα που κάνει καθημερινά PCR, αυτή τη φορά συνέπεσε να κολλήσουν πολλοί παίκτες μας. Είχαμε 16 κρούσματα ποδοσφαιριστών και μεγάλο κομμάτι του προπονητικού τιμ. Όταν προέκυψε το πρόβλημα, ενημερώσαμε την Super League. Υπάρχει διάταξη που προβλέπει τη δυνατότητα αναβολής.

Πήγαμε και τους το είπαμε και ενώ συζητούσαμε για Τετάρτη, που κι αυτό ήταν λίγο παράλογο, πιθανόν να μας πρότειναν Τρίτη, ήρθαν και μας είπαν να παίξουμε Τρίτη. Αυτό είναι αστείο. Υπήρχε παρασκηνιακή συμφωνία των ομάδων των playoffs, στην οποία πρωτοστάτησε η ΑΕΚ. Μας ήρθε ένα μπουγιουρντί ότι παίζουμε Δευτέρα και μείναμε όλοι κόκκαλο . Όλο αυτό ήταν παλαβό, απαράδεκτο και δημιούργησε ακραίες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Στα playoffs εμείς δεν έχουμε κανέναν σύμμαχο, ενώ άλλες ομάδες έχουν και καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έκλεψε παιχνίδια με διαιτησίες. Είχαμε ακραίες διαιτησίες, βαφτίσαμε μεθυσμένους ξένους διαιτητές και βάλαμε τον Διαμαντόπουλο να σφυρίξει, που κάθε φορά που σφυρίζει, σφυρίζει υπέρ της ΑΕΚ. Κάθε φορά υπάρχει αλλοίωση. Θυμάστε τον Νταμπάνοβιτς. Είχαμε μια ακραία διαιτησία, ένα έκτρωμα διαιτησίας. Δυστυχώς είχαμε τέτοια φαινόμενα. Παρόλο που η ΑΕΚ είχε χωρίς καμία αμφιβολία καλή ομάδα, έκλεψε το πρωτάθλημα».

Είναι ένας κάκιστος συνδυασμός. Ο κ. Μπαλτάκος ήταν Παναθηναϊκός, δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι ακόμη με τη συμπεριφορά του. Εκείνος με τον κ. Μπένετ δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είδαμε και τον κ. Σιδηρόπουλο που έκανε ακραίες διαιτησίες. Ακόμη και στα play out είδαμε ακραίες διαιτησίες όπου σφυρίχτηκε πέναλτι στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων σε αγώνα με επτά λεπτά καθυστερήσεις. Είδαμε ακραία καθυστέρηση παιχνιδιού στο Λεβαδειακός-Παναιτωλικός. Αυτό έκρινε σε μεγάλο βαθμό ποιος θα πέσει.

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΕΡΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ»

«Υπάρχουν ομάδες με άμεση εξάρτηση από άλλες ομάδες, που θα χαρίζουν αγώνες σε άλλους και θα σκοτώνονται με μας. Δεν είναι όλες οι ομάδες διεφθαρμένες, αλλά υπάρχουν πολλές που δεν θα επιβιώσουν αν δεν υποταχθούν στις απαιτήσεις του εκάστοτε ισχυρού. Αυτό γινόταν χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ ο Παναθηναϊκός στελέχωσε την Εθνική ομάδα του 2004 και δεν μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική διάθεση να κάνει το παραμικρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει ομερτά και συμβιβασμός. Εμείς θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο για να μην έχουμε τα φαινόμενα τα φετινά. Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον να το περιορίσουμε.

Έχει υπονομευτεί βαθιά το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν εξαιρετικοί Έλληνες διαιτητές, αλλά όταν έχουν από πάνω τους ανθρώπους που θα τους κόψουν τα παιχνίδια… Τα παιχνίδια για έναν διαιτητή είναι η ζωή τους. Όταν τους λες ότι αν δεν σφυρίξεις με αυτόν τον τρόπο δεν θα σφυρίξεις ή δεν θα γίνεις διεθνής, τότε καταλαβαίνετε πως είναι συνθηκολογημένη η κατάσταση».

«ΜΠΕΝΕΤ ΚΑΙ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ»

«Αν συγκρίνουμε τις φετινές διαιτησίες με προηγούμενα χρόνια ήταν καλύτερες. Υπήρχαν παραδείγματα, είτε με μεζούρες επειδή δεν θέλαμε να παίξουμε εκείνη τη μέρα, αλλά και παιχνίδια που υπήρξαν πιθανές αλλοιώσεις με έντεχνο τρόπο. Και ο Κλάτενμπεργκ, αλλά κυρίως ο Μπένετ φέτος ήταν μεγάλη απογοήτευση. Και κυρίως ο κ. Μπαλτάκος που είναι ο πρόεδρος.

«Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ»

Ήταν εντυπωσιακή η συνομιλία που είχα μαζί του τη μέρα που έβγαλαν κάποιοι δημοσιογράφοι που πρόσκεινται σε συγκεκριμένη ομάδα για τους Πολωνούς. Δεν ήξερες τίποτα, μου είπε. Του το είπα εγώ. Και μετά ο όλος χειρισμός ήταν λάθος και σαν από θαύμα ποιος διαιτήτευσε; Ο κ. Διαμαντόπουλος. Αυτές οι συγκυρίες κάθε άλλο παρά τυχαίες δεν ήταν».

Η συζήτηση για επαγγελματική διαιτησία έχει πεθάνει, ελπίζω να αναστηθεί. Δεν έχει εφαρμοστεί η ολιστική μελέτη. Η ΕΠΟ είναι βαθιά άρρωστη, ο τρόπος που επιλέγεται ο πρόεδρος είναι λάθος. Οι ΕΠΣ βγαίνουν με δυσκολία και δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για να επιβιώσουν οι ομάδες».


Τελευταία νέα

Επιστροφή στις προπονήσεις για την ομάδα χάντμπολ

Την προετοιμασία του για τον πρώτο, εκτός έδρας, ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ (27/04, 18:00), ξεκίνησε το τμήμα Χάντμπολ ανδρών...

Στην ίδια κατηγορία