Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αφιερωμένη στον Γκαρσία η νίκη στους «Ζωσιμάδες»

Δημοφιλή

Δέκα ημέρες μετά τον αποκλεισμό του με 4-0 σε νοκ άουτ ματς κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα Γιάννινα για το ματς πρωταθλήματος της 13ης Φεβρουαρίου 2010.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος βρίσκονταν στην 3η θέση της βαθμολογίας και ήθελε τη νίκη για να διατηρήσει επαφή με την κορυφή. Παραμονές του αγώνα, ο Πορτογάλος τεχνικός αντιμετώπιζε πλήθος προβλημάτων, γνωρίζοντας ότι θα στερηθεί της παρουσίας βασικών παικτών. Οι Κοντρέρας και Βιτόλο ήταν τιμωρημένοι με κάρτες, ο Τσιρίλο ήταν τραυματίας, ενώ από την επίθεση θα έλειπε ο Φιλομένο.

Το πιο βαρύ χτύπημα, όμως, ήρθε την παραμονή του αγώνα. Ο Γκαρσία πληροφορούνταν το θάνατο της αγαπημένης του μητέρας και αναχωρούσε για την Ουρουγουάη.

Στην αρχική ενδεκάδα για το ματς κόντρα στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου είχε δηλωθεί ο Σαβίνι, ο οποίος, όμως, ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση, βάζοντας και το δικό του όνομα στη μακρά λίστα των απόντων. Σ΄ ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι έφθασαν τελικά στη νίκη, έχοντας σκόρερ τον Φωτάκη (βρήκε δίχτυα δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου). Και ας υποχρεώθηκαν να παίξουν στο τελευταίο ημίωρο με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας αποβολής του Αραμπατζή.

Φυσικά, εκείνη η νίκη είχε αφιερωθεί στον Γκαρσία, που πενθούσε την απώλεια της μητέρας του. Το πρωτάθλημα είχε φθάσει τη 22η αγωνιστική και ο ΠΑΟΚ μετρούσε 47 βαθμούς, έναντι 52 του Παναθηναϊκού και 49 του Ολυμπιακού. Την αγωνιστική που ακολούθησε, ο Δικέφαλος νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό και ισοβάθμησε με τον Ολυμπιακό, που έφερνε 1-1 στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη.


Τελευταία νέα

Χριστός Ανέστη!

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Η συντακτική ομάδα της FORZA.

Στην ίδια κατηγορία