Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πρώτοι μέχρι το τέλος

Δημοφιλή

Η ολοκλήρωση του πρώτου μισού της σεζόν βρήκε την ομάδα νέων Κ-15 του ΠΑΟΚ εγκατεστημένη στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας απολογισμό εννέα νίκες και από μια ισοπαλία και ήττα και τέρματα 23 υπέρ και επτά κατά.

Η φετινή ιδιαιτερότητα του πρωταθλήματος Κ-15 έχει να κάνει με το γεγονός ότι για πρώτη φορά διεξάγεται σ’ έναν ενιαίο όμιλο, κι όχι χωρισμένο σε βόρειο και νότιο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Από τη στιγμή, που μόνο οχτώ ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα στην αρχή της σεζόν, η διεξαγωγή της διοργάνωσης σ΄ έναν όμιλο ήταν μονόδρομος. Για την ομάδα του Δικεφάλου, βέβαια, αυτό συνεπάγεται κι ένα ταξίδι ανά σχεδόν δύο εβδομάδες, αφού, εξαιρουμένου του Αρη, οι αντίπαλοι της εδρεύουν πολλά χιλιόμετρα μακριά: οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ατρόμητος στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ο Αστέρας στην Τρίπολη κι ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ακόμη και σ’ αυτές τις συνθήκες, όμως, οι νέοι του ΠΑΟΚ έχουν ανταποκριθεί ικανοποιητικά στη μέχρι τώρα εξέλιξη της σεζόν, κατέχοντας την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα με 28 βαθμούς σε έντεκα παιχνίδια. Κι εκεί θέλουν να παραμείνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η ομάδα των Δημήτρη Ορφανού και Στέλιου Μπίκα έχει να επιδείξει εννέα νίκες, επί των Ατρόμητου (1-0, 0-1), ΟΦΗ (1-5, 4-0), Παναθηναϊκού (2-3, 1-0), Αρη (3-0), ΑΕΚ (0-2) και Αστέρα Τρίπολης (2-1). Ακόμη, έχει μια ισοπαλία (0-0 με τον Αρη στο παιχνίδι της προηγούμενης Δευτέρας) και μια ήττα με 3-1, την οποία υπέστη στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με το δεύτερο της βαθμολογίας Ολυμπιακό.

Πέντε ποδοσφαιριστές έχουν παρουσία στο αρχικό σχήμα ενδεκάδας και στα έντεκα παιχνίδια. Αυτοί είναι οι Γιώργος Κοσίδης (είναι ο αρχηγός της ομάδας και αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού), Κώστας Βυρσωκινός (στόπερ), Μπέντρι Ντούνγκα (αριστερός εξτρέμ), Βασίλης Ελευθεριάδης (αμυντικός χαφ) και Γιάννης Τσιφούτης (εξτρέμ). Εντεκα συμμετοχές έχουν και οι Αντώνης-Παναγιώτης Τσίτσιλας (δέκα ως βασικός) και Πέτρος Καρακώστας (επτά ως αλλαγή). Δέκα παρουσίες μετρά ο Θανάσης Πάνος (εννέα στο αρχικό σχήμα), ενώ εννέα συμμετοχές έχει ο Στάθης Μπελερής (βασικός τερματοφύλακας), όπως κι οι Θανάσης Παπανικόπουλος και Δημήτρης Σελλάς (από έξι συμμετοχές, οι δύο τελευταίοι, ως βασικοί).

Ο Ανέστης Μύθου έχει αγωνιστεί σε οχτώ παιχνίδια (τέσσερα στο αρχικό σχήμα), ο Παύλος Τσιότας σε επτά (πέντε ως βασικός), ενώ οι Νίκος Θεοφίλου και Γιώργος Ρωμανίδης έχουν καταγράψει έξι συμμετοχές (πέντε και τρεις αντίστοιχα ως αρχικές επιλογές). Οι Ηλίας Δριγκάκης και Παύλος Μπάγιος μετρούν από πέντε παρουσίες (οι τέσσερις ως αλλαγές), ο Μιχάλης Πουρλιοτόπουλος (αναπληρωματικός τερματοφύλακας) έχει παίξει δύο φορές, ενώ μία συμμετοχή ως βασικός έχει ο Δημοσθένης Κακούλης.

Ως αλλαγές έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα οι Φώτης Βασίλι (οχτώ συμμετοχές), Στράτος Ταχμετζίδης (έξι), Νίκος Δημόπουλος (τρεις), όπως και οι Ηλίας Καραγκιόζης, Δημήτρης Μπέρδος και Ανδρέας Σπύρου, που ο καθένας τους έχει παρουσία σε ένα παιχνίδι.

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Από τους παραπάνω παίκτες, νεοαποκτηθέντες είναι οι Μπελερής (αποκτήθηκε από τον Αριστέα Αργους), Δριγκάκης και Κακούλης (από τους Μπέμπηδες), Παπανικόπουλος (από τον ΠΑΟΚ Κοίλων), Σπύρου (από την Ανατολή Ιωαννίνων) και Ρωμανίδης (από τον ΠΑΟΚ Διάπλαση).

Πρώτος σκόρερ της Κ-15 είναι ο Ντούνγκα (ανήκει στον ΠΑΟΚ από το 2016, όταν αποκτήθηκε από τη Δόξα Λιθότοπου Σερρών), που έχει παραβιάσει έξι φορές τις αντίπαλες εστίες. Από τρία γκολ μετρούν οι Ελευθεριάδης, Τσίτσιλας, Καρακώστας και Θεοφίλου, δύο τέρματα έχει πετύχει ο Τσιφούτης, ενώ από μία φορά έχουν χριστεί σκόρερ κι οι Δημόπουλος και Μύθου.

Η Κ-15 θα επιστρέψει και πάλι σε δράση στα μέσα Ιανουαρίου, όταν και θα υποδεχθεί την ΑΕΚ.

Προηγούμενο άρθροΜνημόνιο στην Τούμπα
Επόμενο άρθροMε 1000 θεατές στην Τούμπα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία