Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δεν εντυπωσίασε αλλά πήρε τη νίκη με φοβερό Φράνκε ο ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ mateco φιλοξένησε την ομάδα της Καρδίτσας στο Παλατάκι για την 19η αγωνιστική της Basket League. Η Καρδίτσα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, ωστόσο ο Δικέφαλος ισορρόπησε το παιχνίδι και τελικά επικράτησε με σκορ 87-79. Για τους «ασπρόμαυρους» ξεχώρισε ο Γιαννίκ Φράνκε για ένα ακόμη παιχνίδι με 35 πόντους! Πλέον, ο ΠΑΟΚ έχει ρεκόρ 11-8 στο πρωτάθλημα και εδραιώνεται στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρο, Μαργαρίτη και Ρένφρο για την αρχική πεντάδα του ΠΑΟΚ. Δυνατή ήταν η εκκίνηση του αγώνα και για τις δύο ομάδες, με την Καρδίτσα να μπαίνει σε ρόλο οδηγού από τα πρώτα λεπτά χάρη στον Έβανς.

Ο Δικέφαλος βρήκε απαντήσεις με Φράνκε και Σαλούστρο για το 9-9 στα μισά της πρώτης περιόδου. Με τον Γκάλινατ να κερδίζει έξι βολές (!) σε ένα λεπτό η Καρδίτσα πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (11-14).

Η διαφορά αυξήθηκε στους οκτώ (11-19) χάρη σε διαδοχικούς πόντους του Αγραβάνη τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Με Πόλεϊ, Χαντς και Σάιμπερτ οι «ασπρόμαυροι» πέρασαν μπροστά και διαμόρφωσαν το 21-19 της πρώτης περιόδου.

Με την ίδια φόρα μπήκε στο παρκέ ο ΠΑΟΚ mateco, καθώς ο Γιαννίκ Φράνκε πέτυχε τρίποντα στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου δεκαλέπτου. Η Καρδίτσα είχε περιορισμένες επιθετικές επιλογές, με τον Έβανς να πετυχαίνει κατά κύριο λόγο καλάθια. Οι «ασπρόμαυροι» ηγήθηκαν με τον Φράνκε, παίρνοντας προβάδισμα έξι πόντων (31-25) έξι λεπτά πριν το ημίχρονο.

Στα μισά του δεκαλέπτου οι παίκτες του Τακιανού βρίσκονταν μπροστά με δέκα πόντους (37-27). Η υπεροχή του Δικεφάλου παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 47-35.

Ο ΠΑΟΚ είχε 60% ευστοχίας στο δίποντο και 46% στο τρίποντο εν αντιθέσει οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο 47% και 7% αντιστοίχως. Μολονότι, ο Δικέφαλος είχε δύο περισσότερα λάθη στα πρώτα 20 λεπτά του ματς, κατάφερε να ισορροπήσει τα ριμπάουντ, έχοντας 20, όπως ακριβώς και η Καρδίτσα.

Επιβεβαίωσε την υπεροχή του και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, αφού μπήκε με φόρα για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Στο +16 βρισκόταν η ομάδα του Τακιανού (55-39) στα μισά της τρίτης περιόδου με διαδοχικά καλάθια από Ρένφρο, Φράνκε και Ράιλι.

Η Καρδίτσα μείωσε τη διαφορά στους δέκα (60-50) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου με τους Έβανς, Γκάλινατ και Αγραβάνη οδηγώντας τον Τακιανό σε τάιμ άουτ. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο με σκορ 70-57! Η τέταρτη περίοδος είχε μορφή διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού ο Δικέφαλος δεν έμοιαζε πως μπορεί να χάσει από την Καρδίτσα.

Χαλαρά μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ και έχασε τη διψήφια διαφορά των προηγούμενων δεκαλέπτων. Ο Χάντερ ευστόχησε σε δύο σερί τρίποντα, ενώ ο Γκάλινατ κάρφωσε τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα για το 79-73.

Ο Δικέφαλος έκανε και πάλι διψήφια τη διαφορά του 2.5 λεπτά πριν το φινάλε, αφού ο Φράνκε με τρεις εύστοχες βολές και ένα μεγάλο καλάθι έκανε το 84-73. Τελικά, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 87-79 επί της Καρδίτσας. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Κυριακή 26 Μαρτίου στο ΣΕΦ, με τον Δικέφαλο να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα: 87-79

Αρχική πεντάδα:

Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρος, Μαργαρίτης, Ρένφρο

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 21-19
2η: 26-16
3η: 23-22
4η: 17-22

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 47-35, 70-57, 87-79

Τα στατιστικά του ματς:


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία