Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δεν εντυπωσίασε αλλά πήρε τη νίκη με φοβερό Φράνκε ο ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ mateco φιλοξένησε την ομάδα της Καρδίτσας στο Παλατάκι για την 19η αγωνιστική της Basket League. Η Καρδίτσα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, ωστόσο ο Δικέφαλος ισορρόπησε το παιχνίδι και τελικά επικράτησε με σκορ 87-79. Για τους «ασπρόμαυρους» ξεχώρισε ο Γιαννίκ Φράνκε για ένα ακόμη παιχνίδι με 35 πόντους! Πλέον, ο ΠΑΟΚ έχει ρεκόρ 11-8 στο πρωτάθλημα και εδραιώνεται στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρο, Μαργαρίτη και Ρένφρο για την αρχική πεντάδα του ΠΑΟΚ. Δυνατή ήταν η εκκίνηση του αγώνα και για τις δύο ομάδες, με την Καρδίτσα να μπαίνει σε ρόλο οδηγού από τα πρώτα λεπτά χάρη στον Έβανς.

Ο Δικέφαλος βρήκε απαντήσεις με Φράνκε και Σαλούστρο για το 9-9 στα μισά της πρώτης περιόδου. Με τον Γκάλινατ να κερδίζει έξι βολές (!) σε ένα λεπτό η Καρδίτσα πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (11-14).

Η διαφορά αυξήθηκε στους οκτώ (11-19) χάρη σε διαδοχικούς πόντους του Αγραβάνη τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Με Πόλεϊ, Χαντς και Σάιμπερτ οι «ασπρόμαυροι» πέρασαν μπροστά και διαμόρφωσαν το 21-19 της πρώτης περιόδου.

Με την ίδια φόρα μπήκε στο παρκέ ο ΠΑΟΚ mateco, καθώς ο Γιαννίκ Φράνκε πέτυχε τρίποντα στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου δεκαλέπτου. Η Καρδίτσα είχε περιορισμένες επιθετικές επιλογές, με τον Έβανς να πετυχαίνει κατά κύριο λόγο καλάθια. Οι «ασπρόμαυροι» ηγήθηκαν με τον Φράνκε, παίρνοντας προβάδισμα έξι πόντων (31-25) έξι λεπτά πριν το ημίχρονο.

Στα μισά του δεκαλέπτου οι παίκτες του Τακιανού βρίσκονταν μπροστά με δέκα πόντους (37-27). Η υπεροχή του Δικεφάλου παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 47-35.

Ο ΠΑΟΚ είχε 60% ευστοχίας στο δίποντο και 46% στο τρίποντο εν αντιθέσει οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο 47% και 7% αντιστοίχως. Μολονότι, ο Δικέφαλος είχε δύο περισσότερα λάθη στα πρώτα 20 λεπτά του ματς, κατάφερε να ισορροπήσει τα ριμπάουντ, έχοντας 20, όπως ακριβώς και η Καρδίτσα.

Επιβεβαίωσε την υπεροχή του και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, αφού μπήκε με φόρα για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Στο +16 βρισκόταν η ομάδα του Τακιανού (55-39) στα μισά της τρίτης περιόδου με διαδοχικά καλάθια από Ρένφρο, Φράνκε και Ράιλι.

Η Καρδίτσα μείωσε τη διαφορά στους δέκα (60-50) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου με τους Έβανς, Γκάλινατ και Αγραβάνη οδηγώντας τον Τακιανό σε τάιμ άουτ. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο με σκορ 70-57! Η τέταρτη περίοδος είχε μορφή διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού ο Δικέφαλος δεν έμοιαζε πως μπορεί να χάσει από την Καρδίτσα.

Χαλαρά μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ και έχασε τη διψήφια διαφορά των προηγούμενων δεκαλέπτων. Ο Χάντερ ευστόχησε σε δύο σερί τρίποντα, ενώ ο Γκάλινατ κάρφωσε τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα για το 79-73.

Ο Δικέφαλος έκανε και πάλι διψήφια τη διαφορά του 2.5 λεπτά πριν το φινάλε, αφού ο Φράνκε με τρεις εύστοχες βολές και ένα μεγάλο καλάθι έκανε το 84-73. Τελικά, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 87-79 επί της Καρδίτσας. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Κυριακή 26 Μαρτίου στο ΣΕΦ, με τον Δικέφαλο να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα: 87-79

Αρχική πεντάδα:

Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρος, Μαργαρίτης, Ρένφρο

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 21-19
2η: 26-16
3η: 23-22
4η: 17-22

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 47-35, 70-57, 87-79

Τα στατιστικά του ματς:


Τελευταία νέα

Κλάους: «Τι είσαι για μένα κανείς δεν ξερει»

98 χρόνια περήφανης ιστορίας κλείνει σήμερα (20/4) ο ΠΑΟΚ, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να μην ξεχνά την μεγάλη του...

Στην ίδια κατηγορία