Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τα ποσοστά που πρέπει να αυξήσει ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Αναμφίβολα ο ΠΑΟΚ τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει επιδείξει εξαιρετικά δείγματα «γραφής», παράγοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο σε μία σεζόν που ανέδειξε ατού αλλά συγχρόνως και αδυναμίες. Κάτι που αποτυπώνεται και σε ορισμένες στατιστικές κατηγορίες που οφείλει να… αυξήσει ποσοστά ενόψει συνέχειας με φόντο και την επόμενη χρονιά. Που κρίνεται ανεπαρκής βάσει αριθμών; Μακρινές μπαλιές (59,1%), σέντρες (24,2%), μονομαχίες κερδισμένες ανά αγώνα (52,1%) τόσο εδάφους (51,6%) όσο και εναέριες (53,2%) αλλά και κατοχές που ανακτά ανά ματς (σ.σ έχει χάσει συνολικά 132,3) χρήζουν μεταξύ άλλων βελτίωσης όπως και η ευστοχία στα πέναλτι, σημειώνοντας ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 50%.

Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ σκοράρει 2.4 γκολ ανά παιχνίδι δημιουργώντας μέσο όρο 2.9 μεγάλες ευκαιρίες κάτι που σημαίνει πως μετατρέπει σε τέρμα τις κλασικές ευκαιρίες που του παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια μίας αναμέτρησης. Απεναντίας, χάνει συνολικά 1.4 ευκαιρίες, σημειώνει συνολικά 13.6 σουτ ανά αγώνα, 5,8 κόρνερ και 7.3 ντρίπλες. Αξιοσημείωτο δε είναι το ποσοστό επιτυχίας του στις πάσες ανά παιχνίδι που αγγίζει το ποσοστό του 84% με αυτές που έχουν κατεύθυνση προς άμυνα και επίθεση να εμφανίζονται σε ποσοστό 90,8% και 75% αντιστοίχως.

Αναντίλεκτα το «ταμείο» της φετινής αγωνιστικής περιόδου θα γίνει στο τέλος της σεζόν και περί αυτού δεν τίθενται αμφιβολίες. Μαθηματικά ο ΠΑΟΚ είναι ακόμη εντός τίτλου αλλά τα σενάρια που πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου να στεφθεί πρωταθλητής δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες, ωστόσο, οφείλει να ανιχνεύσει τις αδυναμίες του προκειμένου να δείξει σημάδια βελτίωσης. «Έχουμε κάνει μια φανταστική σεζόν, που έχει τα πάντα. Με ταξίδια, με ύπνο λίγων ωρών, με πτήσεις και με μέρες που δεν κάναμε προπονήσεις λόγω των αγώνων που είχαμε ενδιάμεσα. Μια μέρα πριν το ματς δεν μπορείς να βάζεις ένταση στην προπόνηση και αναγκάζεσαι να κάνεις διαφορετικού είδους προπόνησης» επισημάνθηκε από πλευράς Ράζβαν Λουτσέσκου προσθέτοντας εν συνεχεία πως:

«Είμαστε μια ομάδα που άρχισε με μεγάλη αρνητικότητα και πλέον έχουμε κάνει μια φανταστική προσπάθεια και πορεία. Κανείς δεν μας έδινε ούτε 1% για να φτάσουμε στα προημιτελικά το καλοκαίρι, κανείς δεν μας πίστευε οτι τώρα στα τελη Απριλίου θα ειμαστε μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου. Αυτή είναι η αλήθεια για εμάς φέτος. Αρχίσαμε από την 4η θέση φέτος αλλά θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η Θεσσαλονίκη δεν κοιμάται! (pics+vids)

Αρνείται να κοιμηθεί η Θεσσαλονίκη, κάνοντας τη νύχτα... μέρα για τον ΠΑΟΚ που δίνει τον τελικό των τελικών στο...

Στην ίδια κατηγορία