Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι συζητήσεις και τα σενάρια για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Οι επαφές συνεχίστηκαν και αυτήν την εβδομάδα, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο όσον αφορά το σχήμα της νέας διοίκησης. Γίνονται συζητήσεις και προσεγγίσεις σε ανθρώπους που ήταν τα τελευταία χρόνια κοντά στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, προκειμένου να αναλάβουν πλέον θεσμικό ρόλο στο Διοικητικό Συμβούλιο. Έχουν γίνει κάποιες κρούσεις σε ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια, ενώ για την ώρα η οικογένεια Σαββίδη δεν έχει καμία συμμετοχή στις εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα, όπως είναι λογικό, τα ζητήματα της στελέχωσης της ομάδας σε διάφορα επίπεδα του αγωνιστικού και οργανωτικού κορμού, δεν μπορούν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς εξ ορισμού προηγείται η δημιουργία του διοικητικού σχήματος, το οποίο θα πάρει αποφάσεις για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και το μπάτζετ.

Σε ότι αφορά το σενάριο επιστροφής του Τζον Κόρφα με ρόλο τζένεραλ μάνατζερ, για παράδειγμα, ακόμη δεν μπορεί να μιλήσει κανείς με σιγουριά, καθώς κανένας από τη σημερινή ΚΑΕ ΠΑΟΚ δεν τον έχει πλησιάσει για να συζητήσουν κάτι. Προφανώς και ο «Τεν-Τεν» αποτελεί πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τον Δικέφαλο, ωστόσο αυτό δεν μεταφράζεται -για την ώρα- σε επιστροφή του στο «Παλατάκι».

Το ίδιο ισχύει και με την περίπτωση του Νίκου Σταυρόπουλου, ο οποίος δεν είναι… τελειωμένος από την ομάδα, όπως παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Υπάρχουν «φωνές» μέσα στη διοίκηση που σχηματίζεται, οι οποίες θέλουν τον «Μάτζικ» στο «Παλατάκι», έχοντας φυσικά στο πλευρό του κι άλλους ανθρώπους και πραγματικά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την φυγή του από την ομάδα.

Τέλος, κανένας από τη σημερινή διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν έχει μιλήσει με τον Χάρη Μαρκόπουλο ή με τα υπόλοιπα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Το ζήτημα του προπονητή θα είναι από τα πρώτα που θα τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης αφού προκύψουν διοικητικές εξελίξεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει κουβέντα και με τον Κώστα Μέξα.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ

Οι συζητήσεις συνεχίζονται, με τους συμμετέχοντες σε αυτές να γνωρίζουν ότι ο χρόνος αρχίζει να γίνεται πιεστικός. Τα όσα έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν η ομάδα άργησε όσο… μπορούσε για να πάρει μπρος σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο, πρέπει να γίνουν μάθημα, άσχετα αν ο ΠΑΟΚ φέτος να την γλίτωσε.

Οι άνθρωποι της ομάδας γνωρίζουν ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν βρει τα χρήματα που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα (60.000 ευρώ η εγγυητική συμμετοχής και 140.000 ευρώ η εγγυητική καλής λειτουργίας) και παράλληλα να έχουν καλύψει τις περσινές εκκρεμότητες στο αγωνιστικό τμήμα. Αυτά τουλάχιστον ορίζουν τα νέα-αυστηρότερα-κριτήρια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

ΈΡΧΕΤΑΙ… ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΣΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Είναι δεδομένο ότι ο κορονοϊός θα έχει αντίκτυπο στον αθλητισμό και κατ’ επέκταση στα συμβόλαια των αθλητών, ωστόσο η κατάσταση δείχνει ακόμα χειρότερη όσον αφορά τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές.

Οι ομάδες στις οποίες θα μπορούν να βρουν τη νέα χρονιά καλά συμβόλαια είναι ελάχιστες, καθώς οι ΑΕΚ και Προμηθέας Πάτρας θα κινηθούν για ελάχιστους Έλληνες παίκτες, έχοντας ήδη έναν κορμό. Από εκεί και πέρα, δεν θα υπάρχει η επιλογή του Ηφαίστου Λήμνου, ο οποίος ακόμα κι αν κατέβει θα έχει πολύ μικρότερο μπάτζετ, ενώ το ακόμα και το Περιστέρι δεν θα ξεπεράσει εύκολα τα 60-65 χιλιάδες ευρώ για συμβόλαιο σε Έλληνα.

Πρακτικά, καμία ομάδα της Basket League που ψάχνει Έλληνες παίκτες δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτό το νούμερο, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται να υπάρχει μεγάλη πτώση στα κασέ τους.

Προηγούμενο άρθροΟ νέος GM του ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΕνισχύει το ελληνικό στοιχείο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Λονδίνο: Νεκρός 13χρονος από επίθεση με σπαθί (video)

Νεκρό είναι ένα 13χρονο αγόρι μετά την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα (30/4) με σπαθί σε σταθμό του μετρό...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version