Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ενισχύει το ελληνικό στοιχείο

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ φρόντισε από νωρίς να κλείσει τον βασικό της κορμό για τη νέα χρονιά με στόχο να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Η πρώτη σεζόν του Δικεφάλου στη μεγάλη κατηγορία έληξε άδοξα εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά Αμοιρίδης και Μάσεκ τα έβαλαν από νωρίς… κάτω για να σχεδιάσουν τη νέα χρονιά.

Η αποχώρηση της Εύας Χαντάβα από τον ΠΑΟΚ μετά από δύο χρόνια παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε αρχικά «μούδιασμα» στους φίλους του Δικεφάλου, όμως ήταν η αρχή για να ξετυλιχτεί το… κουβάρι του σχεδιασμού του ρόστερ της επόμενης σεζόν. Μετά το… βελούδινο διαζύγιο με την μέχρι πρότινος αρχηγό, οι άνθρωποι του τμήματος ενεργοποίησαν τη συμφωνία με την Ευαγγελία Μερτέκη η οποία αφήνει τη Σαντορίνη για να «ανηφορίσει» ξανά στη Θεσσαλονίκη με την Ελληνίδα ακραία να φοράει τα ασπρόμαυρα τη νέα αγωνιστική χρονιά. Ακολούθησε το τριπλό «χτύπημα» με τις Πότοκαρ (ακραία), Καλαντάντζε (κεντρική) και Βεργίδου (πασαδόρος) οι οποίες την περασμένη σεζόν αγωνίζονταν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από την προσφορά του ΠΑΟΚ και έτσι οι επαφές κατέληξαν σε συμφωνία και το μόνο που απομένει είναι να «πέσουν» οι υπογραφές. Στον Δικέφαλο θα συνεχίσει την καριέρα της και η Γεωργιάδου, με την Ελληνίδα λίμπερο την περασμένη σεζόν να αγωνίζεται στη Volley League με τον Αίαντα Ευόσμου.

ΜΑΣΕΚ, ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Ο Σλοβάκος τεχνικός θα κρατήσει το «τιμόνι» του ΠΑΟΚ και τη νέα αγωνιστική χρονιά. Μπορεί, η ομάδα την περασμένη σεζόν να είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της μέχρι να σταθεροποιηθεί, αλλά στο στρατόπεδο του Δικεφάλου θεωρούν ότι ο Μάσεκ έχει προσαρμοστεί πλήρως στα ελληνικά δεδομένα και θα παρουσιάσει μία νέα βελτιωμένη εικόνα της ομάδας. Η «σφραγίδα» άλλωστε του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν θα έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο κάτι που φαίνεται και από τις επαφές που υπάρχουν με παίκτριες του περσινού ρόστερ για τις ανανεώσεις. Το μεγάλο ερωτηματικό για την ώρα είναι η θέση της διαγώνιου, με τους ανθρώπους του τμήματος να «ζυγίζουν» τις επιλογές τους από το εξωτερικό, αλλά να μη δείχνουν να βιάζονται, αφού θέλουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Δεν αποκλείεται εάν δε βρεθεί κάτι αξιόλογο, η απόκτηση ενός καλού ονόματος για τη συγκεκριμένη θέση να μετατοπιστεί χρονικά για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός… έχασε τον προπονητή Κοβάσεβιτς και τις Ζακχαίου, Λαμπρούση, Κακουράτου, Καλανταρίδου και καλείται να παίξει τα ρέστα του για την παραμονή των Γιώτα, Χριστοδούλου και την απόκτηση δύο ξένων ακραίων. Θολό τοπίο στον Παναθηναϊκό, αφού τα πάντα θα κριθούν από τις εξελίξεις με τον Δ. Γιαννακόπουλο. Με έναν πρώην «ασπρόμαυρο» τον Κ. Παπαδόπουλο, βοηθό του Καλμαζίδη στον ΠΑΟΚ, θα πορευτεί ο ΑΟ Θήρας που σχεδιάζει το νέο ρόστερ (Εμμανουηλίδου, Βλαχάκη, Χατζηευστρατιάδου, Αρτακιανού). «Κύμα» ανανεώσεων στον Άρη και τη νεοφώτιστη ΑΕΚ, στάση αναμονής στον Πανναξιακό και σταδιακός σχεδιασμός σε Θέτιδα Βούλας, Πορφύρα.

ΠΟΙΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Εκτός από την Εύα Χαντάβα, άλλες τέσσερις τουλάχιστον παίκτριες του ΠΑΟΚ θα αποτελέσουν παρελθόν από το ρόστερ της προηγούμενης περιόδου. Η Ντάρια Έρτσεν έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα της στην Ιταλία και συγκεκριμένα με τη φανέλα της Σοβεράτο, με τη Σλοβένα διαγώνιο να δείχνει θετικά στοιχεία κατά την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη, αλλά να μην είναι ακόμα σε θέση να ηγηθεί μίας ομάδας επιθετικά από τη θέση της διαγώνιου. Παράλληλα, δεν θα συνεχίσουν στα ασπρόμαυρα οι: Ελένη Κιόση (διαγώνια), Έλενα Κωνσταντινίδου (κεντρική) και Μαρία Μυρίδου (λίμπερο) με τους ανθρώπους του τμήματος να ευχαριστούν τις τρεις παίκτριες για την πολύτιμη προσφορά τους στην ομάδα και να τους εύχονται καλή συνέχεια στην επαγγελματική τους πορεία.

ΕΠΑΦΩΝ… ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Οι εξελίξεις με τον κορονοϊό έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον «χάρτη» των πρωταθλημάτων για τη νέα σεζόν, από τη στιγμή που η φετινή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εντός γηπέδων. Όπως όλα δείχνουν η νέα αγωνιστική χρονιά θα βρει 14 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, αφού εκτός της Ηλιούπολης που είχε υποβιβαστεί ήδη μαθηματικά, από την Α2 θα ανέβουν η ΑΕΚ, οι Αμαζόνες και η Λαμία. Η αύξηση του αριθμού των συλλόγων οδηγεί σε συζητήσεις για τη μορφή που θα έχει το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε πρωτάθλημα με ομίλους ή με μία τελείως διαφορετική μορφή από αυτήν που είχαμε συνηθίσει τόσο για την κανονική διάρκεια, όσο και για την ανάδειξη πρωταθλητή και τους υποβιβασμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version