Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο νέος GM του ΠΑΟΚ

Ακούγονται πολλά για το αγωνιστικό και την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ. Ήδη κυκλοφορούν αρκετά σενάρια με ονόματα προπονητών κάποια εκ των οποίων δημοσιεύσαμε κι εμείς. Θα πρέπει όμως άπαντες να γνωρίζουν το εξής: Όταν ένας σοβαρός επαγγελματίας προπονητής δέχεται μια κρούση τα πρώτα πράγματα που ρωτάει είναι: «Ποιοι αποτελούν την διοίκηση; Ποιος είναι ο τεχνικός διευθυντής, ο τζένεραλ μάνατζερ; Με ποιον θα μιλάω;».

Μεγάλη υπόθεση σε μια επαγγελματική ομάδα ο GM (general manager). Είναι αυτός που σκανάρει (μαζί με τον τεχνικό διευθυντή) την αγορά παικτών εντός κι εκτός Ελλάδας, αυτός που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της διοίκησης με το αγωνιστικό τμήμα, αυτός που με επιχειρήματα εισηγείται στην διοίκηση τα υπέρ και τα κατά μιας επιλογής. Στις αρμοδιότητες του είναι δεκάδες ακόμη πράγματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα ενός αθλητικού οργανισμού.

Τέτοια πρόσωπα είναι δυσεύρετα. Για αυτό και η Αρμάνι Μιλάνο πλήρωσε και πήρε στο team της από τον Ολυμπιακό τον Χρήστο Σταυρόπουλο. Για αυτό κι ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα έφτασε να παίρνει καταπληκτικά λεφτά στην Ρωσία από την Ούνιξ. Για αυτό και η Φενέρ έδωσε τα «κλειδιά» σε έναν δαιμόνιο Ιταλό, τον Μαουρίσιο Γκεραρντίνι… Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε δεκάδες ακόμη παραδείγματα. Θέλουμε να καταλήξουμε στο ότι ο ΠΑΟΚ, είτε έχει μικρούς είτε μεγάλους στόχους πρέπει να είναι καλά οργανωμένος σε νευραλγικές θέσεις. Το κενό του Τέλη Ζουρνατζίδη δεν καλύφθηκε ακόμη κι αυτό μια εκκρεμότητα που πρέπει άμεσα να διευθετηθεί. Eκτός κι αν καλυφθεί με τον… ίδιο!

ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ!

Δεν θα λείψει στον ΠΑΟΚ ο Ζομπανάκης του Ρεθύμνου. Μονίμως γκρίνιαζε στα συμβούλια του ΕΣΑΚΕ: «Εσείς χρωστάτε σε όλους, εγώ πληρώνω κανονικά…». Όλο τέτοια έλεγε. Εκεί που τρελάθηκε ήταν με την περσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Ρέθυμνο(78-88). «Πώς γίνεται οι απλήρωτοι να κερδίζουν τους πληρωμένους» φώναζε στους παίκτες του.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΕ

Στην τελευταία σύσκεψη που έγινε για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ το «παρών» έδωσε κι ο Λεωνίδας Δεδέογλου, πολιτικός μηχανικός και γιος του αείμνηστου Θανάση Δεδέογλου, ο οποίος, μαζί με τον αδερφό του, δώρισε το 1991 το οικόπεδο στο οποίο χτίστηκε το «PAOK Sports Arena».

Εκτός απροόπτου θα παραμείνει στην διοίκηση και θα ασχοληθεί με το κομμάτι των εσόδων και του marketing. Την συζήτηση που έγινε για την ΚΑΕ παρουσία εκπροσώπων συνδέσμων μετόχων(Γαλατσόπουλος), μελών διοίκησης(Καρακούσης κ.α.) απασχόλησαν κυρίως οικονομικά θέματα.

ΠΑΟΚ έκανε επαφή πάντως και με τον Κώστα Μέξα. Πρόσφατα. Έγινε μια λεπτομερή καταγραφή της κατάστασης, συζητήθηκαν αγωνιστικά θέματα και ζητήθηκε η γνώμη του για το πώς θα πρέπει να κτιστεί η ομάδα.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Θα σας πούμε τι κυκλοφορεί στην πιάτσα για τον Άρη. Ο τζένεραλ μάνατζερ της ΚΑΕ, ο Βίκτορ Σανικίτζε έφερε λέει μια χορηγία εταιρείας αθλητικών ειδών, την «peak» ύψους 200.000 ευρώ. Η προϋπόθεση όμως που θέτει η εταιρεία είναι να παίζει η ομάδα στην Ευρώπη! Για αυτό ο Άρης δήλωσε ενδιαφέρον να παίξει στο Eurocup! Αστεία ακούγονται όλα αυτά. Σε αντίθεση με τα πραγματικά προβλήματα εκεί, που είναι πολύ σοβαρά.

*Πληροφορία από τα γραφεία της FIBA: Επιχειρείται ξανά προσέγγιση με την Euroleague. Η οικονομική κρίση είναι πρωτοφανής. Την ίδια στιγμή το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει τέσσερις(!) διοργανώσεις.

*Η πίτα είναι μικρή για να μοιράζεται στα τέσσερα. Η  FIBA προτείνει δυο διοργανώσεις: Εuroleague και Basketball Champions League. «Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι υπάρχει μια νέα πραγματικότητα», δήλωσε πρόσφατα ο  Τζόρντι Μπερτομέου αφήνοντας ένα παράθυρο ανοικτό.

Η ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ… ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ!

Περπατούσε στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς μεσοβδόμαδα ο Κόρφας. «Τζον πότε γυρίζεις;» τον ρώτησε ένας περαστικός. «Ειλικρινά δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Ίσως να ήθελα, αλλά δεν μίλησα», είπε ο Κόρφας. Την περασμένη εβδομάδα το «courtside» έγραψε κάτι για τον Τζον. Ήμασταν πολύ προσεκτικοί σε αυτό που αναφέραμε. Η επιθυμία του βετεράνου καλαθοσφαιριστή του Δικεφάλου να εμπλακεί με την ομάδα(από κάποιο ρόλο) είναι δεδομένη. Για τα υπόλοιπα θα δούμε.

ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

Ο Νίκος Χαΐτογλου, γιος του Κώστα Χαϊτογλου, παλιού διοικητικού ηγέτη του μπασκετικού Ηρακλή, τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν με το Ανατόλια το οποίο ανέβασε στην Α2. Πληροφορίες αναφέρουν πως αφήνει το Ανατόλια και θα ασχοληθεί από κάποιο πόστο με την ΚΑΕ Ηρακλής στο πλευρό του Δρακόπουλου. Ίσως ασχοληθεί και με την εκπροσώπηση παικτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version