Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

“Θα ήμουν μακαρίτης!”

Και τι δεν είχε συμβεί στον αγώνα της 9ης Νοεμβρίου 1997 μεταξύ του Ιωνικού και του ΠΑΟΚ, που είχε βρει νικητές τους γηπεδούχους με 3-2.

Ο ΠΑΟΚ (προέρχονταν από το 4-4 με την Ατλέτικο Μαδρίτης και τον αποκλεισμό του από το κύπελλο ΟΥΕΦΑ) αντιμετώπισε τον Ιωνικό του Γιάτσεκ Γκμοχ, που έκανε πορεία πρωταθλητισμού, μια και σε οχτώ παιχνίδια μετρούσε επτά νίκες και μόνο μία ήττα! Ο Δικέφαλος είχε ν’ αντιμετωπίσει όλα τα κακά της μοίρας του: την κακή διαιτησία, τα ατομικά λάθη και την ατυχία.

Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει ιδανικά το ημίχρονο με 2-0 (Φρούσος 32΄, Ξανθόπουλος 44΄), σκορ που είχε χρεωθεί στον Αργυρίου (αντικαταστάθηκε από τον Μιχόπουλο). Μέχρι το 60΄ ο ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει σε 2-2 με τα γκολ του Φρατζέσκου (το πρώτο με εκτέλεση φάουλ), ενώ είχε και χαμένο πέναλτι (54΄) με τον Τουρσουνίδη, που μπλόκαρε ο Πουρλιοτόπουλος. Ο τελευταίος έρχονταν για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο αγωνίζονταν τα έξι προηγούμενα χρόνια. Μέχρι που ο Καλύκας στο 75΄ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

«ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ!»

Μετά τον αγώνα η πλευρά του ΠΑΟΚ είχε καταθέσει ένταση, ζητώντας την επανάληψη του αγώνα. Στη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου ο Μιχόπουλος είχε χτυπηθεί από πέτρα, παρέμεινε ωστόσο μέσα στο παιχνίδι. «Μισό πόντο πιο πάνω να με έβρισκε ο τσιμεντόλιθος στον αυχένα, τώρα θα ήμουν μακαρίτης» έλεγε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, που αργότερα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Οσο για τη διαιτησία; Στο 20΄ ο βοηθός Κοσσικίδης είχε ανακόψει με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Βρύζα (σκόραρε στη συνέχεια της φάσης), ενώ στο 49΄ ο διαιτητής Βελλιώδης έχασε τη φάση της ανατροπής του Βρύζα από τον Ξανθόπουλο εντός της περιοχής του Ιωνικού.

«Ένα παιχνίδι, που ήταν καθαρά δικό μας, το κάναμε δώρο στον αντίπαλο. Αυτό δεν ήταν ήττα, ήταν τιμωρία. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι η διαιτησία, το πρόβλημα είναι ότι χάνουμε γκολ και δεχόμαστε τσάμπα γκολ» δήλωνε χαρακτηριστικά ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Μετά από εννέα αγωνιστικές ο Ιωνικός ισοβαθμούσε στην κορυφή με τον Παναθηναϊκό (24 βαθμοί), ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν μόλις 8ος με δεκατρείς βαθμούς. Το τέλος της περιόδου είχε βρει τον Ιωνικό στην 5η θέση με 62 βαθμούς, οχτώ λιγότερους από τον 4ο ΠΑΟΚ.

 

Προηγούμενο άρθροΜε απουσίες κόντρα στον Ιωνικό
Επόμενο άρθροΠήρε Σαρικόπουλο


Τελευταία νέα

Απάντησε για Τερίμ ο Παναθηναϊκός

Στις φήμες για αλλαγή προπονητή απάντησε το απόγευμα της Τρίτης (30/4) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ξακαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει θέμα...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version