Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Σαν σήμερα το 1980: Ο Λόραντ, η πρόκριση κι οι 50 σφραγισμένοι… τενεκέδες με πέτρες

Το καλοκαίρι του 1976 ο Γκιούλα Λόραντ αποχωρούσε από τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη με τον τίτλο του πρωταθλητή. Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Γιώργος Παντελάκης θα τον καλούσε πίσω στην Τούμπα.

Το εντός έδρας ματς της 27ης Απριλίου 1980 με την Παναχαϊκή έληγε 2-2 και η διοίκηση έδειχνε στον Εγκον Πίχατσεκ την πόρτα της εξόδου. Τρεις ημέρες αργότερα ο ΠΑΟΚ καλούνταν ν’ ανατρέψει το 1-0 του πρώτου προημιτελικού κυπέλλου εναντίον του Αρη. Στο Δικέφαλο δεν το σκέφτηκαν πολύ για τη διάδοχη κατάσταση. Η λύση του Λόραντ ήταν και δοκιμασμένη και άκρως πετυχημένη.

Η επομένη ήταν η ημέρα της ρεβάνς. Στο 60΄ της αναμέτρησης ο Σαράφης ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση. Και στο 108΄ ο Βασιλάκος διπλασίασε τα γκολ, δίνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στην ημιτελική φάση. Πάντως, ο ΠΑΟΚ μπορούσε να είχε πάρει την πρόκριση στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αν στο 86΄ ο διαιτητής Βασίλης Βουράκης (Πειραιώς) έδινε το πέναλτι στην ανατροπή του Κούδα από τον Μιχαλίτσο.

Για τους νικητές είχαν αγωνιστεί οι Φούρτουλα, Γούναρης, Θ. Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Βασιλάκος, Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας και Ορφανός (46′ Κερμανίδης).

Για τους –τυπικά-φιλοξενούμενους είχαν παίξει οι Παπαφλωράτος, Μόκαλης, Πάλλας, Βένος, Φοιρός (72′ Μιχαλίτσος), Κούης, Ζήνδρος, Μπαλής, Ζελελίδης (65′ Βάγγης), Όλε και Σεμερτζίδης.

Πέρα από όλα τα άλλα, ο αγώνας πέρασε στην ιστορία και για το γεγονός ότι από το προηγούμενο βράδυ οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέρασαν στις κερκίδες του Καυταντζογλείου σταδίου 50 σφραγισμένους τενεκέδες με πέτρες, προκειμένου να κάνουν το μέγιστο δυνατό θόρυβο στη διάρκεια του αγώνα (διατέθηκαν 34. 641 εισιτήρια).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version