Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Οι κορασίδες του ΠΑΟΚ πάνε τώρα για τη μεγάλη «κούπα»!

Η οργανωμένη και συστηματική δουλειά, που άρχισε στα τμήματα υποδομής του γυναικείου μπάσκετ του ΠΑΟΚ, αποδίδει καρπούς. Οι κορασίδες αναδείχτηκαν φέτος πρωταθλήτριες ΕΚΑΣΘ και ήδη προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα.

Φυσικά, ο πιο μεγάλος στόχος των ανθρώπων του Δικεφάλου είναι να καμαρώσουν αθλήτριες από την ακαδημία να αγωνίζονται στη γυναικεία ομάδα. Κι αυτό είναι κάτι πολύ πιθανό να συμβεί, αν όχι από την επόμενη, έστω από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση, η δουλειά στα τμήματα υποδομής θα συνεχιστεί με την ίδια, αν όχι με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Για αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι της ομάδας απευθύνουν κάλεσμα σε γονείς να εγγράψουν κορίτσια στη δύναμη του ΠΑΟΚ, κάτι που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές για το γυναικείο μπάσκετ του συλλόγου.

Ο ΠΑΟΚ είχε με διαφορά το πιο νεανικό ρόστερ. «Αυτή ήταν η πολύ μεγάλη δυσκολία» τονίζει ο Ευρυπίδης Μελετιάδης. Κι ο προπονητής της ομάδας του Δικεφάλου συνεχίζει: «Οι δέκα από τις δεκατέσσερις αθλήτριες έχουν δικαίωμα να παίξουν στην κατηγορία των κορασίδων και την επόμενη, και τη μεθεπόμενη σεζόν. Οπότε, έπρεπε να μπούμε στα μονοπάτια του πρωταθλητισμού και της σκληρής δουλειάς, στο πώς θέλω εγώ να παίζουμε, στο πώς πρέπει να κινηθούν για να γίνουν πρωταθλήτριες. Όχι πρωταθλήτριες για αυτή τη χρονιά, αλλά γενικότερα στη ζωή, μια κι ο πρωταθλητισμός είναι ένα δύσκολο μονοπάτι. Οπότε, συνδυάσαμε το νεαρό της ηλικίας τους με αυτό το στόχο, που ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι της σεζόν. Ολοι, όμως, στην ομάδα δείξαμε επιμονή και υπομονή από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς. Το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ δεν ήταν ανταγωνιστικό, ακόμη και στον τελικό επικρατήσαμε θεωρητικά εύκολα. Παρ΄ όλα αυτά, η ομάδα μας ήταν σοβαρή στο κάθε παιχνίδι της. Είχαμε και δύο ατυχίες με τις Ζελενίτσα και Τρικαλοπούλου, που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών, αλλά ελπίζω ότι από την επόμενη περίοδο θα είναι και πάλι μαζί μας. Τώρα μας περιμένει το πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου θα αντιμετωπίσουμε την ελίτ της χώρας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, αξιοποιώντας τη δουλειά μας».

Η Σοφία Καμπίτση, μέλος του προπονητικού τιμ, αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, όπως και στις περαιτέρω προοπτικές της. «Σίγουρα δεν ήταν εύκολο το έργο μας να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ, ασχέτως από τα αποτελέσματα. Η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη και επίπονη, με πολλές ώρες προπονήσεων. Στον τελικό είχαμε απέναντί μας τον Παναθλητικό, ομάδα που δεν είχαμε αντιμετωπίσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ολη τη σεζόν δουλεύαμε για αυτό το παιχνίδι, η ομάδα παρουσιάστηκε έτοιμη και για αυτό και η επικράτηση ήρθε εύκολα, όπως φάνηκε και από το τελικό αποτέλεσμα» υπογραμμίζει. Και συμπληρώνει: «Το θετικό είναι ότι υπάρχει έμψυχο υλικό και από κάτω. Σ΄ αυτήν την ομάδα υπάρχουν τέσσερα-πέντε κορίτσια, που έχουν την προοπτική να βρεθούν, ακόμη και την επόμενη χρονιά, στην πρώτη ομάδα. Αυτή η προοπτική μας χαροποιεί και, άλλωστε, για αυτό δουλεύουμε, για να βλέπουμε να αγωνίζονται στην Α1 κατηγορία όσο το δυνατό περισσότερες αθλήτριες από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Ηδη έχουμε αρχίσει την προετοιμασία μας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, γνωρίζοντας ήδη τις περισσότερες ομάδες, που επίσης θα βρεθούν στη διοργάνωση. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες από την Αθήνα, ευελπιστούμε ωστόσο ότι θα μπορέσουμε να φθάσουμε στα μετάλλια. Αυτός είναι ο στόχος μας και, από εκεί και πέρα, ό,τι υψηλότερη διάκριση έρθει θα είναι καλοδεχούμενη».

«ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ»

Ο προπονητής του Δικεφάλου επισημαίνει ακόμη στις δηλώσεις του ότι «γυρίσαμε ξανά, βασιζόμενοι στην οργανωμένη δουλειά από τα πολύ μικρότερα τμήματα, στα οποία είναι η Σοφία Καμπίτση, συνεργάτρια στην ομάδα μου. Μαζί με αυτό που γίνεται στις κορασίδες και στις νεάνιδες, για να μπορέσουν να έρθουν πολλά περισσότερα κορίτσια στο μπάσκετ, γιατί πλέον δουλεύουμε με τον κατάλληλο τρόπο. Δεν είναι μακριά η ημέρα, που θα δούμε κάποια από τα κορίτσια αυτής της ομάδας και στην αντίστοιχη μεγάλη του ΠΑΟΚ. Αν όχι του χρόνου, από τη μεθεπόμενη σεζόν θα στελεχώνουν την πρώτη ομάδα. Εστω κι αν μιλάμε για αθλήτριες δεκατεσσάρων-δεκαπέντε χρόνων. Για μένα, στα δεκαέξι τους χρόνια θα πρέπει να ανέβουν στην πρώτη ομάδα. Από την πλευρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις αθλήτριες για όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα στη σεζόν, όπως και τους Νίκο Παπαδόπουλο και Κοσμά Δάγκουλα, που είναι συνεργάτες μας, αλλά και φίλοι, όπως και την επίσης συνεργάτρια μου και φίλη, Σοφία Καμπίτση».

«ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ»

Τι λένε τρεις από τις πρωταγωνίστριες αθλήτριες του ΠΑΟΚ; «Δουλέψαμε πολύ στη διάρκεια της σεζόν για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν ήταν εύκολο το έργο μας, αλλά τα καταφέραμε. Τώρα έχουμε μπροστά μας το πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου κι εκεί θα διεκδικήσουμε τη μέγιστη δυνατή διάκριση» αναφέρει η Σοφία Σταμπουλίδου.

Από την πλευρά της, η Δέσποινα Κουκουναρίδου σημειώνει: «Κάναμε πολλές θυσίες και δουλέψαμε πολύ, και στις προπονήσεις και στο γυμναστήριο για να πετύχουμε το στόχο μας. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει, προετοιμαζόμαστε για το πανελλήνιο πρωτάθλημα με στόχο να φθάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Κι η Αποστολία Ζορμπαλά υπογραμμίζει: «Το επίπεδο του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικό για εμάς. Προφανώς, όμως, εμείς δουλέψαμε πολύ σκληρά, κάνοντας θυσίες για να φθάσουμε μέχρι εδώ και ν΄ αναδειχτούμε πρωταθλήτριες Θεσσαλονίκης. Τώρα επικεντρωνόμαστε στην προετοιμασία μας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου βέβαια θα αντιμετωπίσουμε πιο δυνατές ομάδες κι ο ανταγωνισμός θα είναι υψηλότερος. Είμαστε, όμως, εδώ για να δουλέψουμε με τους προπονητές μας, που κάνουν πολύ καλή δουλειά κι ελπίζω αυτή να βγει στο πανελλήνιο και να φθάσουμε σε μια ακόμη διάκριση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ανεβάζει στροφές για την τελευταία μάχη ο ΠΑΟΚ

Την προετοιμασία του για την τελευταία «μάχη» του πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη συνεχίζει ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version