Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κουλιεράκης στη FORZA: «Μετά το 3-2 επί της ΑΕΚ πιστέψαμε ότι το πρωτάθλημα είναι δικό μας!»

O πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης μιλά στη FORZA σε μια εκ βαθέων συνέντευξη για το πως ήρθε ο τίτλος στη Θεσσαλονίκη, ενώ κάνει και ειδική αναφορά σε Ράζβαν Λουτσέσκου και Ιβάν Σαββίδη, αλλά και στους Τάισον Φρέντα και Αντρέ Βιεϊρίνια.

Πώς είναι αυτές οι μέρες μετά την κατάκτηση; Έχεις καταλάβει τι πετύχατε;

«Ακόμα το χαίρομαι. Έχουμε πετύχει κάτι πολύ μεγάλο. Είναι δύσκολο να το καταλάβουμε και να το κατανοήσουμε τώρα. Ίσως σε πολλά χρόνια καταλάβουμε τι κάναμε φέτος. Έχουμε γράψει ιστορία και νιώθω ευλογημένος που ήμουν κομμάτι αυτής της ομάδας».

Φέτος κανείς στην Ελλάδα εκτός από κάποιους εδώ στη Θεσσαλονίκη δεν πίστευε πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να το σηκώσει…

«Όντως ναι, έτσι ξεκίνησε. Δεν το πίστευε κανείς εκτός από εμάς. Από την αρχή κοιτούσαμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Μπορώ να σου πω πως ένα πράγμα που μας έδινε δύναμη ήταν αυτή η αμφισβήτηση που υπήρχε από όλους. Μετά τη Λαμία ειδικά μας είχαν ξεγράψει! Ε, τελικά απαντήσαμε σε όλα».

Πόσα ψυχικά αποθέματα είχε αυτή η ομάδα που κατάφερε να επανέλθει τόσες φορές από καταστάσεις με την πλάτη στον τοίχο;

«Είναι κάτι που δείξαμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Από την αρχή αυτής δεν είχαμε 2η ευκαιρία. Μιλάω για τα προκριματικά της Ευρώπης. Χτίσαμε νοοτροπία νικητή. Ήμασταν δυνατοί και παλέψαμε τα πάντα ως το τέλος. Όπως είπα πριν καύσιμο μας ήταν και η αμφισβήτηση. Δείξαμε πως ποτέ δεν τα παρατάμε».

Καταλαβαίνατε και εσείς πώς για ένα μεγάλο διάστημα παίζατε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχει δει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;

«Η φετινή μας απόδοση ήταν απίστευτη. Τόσο στον επιθετικό τομέα, όσο και στον αμυντικό, ήμαστε εξαιρετικοί. Αυτό είναι καθαρά δουλειά του προπονητή μας. Ο κόουτς μας έβαλε στο μυαλό το πως πρέπει να παίζουμε και εμείς με την ποιότητα το βγάλαμε αυτό στο γήπεδο. Ήταν κάτι όμορφο να διεκδικούμε το πρωτάθλημα παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και στο τέλος να το κατακτάμε κιόλας».

Ποιο ήταν το μυστικό που έκανε αυτό το γκρουπ να φέρει το πρωτάθλημα στην Τούμπα;

«Ήμαστε ένα καλό γκρουπ, ένα γκρουπ με εξαιρετικούς χαρακτήρες. Από τους παίκτες, τους προπονητές, τους φυσικοθεραπευτές. Ήμαστε όλοι μια οικογένεια. Αυτό θεωρώ πως ήταν το κλειδί. Αυτό πιστεύω έφερε και τον κόσμο στο γήπεδο. Το πάθος μας, η μαχητικότητα που βγάζαμε στο γήπεδο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να λείπει από δίπλα μας. Ακόμα και στα άσχημα οι ΠΑΟΚτσήδες μας αγαπάνε!»

Μπαίνεις το βράδυ της φιέστας στην Τούμπα. Τι νιώθεις; Τι σκέφτεσαι;

«Απίστευτη εμπειρία. Να πανηγυρίζεις πρωτάθλημα με την πρώτη ομάδα. Ήταν το όνειρο μου να κατακτήσω αυτό το τρόπαιο με τον ΠΑΟΚ. Θυμήθηκα το πως ήρθα μικρός από την Κρήτη, όλα όσα πέρασα. Όταν έφτασε η στιγμή να μπω στο γήπεδο με τόσο κόσμο να φωνάζει το όνομα μου… έμεινα. Είναι μια στιγμή που θα με συνοδεύει για πάντα. Θα είναι στην καρδιά μου για πάντα».

Στο Χαριλάου δεν μπορούσες να αγωνιστεί λόγω των καρτών. Πώς το έζησες το ματς;

«Δεν ήμουν ήρεμος. Ήταν πρωτόγνωρο το να είμαι στη σουίτα και να μην μπορώ να βοηθήσω, να μην έχω τον έλεγχο της κατάστασης. Τρελάθηκα με τη λήξη, είδα τα 7 χρόνια της παρουσίας μου εδώ να περνάνε σαν εικόνα από μπροστά μου. Ανυπομονούσα να πάμε στην Τούμπα να πανηγυρίσουμε»

Ποια ήταν η πιο δυνατή σου στιγμή φέτος;

«Αν το δούμε αγωνιστικά το ματς με τη Ντιναμό στην Τούμπα ήταν απίθανο. Ήμουν πρωταγωνιστής. Επίσης το 3-2 με την ΑΕΚ, δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω αυτά τα δύο. Μετά το ματς με την ΑΕΚ όλοι πιστέψαμε πως φέτος το πρωτάθλημα είναι δικό μας».

Η κίτρινη κάρτα με τον Παναθηναϊκό ήταν μια δύσκολη στιγμή;

«Αμέσως κατάλαβα πως χάνω το ματς με τον Άρη. Δεν έπρεπε όμως να λυγίσω και να δείξω κάποιο τέτοιο σημάδι, γιατί αρχικά έπρεπε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό. Όταν πήγα σπίτι σκεφτόμουν πως θα κερδίσουμε και θα γίνουμε πρωταθλητές».

Τελικά πόσο δύσκολο είναι να παίξεις σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ;

«Για να παίξεις στον ΠΑΟΚ πρέπει να είσαι ώριμος. Να μη δέχεσαι να χάνεις, και αν τελικά χάσεις πρέπει να τα έχεις δώσει όλα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στον ΠΑΟΚ, έχει πίεση και ένταση σε όλα».

Ποια η σχέση σου με τον Ραζβάν Λουτσέσκου;

«Για εμένα είναι δάσκαλος! Είναι ένας προπονητής που με έχει διδάξει πάρα πολλά και συνεχίζω να μαθαίνω. Με βοήθησε τόσο εντός γηπέδου, όσο και εκτός γηπέδου. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι πως με έχει δυναμώσει ψυχικά, με έμαθε να μην πέφτω στις δύσκολες στιγμές. Είμαστε τυχεροί κι εμείς κι ο ΠΑΟΚ που τον έχουμε».

Με τον Ιβάν Σαββίδη ποια η σχέση;

«Ο πρόεδρος μπορεί να μην είναι εδώ, αλλά έχω να πω ότι δεν έλειψε στιγμή από δίπλα μας! Ήταν πάντα δίπλα μας και το πιο σημαντικό είναι πως στις κακές περιόδους ήταν πάντα εκεί μαζί μας. Ο κύριος Σαββίδης μας στήριξε ως το τέρμα».

Κωνσταντίνε, για παιδιά όπως εσύ, που μεγαλώσατε μέσα στον ΠΑΟΚ, τι είναι ο ΠΑΟΚ για εσάς;

«Αφήσαμε και εγώ και τα άλλα παιδιά των ακαδημιών τις οικογένειες μας για να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας. Ο ΠΑΟΚ μας έδωσε όλα τα εφόδια. Μας παρείχε τα πάντα, μας μεγάλωσε σαν παιδιά του. Ήρθαμε εδώ μικρά παιδιά με στόχο να γίνουμε ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ μας στήριξε όσο δεν πάει και μας φρόντισε. Είναι πλέον δεύτερη οικογένεια μας. Οπότε ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια για εμάς».

Ο Κωνσταντίνος τι άλλα όνειρα έχει με τον ΠΑΟΚ;

«Το πιο μεγάλο μου όνειρο έχει πραγματοποιηθεί. Από εκεί και πέρα είναι και το Champions League».

Αν μπορούσε να σου μιλήσει τώρα εκείνος ο μικρός Κωνσταντίνος που έφτανε στην Τούμπα από τα Χανιά πιστεύεις θα σου έλεγε πως είναι περήφανος;

«100%, είμαι σίγουρος πως θα ήταν κάτι παραπάνω από υπερήφανος! Ήρθα εδώ με στόχο να γίνω μέλος της πρώτης ομάδας. Το κατάφερα, άρπαξα την ευκαιρία και έφτασα να κατακτώ το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Νομίζω πως ο μικρός Κωνσταντίνος θα ήταν πραγματικά υπερήφανος».

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος έξω από τα γήπεδα;

«Απολαμβάνω τη ζωή, μου αρέσει το σινεμά, το φαγητό, οι ωραίες βόλτες».

Ποιο ήταν το ποδοσφαιρικό είδωλο σου όταν ήσουν μικρός;

«Μεγάλωσα τους Μέσι-Ρονάλντο. Όταν άρχισα να πηγαίνω προς τα πίσω και να γίνομαι στόπερ έβλεπα πιο πολύ τον Σέρχιο Ράμος.  Οπότε θα πως ήταν οι Μέσι και Ράμος».

Είναι αλήθεια πως η μητέρα σου ήθελε να σε κάνει τενίστα;

«Ναι όντως, δεν ήθελε να παίξω ποδόσφαιρο. Πήγα τένις και κολύμβηση δεν θυμάμαι πιο από τα δύο ήταν πρώτο, αλλά έφευγα από όλα. Πλέον είναι περήφανη όμως»

Για Τάισον-Βιεϊρίνια τι λες;

«Είναι ευλογία να τους έχω συμπαίκτες. Είναι μεγάλοι παίκτες και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Είναι σημαντική για εμάς η βοήθεια και η νοοτροπία που μας δίνουν και μας περνάνε. Είναι σε μια ηλικία που κάποιοι τους λέγανε τελειωμένους, αλλά απάντησαν μέσα στο γήπεδο. Δεν δέχονται να χάσουν».

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έχουν ακουστεί πολλά για το μέλλον σου…

«Ναι, τα άκουσα και εγώ. Όντως έχουν ακουστεί πολλά. Εγώ απολαμβάνω τη στιγμή που ζω και θέλω να την απολαύσω στο έπακρο. Ακόμη δεν έχω σκεφτεί τίποτα κι όταν έρθει εκείνη η στιγμή θα το δούμε».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version