Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δυο λόγια για τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου

Το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε τον ΠΑΟΚ 12 βαθμούς πίσω από τον πρώτο και 4 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο. Με βάση την συνολική εικόνα των ομάδων, νομίζω ότι αυτές οι διαφορές είναι ΨΕΥΤΙΚΕΣ. Δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και τη δυναμικότητα των ομάδων.

Παρότι στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που έπρεπε και σαφέστατα κατώτερος των προσδοκιών, σήμερα θα έπρεπε να είναι δεύτερος, και 5-6 βαθμούς το πολύ μακριά από τον πρώτο.

Αυτές οι ισοπαλίες στις καθυστερήσεις στον ΟΦΗ και στον Λεβαδειακό θα τις θυμάται πολύ καιρό ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, ήταν 4 πεταμένοι βαθμοί, όπως θα θυμούνται όλοι καιρό την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Με έναν διαφορετικό VAR, το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, ίσως και με νίκη του ΠΑΟΚ.

Αυτοί δεν είναι βαθμοί που χάθηκαν επειδή ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε καλά. Είναι χαμένοι βαθμοί, τους οποίους ο ΠΑΟΚ τους είχε, αλλά έκανε αψυχολόγητες ανοησίες.

Είπα VAR, είπα διαφορά από τους πρώτους δύο, και θυμήθηκα ότι σ΄ αυτό το πρωτάθλημα διαδραματίζεται μια κωμωδία, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει πάρει αρκετά “αμφιλεγόμενα” πέναλτι, αλλά και ανύπαρκτα φάουλ εκτός περιοχής που έγιναν γκολ, η δε ΑΕΚ, αν σφυρίζονταν εις βάρος της κάποια από τα σφυρίγματα που πήρε, θα το είχε κάνει ροντέο.

Αυτά, όμως, δεν μπορούν να αλλάξουν, ειδικά αυτή την εποχή, και το πρωτάθλημα έτσι θα συνεχιστεί. Ίσως και χειρότερα.

Και λένε, μην αφήσεις να σε τρώει, ότι δεν μπορείς να αλλάξεις. Κοίτα να αλλάξεις, αυτά που μπορείς.

Απ΄ αυτά που μπορεί να αλλάξει, ο ΠΑΟΚ άλλαξε αρκετά. Η ομάδα πάει στη διακοπή με καλή ατμόσφαιρα, που είναι αποτέλεσμα των τριών σερί νικών. Δεν είναι ότι αυτές οι νίκες, άρχισαν να ζεσταίνουν τον κόσμο. Το σημαντικό είναι ότι άρχισαν να ψήνουν την ίδια την ομάδα, ότι μπορεί. Είναι πολύ σημαντικό, όταν υπάρχουν αμφιβολίες, να νιώθεις, ότι ναι, μπορείς να κάνεις πράγματα.

Αυτές οι τρεις νίκες με τις πειστικές εμφανίσεις, τονώνουν την αυτοπεποίθηση των παικτών και κυρίως του προπονητή.

Εχω ξαναγράψει ότι για μένα ο Λουτσέσκου είναι πάντα ο κατάλληλος προπονητής γι΄ αυτή τη ομάδα και το μείζον είναι να είναι το μυαλό του 100% εδώ, να έχει κίνητρο, να νιώθει ότι διευθύνει μια ομάδα που ο ίδιος μπορεί να ορίσει.

Όσο “ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου” ήταν ο ΠΑΟΚ στην αρχή της σεζόν, εκείνη η αλλοπρόσαλλη και κωμικοτραγική ομάδα, άλλο τόσο “ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου” είναι και ο σημερινός ΠΑΟΚ, που σαφέστατα είναι ένας καλύτερος ΠΑΟΚ.

Τελευταία ο Λουτσέσκου άρχισε να φτιάχνει την ομάδα, άρχισε να φτιάχνει το περίφημο γκρουπ, άρχισε να βρίσκει τους σωστούς ρόλους για τον καθένα, άρχισε να αξιοποιεί το ρόστερ και τις αρετές του. Γιατί όπως έχω ξαναγράψει, μπορεί να υπάρχουν κενά, και ανισορροπίες στο ρόστερ, αλλά αυτό το ρόστερ δεν είναι για πέταμα. Είναι ένα ρόστερ, που μπορεί να κρατήσει τον ΠΑΟΚ ψηλά.

Ποιότητα υπάρχει αρκετή και το είδαμε σ΄ αυτά τα τελευταία παιχνίδια.

Αν ο Λουτσέσκου συνεχίσει να είναι ο κανονικός Λουτσέσκου, αν το νερό που μπήκε στο αυλάκι, δεν φύγει δεξιά αριστερά κι αν τον Ιανουάριο προστεθεί αυτό το κάτι, που χρειάζεται, το δεύτερο μισό της σεζόν θα έχει ενδιαφέρον.


Τελευταία νέα

Αγοράζει ομάδα από την Σλοβενία ο Ατζούν

Πολύ κοντά στο να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μάριμπορ βρίσκεται ο Τούρκος επιχειρηματίας, Ατζούν Ιλιτσάλι. Ο ιδιοκτήτης της...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version