Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Αγάπη, αποδοχή, αναγνώριση, ασφάλεια, εμπιστοσύνη: Να γιατί συμφώνησε ο Λουτσέσκου

Αν πέρασε δυσκολίες αυτή η σχέση; Αν πέρασε ζόρια; Φουρτούνες; Προβλήματα; Σοβαρολογείς; Όρεξη να έχεις, να ακούς ιστορίες. Όπως όλες οι αληθινές σχέσεις σφυρηλατήθηκε από τις δυσκολίες, πέρασε τα πάνω και τα κάτω της, είχε κρίσεις, καβγάδες, διαφωνίες.

Δεν ήταν όλα ρόδινα, όπως τώρα. Όλα αυτά που πέρασε, την μορφοποίησαν και την ενδυνάμωσαν. Την έκαναν πιο βαθιά και πιο ειλικρινή. Η αναφορά δεν γίνεται μόνη στην σχέση του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη. Όχι…

Δείτε λίγο το στελεχιακό δυναμικό. Ο Κυριάκος Κυριάκος μοιάζει να είναι ο πιο παλιός στα γραφεία -αν δεν κάνω κάποιο χοντρό λάθος. Θαρρεί κάποιος ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης γεννήθηκε στην Μικράς Ασίας. Η Μαρία Γκοντσάροβα είναι στο οικονομικό κουμάντο από την πρώτη μέρα του Ιβάν Σαββίδη στον σύλλογο.

Οι στενοί του συνεργάτες το ίδιο. Το νομικό τμήμα έχει ελάχιστες αλλαγές, το ίδιο και το γραφείο τύπου. Οι συνεργάτες του Λουτσέσκου, ο Παντελής, ο Τσονάκας ο Καρυπίδης και οι λιγότεροι προβεβλημένοι του τεχνικού τιμ είναι μαζί του χρόνια.

Για να εισέλθει άνθρωπος στο οργανόγραμμα του ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο, να κολλάει απόλυτα στην φιλοσοφία που υπάρχει, οι σχέσεις που δημιουργούνται ξεπερνούν το επαγγελματικό επίπεδο και περνάνε στο ανθρώπινο.

Αν ψάχνετε την αιτία της επιτυχίας του φετινού ΠΑΟΚ, αρκεί να ρίξετε μία ματιά στο Χριστουγεννιάτικο βιντεάκι που έκανε θραύση στα social media.

Εκεί, θα καταλάβει κανείς ότι το μυστικό δεν έχει να κάνει με τους παίκτες, την ποιότητά τους, τα ατομικά τους χαρακτηριστικά.

Έχει να κάνει -κυρίως- με τους χαρακτήρες. Το δέσιμο. Την παρέα. Το συμπλήρωμα των χαρακτηριστικών. Μία ορχήστρα με 11 βιολιά θα ήταν εξαιρετικά μονότονη, ακόμα κι αν όλοι τους ήταν βιρτουόζοι.

Το συγκεκριμένο βίντεο, η επιλογή των ρόλων, οι ατάκες, η συμπεριφορά τους μπροστά στον φακό είναι λες και ρίχνει κανείς μία ματιά από την κλειδαρότρυπα στο άβατο των αποδυτηρίων. Και το επιμύθιο είναι πως βλέπεις μία ομάδα ανθρώπων με το χαμόγελο στα χείλη, μία παρέα που ευχαριστιέται αυτό που κάνει.

Η διαφορά του οργανισμού του ΠΑΟΚ, που αποδεικνύεται επί του πρακτέου, είναι η εμπιστοσύνη. Η υπομονή. Η κατανόηση.

Αν έκανε λάθη ο Λουτσέσκου; Πολλά. Ποιος δεν κάνει άλλωστε; Αν έκανε λάθη η ιδιοκτησία; Φυσικά; Ποιος ιδιοκτήτης δεν κάνει; Αν έκαναν λάθη οι παίκτες, ο καθένας ξεχωριστά; Αμέτρητα.

Οι στρατηγικές αποφάσεις, όμως, παίρνονταν πάντα με κρύο κεφάλι και ποτέ εν θερμώ. Μετά από βαθιά ανάλυση και όχι στο πόδι. Γι’ αυτό και οι περισσότερες αποδείχθηκαν σωστές.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει 6 προπονητές στους τελευταίους 18 μήνες, ο ΠΑΟΚ δεν έχει απολύσει ούτε μισό από το καλοκαίρι του 2017, κι αυτό είναι όλα χρειάζεται να ξέρεις για τους δύο οργανισμούς.

Την ώρα που ο προπονητής του Παναθηναϊκού μαθαίνει από το διαδίκτυο την απόλυση του και την πρόσληψη ενός άλλου, αυτός του ΠΑΟΚ υπογράφει συμβόλαιο ζωής, σχεδόν σε λευκή κόλλα από χαρτί.

Ο Λουτσέσκου δεν το συμφώνησε για νέο συμβόλαιο για τον παχυλό μισθό που του προτάθηκε. Δεν έχει ανάγκη τα λεφτά, το νούμερο στο συμβόλαιο είναι περισσότερο θέμα πρεστίζ και όχι θέμα βιοπορισμού. Το έκανε διότι εδώ βρίσκει όλα αυτά που μπορεί να αναζητά ένας προπονητής και ένας άνθρωπος. Αγάπη. Αποδοχή. Αναγνώριση. Ασφάλεια. Εμπιστοσύνη. Σιγουριά.

Όλα αυτά σε ένα κλαμπ με υψηλό δείκτη επαγγελματισμού, με οργάνωση, δομή, χημεία, όραμα.

Ναι, ο Λουτσέσκου μοιάζει με στρατηγό, με διευθυντή ορχήστρας, κάνει πολλά περισσότερα από ότι ένας απλός προπονητής, αλλά ήρθε να συγχρονιστεί σε μία μπάντα με υπέροχους μουσικούς, στην καλύτερη ηλικία τους, που παράγουν τον πιο αρμονικό ήχο…

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version