Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Ζαγοράκης: «Δίκαια ο ΠΑΟΚ το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα, βαρόμετρο ο Κωνσταντέλιας»

Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό City 106,1 και στην εκπομπή Ντουέτο ο Θόδωρος Ζαγοράκης τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν άξιος κατακτητής του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος στην ιστορία, χαρακτηρίζοντας ως βαρόμετρο τον Κωνσταντέλια για τη συνολική απόδοση του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην αρχηγός και πρόεδρος του ΠΑΟΚ:

“Δε θυμάμαι άλλο τέτοιο πρωτάθλημα εγώ και ειδικά όσους είμαστε ΠΑΟΚ, μας ικανοποιεί ακόμη πειρσσότερο αυτό. Από την αρχής ως το τέλος, κάθε εβδομάδα είχαμε διαφορετικό φαβορί για τον τίτλο. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, είχαμε 3-4 φαβορί. Αυτό από μόνο του δίνει μία ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στο πρωτάθλημα και ευχαρίστηση στον κόσμο. Το συναρπαστικό ήταν όλες αυτές οι εναλλαγές συναισθημάτων. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος, έβλεπες ντεφορμάρισμα μίας ομάδας και συνεχώς άλλαζε αυτό. Μετά τη διακοπή είδαμε έναν ΠΑΟΚ που είχε ξαναδεί πολύ πιο πριν κι αυτό, ισχύει και για τις άλλες ομάδες. Είχαν όλοι διακυμάνσεις. Ο ΠΑΟ, ο Άρης, η ΑΕΚ… Το πρωτάθλημα ήταν πιο ελκυστικό για τον κόσμο“, ανέφερε αρχικά. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν παίζει καθοριστικό ρόλο η σταθερότητα κι αυτό ήταν το “όπλο” του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ: “Η σταθερότητα φέρνει και θετικά αποτελέσματα καμία φορά. Ακόμη και ο Ολυμπιακός όμως, μπήκε στη διεκδίκηση έχοντας τρεις αλλαγές. Η σταθερότητα όντως -όμως- είναι σημαντική και στο τέλος, πήρε το πρωτάθλημα η πιο σταθερή ομάδα“.

Για τον ΠΑΟΚ: “Γίνεται μία σοβαρή και σωστή δουλειά σε όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, από όλους όσους απαρτίζουν το κλαμπ. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί σωστά σε όλα τα επίπεδα; Πόσες φορές είχαν τον ΠΑΟΚ εκτός στη διάρκεια του πρωταθλήματος; Ακόμη και τους πιο δύσπιστους, τους χάλασε. Το πήρε δίκαια, η ομάδα που το άξιζε. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν προπονητή που θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος που υπάρχει στη χώρα. Ξέρει πάρα πολύ καλά τα αποδυτήρια, τα διαχειρίζεται άριστα και την κατάλληλη στιγμή άλλαξε και τρόπο παιχνιδιού. Έφτασε μία ανάσα από τον τελικό του Europa Conference League, χάθηκε στα πέναλτι το Κύπελλο, πήρε το πρωτάθλημα… Τι παραπάνω να έκανε αυτή η ομάδα φέτος; Είμαι ένας άνθρωπος που θεωρεί ότι όλα ξεκινούν από τα αποδυτήρια. Όταν είναι καλά αυτά, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις τους στόχους σου. Ήταν σημαντικό λοιπόν ότι τα αποδυτήρια ήταν σε άριστη κατάσταση κι από εκεί και πέρα, ήρθε και το αποτέλεσμα”..

Για το αν μπορεί να ξεχωρίσει έναν παίκτη: “Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν παίκτη. Ο Κωνσταντέλιας είναι βαρόμετρο για μένα, για τον ΠΑΟΚ. Είναι ένα παιδί που μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό και τη ροή του αγώνα με όσα μπορεί να κάνει. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του και είναι και καλό παιδί από ότι ξέρω. Με μία ενέργεια σου αλλάζει όλο το ρυθμό του παιχνιδιού. Υπάρχει και ο Τάισον, είναι φοβερός… Όλα τα παιδιά. Ο Κουλιεράκης, ο Κοτάρσκι… Ακόμη κι αυτοί που έρχονται από τον πάγκο, βοηθούν. Ήταν μία χρονιά με πάρα πολλά παιχνίδια. Με 58 παιχνίδια με ένταση“.

Για το Champions League: “Θα έρθει κι αυτό… Του έχει λείψει του ΠΑΟΚ μία πρόκριση. Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές, λεπτομέρειες. Όσο το πιέζεις και το σκέφτεσαι, πολλές φορές δεν έρχεται. Όταν είσαι σε ένα καλό περιβάλλον, με ένα καλό κλίμα στην ομάδα, θα έρθει κι αυτό κάποια στιγμή“.

Για τα βήματα προόδου στο ελληνικό πρωτάθλημα: “Μην ξεχνάμε ότι και το VAR παίζει καταλυτικό ρόλο. Στην αρχή δεν μου άρεσε, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη, ναι, υπάρχει αλλαγή. Αυτό είναι ίσως που μεγαλώνει τον ανταγωνισμό. Όλο το ποδόσφαιρο έχει βοηθήσει το VAR. Υπάρχουν φάσεις που δε θα δίνονταν και τώρα, περιμένεις κάποια δευτερόλεπτα και μετά έρχονται οι αποφάσεις“.

Για την ΕΠΟ: “Δεν έμεινα στην ΕΠΟ γιατί δεν ήταν το κατάλληλο timing για να είμαι εκεί. Τώρα έχω πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθώ, χωρίς να απαξιώνω κάτι, αλλά δεν έχω να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Σίγουρα θα ήταν καλύτερο κάποιοι να θέλουν να ασχοληθούν“.

Για τον Γκαγκάτση: “Τον ξέρω από την παιδική του ηλικία και αποδεικνύει καθημερινά το πόσο καλό και σοβαρό στέλεχος είναι“.

Για το βιβλίο του: “Η οικογένειά μου με παρότρυνε σε αυτό. Είμαστε γονείς και βλέπουμε ότι υπάρχει έντονη απογοήτευση στα παιδιά με το παραμικρό. Πρέπει να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και να δείχνουμε ότι με υπομονή και επιμονή μπορείς να πετύχεις κάποια πράγματα. Αυτό είναι πάνω-κάτω το νόημα. Το βιβλίο είναι όλη η ιστορία μου από μικρό παιδί, μέχρι τη μέρα που κρέμασα τα παπούτσια. Σκοπός του βιβλίου είναι να περάσει σημαντικά μηνύματα στα νέα παιδιά“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Γιατί ο Ετζούκε ζήτησε λίγες ημέρες για ν’ απαντήσει στον ΠΑΟΚ

Από τα ανοιχτά μεταγραφικά ζητήματα για τον ΠΑΟΚ είναι κι αυτό του Κιντέρα Ετζούκε. Ο Δικέφαλος επιζητά την περαιτέρω...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version