Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το πρωτάθλημα του… Μουντιάλ

Προσαρμοσμένη στη διεξαγωγή του Μουντιάλ θα είναι η φετινή Σούπερ Λιγκ, όπως, βέβαια, κι όλα τα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές θα «τρέξει» πιο γρήγορα ο πρώτος γύρος, που θα ολοκληρωθεί στις 13 Νοεμβρίου, οπότε και θ’ αναδειχθεί ο πρωταθλητής χειμώνα.

Η μοναδική διακοπή του α΄ γύρου θα είναι το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας αγώνων των εθνικών ομάδων για το Νέισονς Λιγκ (στις 24 Σεπτεμβρίου η εθνική μας ομάδα θ’ αντιμετωπίσει την Κύπρο στη Λάρνακα και τρεις ημέρες αργότερα θα υποδεχθεί τη Βόρειο Ιρλανδία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου).

Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος θ’ αρχίσει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ενώ μετά από αρκετά χρόνια θα διεξαχθεί αγωνιστική και μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (28-29 Δεκεμβρίου). Μάλιστα, από εκείνη την αγωνιστική και μετά δεν θα υπάρξει καμία διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι τις 12 Μαρτίου, όταν και θα ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια. Ακόμη, τα πλέι οφ/πλέι άουτ θ’ αρχίσουν στις 18 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 14 Μαΐου.

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η 15η θέση, στην οποία τερμάτισε η χώρα μας την περσινή περίοδο στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, οδηγεί και σε τροποποιήσεις-προς το καλύτερο-σ’ ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Το πιο σημαντικό είναι ότι κι η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος θα συμμετάσχει, όπως κι η πρωταθλήτρια, στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον, η Ελλάδα θα επιστρέψει στο Γιουρόπα Λιγκ, μια κι ο κυπελλούχος πρόκειται να συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό γύρο της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Οσο για τον τρίτο και τον τέταρτο της βαθμολογίας, τα δεδομένα δεν διαφοροποιούνται, μια και θα πάρουν μέρος στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ

Και φέτος θα διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι έξι πρώτες ομάδες και στα πλέι άουτ οι υπόλοιπες οχτώ. Η διαφοροποίηση με την περσινή σεζόν έχει να κάνει με την κατάργηση των αγώνων μπαράζ, μια και, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ στην τελευταία συνεδρίασή της, οι δύο τελευταίες ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα υποβιβάζονται απευθείας στη Σούπερ Λιγκ 2 (και θ’ ανέρχονται οι πρώτες ομάδες των δύο ομίλων της χαμηλότερης κατηγορίας).

Προηγούμενο άρθροΟ Ρωμαίος, που επιμένει
Επόμενο άρθροΠήραν… προαγωγή

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version