Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Τα «πιστεύω» του Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία βρίσκεται από το 2015 στους πάγκους και η επόμενη σεζόν θα είναι η 8η στην προπονητική του καριέρα, όλες στον ΠΑΟΚ, είτε στην ακαδημία, είτε στην πρώτη και τη δεύτερη ομάδα.

Πιο έμπειρος, πλέον, ο 45χρονος Ουρουγουανός προπονητής έχει αναλάβει από πέρσι το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ Β΄. Και, ασφαλώς, βλέποντας τους Τσαούση και Κουλιεριάκη, με τους οποίους δούλεψε μαζί όλη την προηγούμενη χρονιά, να αγωνίζονται ως βασικοί εναντίον του Παναιτωλικού, θα ένιωσε ξεχωριστή ικανοποίηση. «Αυτή είναι η ευτυχία μας, να βλέπουμε τους παίκτες μας να ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα. Και όχι μόνο εδώ στον ΠΑΟΚ. Είναι κι ο Διαμαντής, ο Μπαλογιάννης, ο Τάχατος, που αγωνίζονται σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ και ίσως στο μέλλον να επιστρέψουν στον ΠΑΟΚ» υποστηρίζει.

Πολύς λόγος γίνεται για το σύστημα, με το οποίο αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ Β΄ κι αν αυτό πρέπει να ταυτίζεται με το αντίστοιχο της πρώτης ομάδας. «Δουλεύουμε έτσι ώστε να παίξουμε ακριβώς όπως παίζει η ανδρική ομάδα. Την περσινή χρονιά παίζαμε διαφορετικά από ό,τι φέτος, αλλά πιστεύω ότι οι παίκτες στην ακαδημία πρέπει να μαθαίνουν κάθε σύστημα. Για παράδειγμα, όταν ήταν ο Φερέιρα, η ανδρική ομάδα έπαιζε με τρία στόπερ. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να μαθαίνουν όλες τις διαφορετικές πληροφορίες, γιατί ίσως αύριο έρθει άλλος προπονητής και είναι σημαντικό να μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα από προπονητή σε προπονητή» πιστεύει ο Γκαρσία.

Για τον λατινοαμερικάνο προπονητή δεν τίθεται κάποιο δίλημμα ως προς τους στόχους της δουλειάς του: «Ο πρώτος στόχος είναι να έχουμε έτοιμους ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Εκτός από αυτό, να προσπαθούμε να κερδίζουμε, αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Δεν μπορώ να πω στους ποδοσφαιριστές μου απλά να δουλεύουν σκληρά, να παίζουν ελεύθερα, χωρίς ευθύνες, χωρίς να νικούν. Γιατί όταν βρεθούν στην πρώτη ομάδα, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και απαίτηση για τη νίκη. Οπότε αυτά τα δύο πάνε μαζί, μάθηση και αναζήτηση της νίκης».

Πιστεύει ακόμη ότι οι ποδοσφαιριστές εξελίσσονται μέσα από λεπτά συμμετοχής σε αγώνες και, για αυτό το λόγο, «παίκτες, που έχουν ακόμη δικαίωμα παρουσίας στην Κ-19, θα πρέπει να παίζουν με την ομάδα νέων και να μη μένουν χωρίς παιχνίδια στον ΠΑΟΚ Β΄».

Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνει η σέντρα στη Σούπερ Λιγκ 2, αλλά για τον Γκαρσία είναι κάτι που έχει συνηθίσει: «Την περσινή χρονιά συνέβη το ίδιο πράγμα. To πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να προγραμματίσεις ακριβώς τη δουλειά που θες να κάνεις και να την μοιράσεις ομαλά μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».


Τελευταία νέα

Χωρίς Τάουνς στο ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟΚ mateco ξεκινά την πορεία του στα Playoffs του φετινού πρωταθλήματος, με αγώνες που έχουν πολύ μεγάλο βαθμό...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version