Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Premier League: Συμφωνία των ομάδων για όριο στις μεταγραφές!

Οι σύλλογοι της Premier League συμφώνησαν κατ’ αρχήν, να εφαρμόσουν ανώτατο όριο δαπανών αφού έλαβαν την υποστήριξη της πλειοψηφίας με την τελική ψηφοφορία να αναμένεται τον Ιούνιο, ανέφερε σήμερα (29/4) το BBC. Οι σύλλογοι συμφώνησαν προσωρινά να βάλουν ένα όριο στα χρήματα που μπορούν να ξοδέψουν, με το ανώτατο όριο να βασίζεται στο πόσα χρήματα βγάζει ο σύλλογος με τα χαμηλότερα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

«Εάν εγκριθεί στην ετήσια γενική συνέλευση του Ιουνίου, το νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει τους ισχύοντες κανονισμούς για τα κέρδη και τη βιωσιμότητα από τη σεζόν 2025-26», ανέφερε το BBC.

Η ιστοσελίδα «Athletic» ανέφερε ότι το μέτρο συζητήθηκε στη συνεδρίαση των μετόχων της αγγλικής κορυφαίας κατηγορίας στο Λονδίνο σήμερα (29/4), προσθέτοντας ότι το ανώτατο όριο μπορεί να τεθεί σε ισχύ ήδη από τη σεζόν 2025-2026. Υπήρχαν 16 σύλλογοι που ψήφισαν υπέρ των νέων κατευθυντήριων γραμμών, με την Τσέλσι να απέχει και τις Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άστον Βίλα να διαφωνούν, ανέφερε ο «Independent».

Οι σύλλογοι της Premier League είχαν συμφωνήσει κατ’ αρχήν, να εισαγάγουν νέους οικονομικούς κανόνες την επόμενη σεζόν, ψηφίζοντας τον Απρίλιο για να προχωρήσουν κανόνες αναλογίας κόστους ομάδας για να αντικαταστήσει τους ισχύοντες κανόνες κερδοφορίας και βιωσιμότητας (PSR). Οι σύλλογοι πιθανότατα θα περιοριστούν στο να ξοδεύουν το 85% των εσόδων τους σε μεταγραφές, μισθούς και αμοιβές μάνατζερ, εάν οι νέοι κανόνες εγκριθούν στην ετήσια γενική συνέλευση του Ιουνίου.

Το PSR θα παραμείνει σε ισχύ την επόμενη σεζόν με μια μεταβατική περίοδο το 2024-25, όπως και οι αφαιρέσεις βαθμών, οι οποίες θα παραμείνουν επίσης μέρος των νέων κανόνων μόλις εγκριθούν.

Από την Έβερτον αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί τον Νοέμβριο, μειώθηκαν σε έξι κατόπιν έφεσης, προτού λάβει δεύτερη αφαίρεση για να αυξήσει την απώλεια βαθμών στους οκτώ για παραβίαση του PSR. Από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, εν τω μεταξύ, αφαιρέθηκαν τέσσερις βαθμοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version