Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Πήρε το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, καθώς νίκησε τον Άρη με 1-0 χάρη σε γκολ του Βαγιαννίδη στο 97ο λεπτό. Το παιχνίδι ήταν πραγματικά κάκιστο από πλευράς θεάματος, είχε ένταση, μονομαχίες και τρεις κόκκινες κάρτες. Όπως αναμενόταν, ο τελικός ξεκίνησε με τις δύο ομάδες αρκετά αγχωμένες και με τα σκληρά μαρκαρίσματα και τις προσωπικές μονομαχίες να κυριαρχούν, με συνέπεια μόνο στο πρώτο ημίχρονο να έχουν δοθεί πέντε κίτρινες κάρτες από τη Γαλλίδα ρέφερι Στεφανί Φραπάρ.

Ο Παναθηναϊκός, μέσω της κατοχής της μπάλας, προσπαθούσε να βρει συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο, ενώ πρέσαρε ψηλά τους κίτρινους, τη στιγμή που ο Άρης έψαχνε με μεγάλες μπάλες είτε να βρει χώρους από τα άκρα είτε να ακουμπήσει τη μπάλα στον Μορόν. Σε φάση άμυνας ξεκινούσε την πίεση στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου και έκανε άμυνα χώρου πίσω από τη μπάλα, με στόχο να βγει το τρανζίσιον μετά από κλέψιμο.

Το θέαμα τέθηκε σε δεύτερη μοίρα, ενώ μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 25λεπτο στο ματς, δίχως την παραμικρή υποψία υποσχόμενων ευκαιριών, ο Άρης απείλησε το τριφύλλι μέσω στατικής φάσης. Ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο αμαρκάριστος Φαμπιάνο έπιασε την κεφαλιά, όντας αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο Λοντίγκιν, ωστόσο, αντέδρασε εξαιρετικά αποκρούοντας τη μπάλα, με τον Τσέριν να παίρνει το ριμπάουντ και να διώχνει προ του Μορόν που καραδοκούσε (25’).

Μετά την ευκαιρία του Άρη ο Παναθηναϊκός έβγαλε κάποιου είδους αντίδραση, με τον Μαντσίνι να πλασάρει με το αριστερό μέσα από την περιοχή, χωρίς να ανησυχεί τον Κουέστα (27’) και τον Κώτσιρα να σουτάρει με καλές προϋποθέσεις στα σώματα, στο τρίτο σουτ παίκτη του Παναθηναϊκού στην ίδια φάση που βρήκε πάνω σε παίκτες του Άρη. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τον Άρη να έχει τη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία κι αυτή όχι σε ροή αγώνα αλλά από στατική φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο και δη στο 51’, ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Κώτσιρας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη για αψυχολόγητο μαρκάρισμα στον Ζαμόρα, με τον Άρη να αποκτά σημαντικό αβαντάζ. Από τακτικής πλευράς ο Μαντσίνι οπισθοχώρησε σε θέση δεξιού μπακ και ο Μπακασέτας τοποθετήθηκε μπροστά του.

Ο Ζαμόρα στο 55’ βρήκε στο τρανζίσιον απέναντι στον Γέντβαϊ και σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κροάτης του έβαλε την κόντρα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ζαμόρα να πλασάρει άουτ από τη μικρή περιοχή μετά από γύρισμα του Σουλεϊμάνοφ. Ο Κόντης στο 64’ έβαλε τον Βαγιαννίδη αντί του Μαντσίνι για να καλύψει τη δεξιά πλευρά της πράσινης άμυνας και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Νταρίντα ακολούθησε τον Κώτσιρα παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια, για φάουλ στον Αράο (65’).

Οι δύο ομάδες συνέχισαν με δέκα παίκτες, με τον Μάντζιο να αντικαθιστά τον Μανού Γκαρθία με τον Βερστράτε (68’). Στο 71’ ο Ζουλ κλότσησε με τις τάπες, σε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα, τον Μπακασέτα, αφήνοντας τον Άρη με εννέα παίκτες, έναν λιγότερο από τον Παναθηναϊκό, στην τρίτη αποβολή στον τελικό! Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ στο 79’ αλλά το σουτ του Μπερνάρ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, ενώ στο 81’ το πλασέ του Ιωαννίδη πέρασε άουτ.

Στο 90+4’ το δυνατό σουτ του Μπακασέτα από το ύψος της περιοχής «έγλυψε» το κάθετο δοκάρι του Κουέστα, ώσπου στο 97΄ ο Βαγιαννίδης με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης / 4-3-3): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Αράο, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ, Μπακασέτας, Μαντσίνι (64’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης, Μπερνάρ

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος / 4-3-3): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (68’ Βερστράτε), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν, Ζαμόρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version