Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Οταν τα φώτα «έπεσαν» στον Φρατζέσκο

Εχουν περάσει 22 χρόνια από το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην έδρα της Καλαμάτας, όταν είχε βρει απέναντί του τον «μίστερ-φάουλ».

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στην πρεμιέρα πρωταθλήματος της σεζόν 2000-01, παρουσία τριών χιλιάδων φιλάθλων (μεταξύ εκείνων ήταν 200 ΠΑΟΚτσήδες).

Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Κώστας Φρατζέσκος, ο οποίος στο τέλος της αμέσως προηγούμενης σεζόν είχε αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, μια και δεν συμπεριλαμβάνονταν στα σχέδια του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο αγώνας στην Καλαμάτα ήταν βραδινός (άρχισε στις 21.15) και η αποστολή του ΠΑΟΚ (τρεις ημέρες νωρίτερα είχε νικήσει 3-1 την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ) είχε ταξιδέψει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με πτήση τσάρτερ.

«Μας έλειψε το γκολ» έλεγε μετά το 0-0 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είδε την ομάδα του να ολοκληρώνει το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής (89΄) του Ουντέζε από τον Μποροβήλο. Επιπλέον, με εγκεφαλική διάσειση είχε αποχωρήσει ο Αμπονσά δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Με τους γηπεδούχους, στον πάγκο των οποίων βρίσκονταν ο Βασίλης Γεωργόπουλος (παίκτης του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1980), είχε παίξει ο Βαγγέλης Νάστος, δανεικός από τον ΠΑΟΚ. «Είμαι επαγγελματίας και το συμφέρον μου είναι να βοηθήσω την Καλαμάτα να μείνει στην κατηγορία» είχε σχολιάσει ο Φρατζέσκος.

Στο τέλος της σεζόν η Καλαμάτα υποβιβάσθηκε στη Β΄ εθνική, χωρίς έκτοτε να κάνει ξανά την παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία.

Καλαμάτα: Κελπέκης, Γεωργέας, Σεντεμέντες, Νάστος, Μπελεβώνης, Φρατζέσκος (66΄ Χίλτον), Σάμσον (11΄ Καλογιαννίδης), Μπεντίλ, Μπόατενγκ, Σοάρες (89΄ Γαλανόπουλος), Τρούπκος.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσαμπής, Αμπονσά (80′ Χασιώτης), Ουντέζε, Τετράτζε, Καμπς, Ναλιτζής, Γεωργιάδης, Οκκάς (75΄ Σπάσιτς).

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΒΡΥΖΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

Εκείνο το Σαββατοκύριακο, που η αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκονταν στην Καλαμάτα, ολοκληρώνονταν η μετακίνηση του Ζήση Βρύζα στην Περούτζια (180 εκ. δρχ. το οικονομικό όφελος του ΠΑΟΚ). «Αισθάνθηκα την ανάγκη να αλλάξω ομάδα. Έπρεπε να φύγω, ήταν ο μοναδικός τρόπος να αποδείξω ποιος είναι ο πραγματικός Βρύζας» ήταν οι δηλώσεις του, μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του. Και στις 17 Σεπτεμβρίου 2000 έκανε το ντεμπούτο του με την Περούτζια σε παιχνίδι με την Μπολόνια.

*Ξένο σώμα με την υπόλοιπη ομάδα έμοιαζε ο Σαμοτούλσκι (βασικός ήταν ο Τοχούρογλου), που αγωνίζονταν μόνο στα ματς κυπέλλου. Τον Ιανουάριο που ακολούθησε, ο Πολωνός γκολκίπερ αποχαιρέτησε οριστικά την Τούμπα.

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version