Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Όταν ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τα μετάλλια του

Το… μπέρδεμα που έλαβε χώρα στον φετινό τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, αναφορικά με την στάση του Άρη και τα μετάλλια του ηττημένου φιναλίστ, θύμισε μια παλιά ιστορία!

Πιο συγκεκριμένα, τον τελικό Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ από το μακρινό 1977, όταν ο Δικέφαλος ως πράξη διαμαρτυρίας δεν έδωσε το παρών στην απονομή των μεταλλίων.

Έδρα του τελικού; Φυσικά το «Καραϊσκάκης», υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ να παίξει ακόμα ένα τέτοιο παιχνίδι στο Λεκανοπέδιο, κόντρα σε αθηναϊκή ομάδα!

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι αλλά έμειναν πίσω στο σκορ από Παπαδημητρίου στο 29′.

Γρήγορα ωστόσο βρήκαν τα πατήματα τους και πριν βγει καν το ημίχρονο, στο 42′ ο Τερζανίδης έφερε τον τελικό στα ίσια νικώντας τον Βασίλη Κωνσταντίνου με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ.

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ, που είχε μεταξύ άλλων, δυο δοκάρια με τους Γκουερίνο- Σαράφη, φαίνεται πως… τρόμαξε τον διαιτητή Μανώλη Πλατόπουλο (του Συνδέσμου Αθηνών).

Έτσι, έλαβε δράση, αποβάλλοντας αναίτια τον Γιάννη Γούναρη στο 64′, ενώ δέκα λεπτά νωρίτερα είχε κλείσει τα μάτια σε απευθείας αποβολή του Αντωνιάδη.

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα ελέω της… σφαγής Πλατόπουλου ο Παναθηναϊκός κατάφερε τελικά να βρει το γκολ της νίκης στο 83′ με τον Βακάλη και να κατακτήσει το Κύπελλο.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Μπίλι Μπίνγκαμ, είχε δηλώσει μετά το παιχνίδι: «Δεν μπορώ να πω τίποτε. Όλοι το είδαν από την αρχή ότι ο διαιτητής προσπάθησε να μας εκνευρίσει με κίτρινες κάρτες και το αποκορύφωμα ήταν η αποβολή του Γούναρη. Η ομάδα μου έπαιξε πολύ καλά και είμαι ικανοποιημένος από αυτήν»

Η σφαγή που στέρησε από τον ΠΑΟΚ τον τέταρτο πανελλήνιο τίτλο της ιστορίας του δεν έμεινε αναπάντητη. Σε μια γενναία και παράλληλα συμβολική πράξη, μετά από απόφαση του Γιώργου Παντελάκη, οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου δεν παρέλαβαν ποτέ τα μετάλλια του ηττημένου φιναλίστ και αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε την πώληση του Πόνσε

Την πώληση του Αργεντινού επιθετικού, Εζέκιελ Πόνσε στο Χιούστον ανακοίνωσε η ΑΕΚ. Στην ανακοίνωση των «κιτρινόμαυρων» δεν αναφέρεται το οικονομικό...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version